Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου 1977
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία
1977

Ηθοποιοί: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τόνια Καζιάνη, Νίκος Δαδινόπουλος, Λευτέρης Βουρνάς, Καίτη Ιμπροχώρη, Λουίζα Ποδηματά, Σταύρος Φαρμάκης, Κική Διόγου, Γιάννης Χειμωνίδης, Γιώργος Γρηγορίου, Γιώργος Μιχαλάκης, Ραφαήλ Ντενόγιας, Καίτη Καρατζά, Τζωρτζίνα Ταμπακάκη, Τζένη Σιάτου, Νίκος Κουρλιαυτής

Περίληψη: Ένας γραφικός ταβερνιάρης του Πειραιά αναγκάζεται να παραστήσει τον αριστοκράτη για χατίρι του γιου του, που έχει παντρευτεί μια κοπέλα της υψηλής κοινωνίας. Έτσι, περνάει από ειδική εκπαίδευση για να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον. Πολύ γρήγορα όμως, ο μαθητής γίνεται δάσκαλος της καλής κοινωνίας και δίνει μαθήματα τιμιότητας και ευθύτητας στους ξιπασμένους και ενίοτε απατεώνες αστούς.
Παρασκήνιο: Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου “Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται”.
-Η ταινία αυτή σηματοδοτεί την τελευταία κινηματογραφική ταινία της θρυλικής εταιρίας Finos Film.
-Ο Γιάννης Δαλιανίδης, εξαιτίας της θρυλικής σειράς του που παιζόταν στην τηλεόραση από το 1974 εώς το 1981, “Λούνα Παρκ”, δανείστηκε τον κεντρικό ήρωα, κυρ-Γιώργη – ένα ρόλο τον οποίο ενσάρκωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο αξέχαστος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.
-Λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους, έκλεισε για πάντα τα μάτια του ο Φιλοποίμην Φίνος – ο “πατέρας” του Ελληνικού Κινηματογράφου, όπως αποκαλείται μέχρι και σήμερα.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος από τα Τρίκαλα
Επόμενο άρθροΟ μικρός δραπέτης

Similar Articles

Comments