Τα φιλιά και τα χαστούκια του Φούντα άφηναν σημάδια

Φούντα
Advertisement

Το φιλί και το χαστούκι ήταν ανέκαθεν το πιο δύσκολο πράγμα για τους ηθοποιούς. Κάποιοι τα έπαιρναν στα σοβαρά…

Advertisement

Έχουν ακουστεί τόσα και τόσα για πολλούς ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Τα χαστούκια του Κώστα Χατζηχρήστου στον Θανάση Βέγγο και του Διονύση Παπαγιαννόπουλου στις κορασίδες του Παρθεναγωγείου στο “Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” έχουν γράψει ιστορία – όπως φυσικά και το “βαρύ χέρι” του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

foundas kontou 1

Αν πιστέψουμε πάντως την Μάρω Κοντού, και δεν έχουμε λόγους να μην το κάνουμε, ένας ηθοποιός φιλούσε και χαστούκιζε στ’ αλήθεια, κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Φούντα.

Η Μάρω Κοντού είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Γιώργος Φούντας δεν μπορούσε να πετύχει ένα ψεύτικο χαστούκι ή ένα ψεύτικο φιλί. Δήλωσε μάλιστα ότι “τα φιλιά και τα χαστούκια του Φούντα άφηναν σημάδια”.

Η Μάρω Κοντού συμπρωταγωνίστησε με τον Γιώργο Φούντα τουλάχιστον σε τρεις ταινίες. Το 1963 έπαιξαν μαζί στο “Κάθαρμα”, μια κινηματογραφική αναφορά στην Τρούμπα, το 1964 στον “Κράχτη” του Νίκου Φώσκολου και το 1966 στην ταινία, “Οι στιγματισμένοι”.

Η Μάρω Κοντού ανέφερε πως ο Γιώργος Φούντας φιλούσε κανονικά προκαλώντας αμηχανία στις παρτενέρ του, ωστόσο ποτέ δεν επιχειρούσε να δώσει συνέχεια εκτός κινηματογραφικού πλατό.

Προηγούμενο άρθροΗλία ρίχτο: Όταν ο Παντελής Βούλγαρης ζήτησε να ξαναχτιστεί το Βιετνάμ
Επόμενο άρθροΓνώριζες ότι … 18ο