Ελληνικός Κινηματογράφος Φόνσου Άννα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΦιλιππίδης Πέτρος
Επόμενο άρθροΦούντας Γιώργος

Τυχαία Αρθρα

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 και το πλήρες όνομα της είναι, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι Ελληνίδα γερμανικής...

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Φόνσου Άννα

Η  Άννα Φόνσου είναι Ελληνίδα ηθοποιός.Γεννήθηκε στην Καισαριανή στις 6 Ιουλίου του 1939. Μεγάλωσε στην Τήνο, από όπου είναι και η καταγωγή της.
Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δ. Ροντήρη. Σπούδασε χορό με τη Ραλλού Μάνου και τραγούδι με την Πόπη Πετριόλη.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1956 με το θίασο της Κατερίνας και στον κινηματογράφο το 1957 στην ταινία “Το παιδί του δρόμου”.

Το 1965, ίδρυσε το “Προσκήνιο” μαζί με τους Αλέξη Σολομό και Αιμ. Χουρμούζιο.

Στην τηλεόραση πήρε μέρος σε διάφορες σειρές (“Οι δυο ορφανές”, “Ρακοσυλλέκτες” κ.ά.) και σε θεατρικά στο “Θέατρο της Δευτέρας”. Πρωταγωνίστησε στη Λυρική Σκηνή στους «Απάχηδες των Αθηνών», ενώ από το 2001 ανήκει στο δυναμικό του ΚΘΒΕ.

Το 1996 και το 2000, ήταν υποψήφια στις Βουλευτικές Εκλογές με το ΚΚΕ, το 2009 και το 2012 ήταν υποψήφια στις Βουλευτικές Εκλογές με το ΠΑΣΟΚ.

Είναι πρόεδρος του ιδρύματος “Το σπίτι του Ηθοποιού”.

Φιλμογραφία 

  • Μπαλάντα στο χαμένο σεληνόφως (2002)
  • Αύριο θα ξέρουμε (1997) [Σοσό]
  • Ο κλοιός (1987) Μαίρη
  • Καθένας με την τρέλλα του
    (1980)
  • Love on a horse
    (1973) Τζούλια
  • Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας
    (1972) Ντιάνα
  • Διακοπές στο Βιετνάμ (1971) Φρόσω …-Χατζηφάπα
  • Ο αρχιψεύταρος
    (1971) Δάφνη Πόρτερ
  • Ο απίθανος
    (1970) Ντέζι
  • Ο Στρατής παραστράτησε
    (1969) Ντόρα Γαλάτη
  • Η κόμισσα της φάμπρικας
    (1969) Έφη (Σοφία) Τεπεχερλή
  • Ποιος Θανάσης
    (1968) Στέλλα
  • Νυμφίος ανύμφευτος
    (1967) Σούζυ Μπάση (Σουζάνα Χατζητουλούμπαση)
  • Η παιχνιδιάρα
    (1967) Καίτη Λορέντζου
  • Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι
    (1966) Καλλιόπη Μόσχου (Ελένη Νομικού)
  • Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)
  • Περάστε την πρώτη του μηνός
    (1965) Άννα
  • Τα δίχτυα της ντροπής
    (1965) Μαρία
  • Δίψα για ζωή
    (1964) Κατερίνα Νεγρεπόντη
  • Αυτό το κάτι άλλο!
    (1963) Νανά (Αθανασία) Πεναρή
  • Δέκα μέρες στο Παρίσι
    (1962) Αλέκα Ζέπα
  • Οργή
    (1962) Λιλή
  • Διαβόλου κάλτσα (1961) Ρένα
  • Το έξυπνο πουλί
    (1961) Φανή
  • Ένας Δον Ζουάν για κλάματα
    (1960) Τζίνη (Ιωάννα)
  • Το Αγοροκόριτσο (1959) Αλέκα
  • Ο Φανούρης και το σόι του
    (1957) Ελένη Σκαρβέτσου
  • Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς
    (1957) Βασούλα / Μαρούλα

Similar Articles

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 626ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 626ο

Αγάπη για πάντα

Η ταινία, "Αγάπη για πάντα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 266.826 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 99 ταινίες. Μετά από 9 χρόνια συνεργασίας...

Χειροκροτήματα

Η ταινία, "Χειροκροτήματα" προβλήθηκε ξανά στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" το Νοέμβριο του 1994. Τα "Χειροκροτήματα" είναι δραματική-μουσική ταινία του 1944, σε σενάριο και σκηνοθεσία...