Ο Δήμος από τα Τρίκαλα

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου 1962
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία
1962

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος (Παρασκευάς Πουρνάρας), Γιάννης Γκιωνάκης (Βάγγος, φωτογράφος), Κυβέλη Θεοχάρη (Λέλα), Καίτη Πάνου (Τζένη), Στέλλα Στρατηγού (Καίτη), Περικλής Χριστοφορίδης (Μιλτιάδης), Κώστας Ναός (Δήμος Πουρνάρας), Λιάνα Ορφανού (Λούλα), Σταύρος Παράβας (Στέλιος), Γιώργος Γαβριηλίδης, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Ευτυχία Παρθενιάδου, Δημήτρης Τσουράπης , Αλέκος Δαρόπουλος, Μανώλης Χιώτης (τραγούδι), Μαίρη Λίντα (τραγούδι)

Περίληψη: Ένας ζωηρός και μπερμπάντης σύζυγος, ο Παρασκευάς, καλύπτει τις ερωτικές του παρασπονδίες στη γυναίκα του, τη Λέλα, προφασιζόμενος την ύπαρξη κάποιου δίδυμου αδελφού του, του Δήμου απο τα Τρίκαλα. Ο Δήμος υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά δεν του μοιάζει καθόλου. Κάποια μέρα, η Λέλα ανακαλύπτει μια φωτογραφία του Παρασκευά με μια κοπέλα σε ένα παραθαλάσσιο κέντρο, καταλαβαίνει την απάτη και αποφασίζει να τον εκδικηθεί με το ίδιο νόμισμα.
Παρασκήνιο: Εισιτήρια στην 1η προβολή 56.391 (8η από 68 ταινίες).
-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Δημήτρη Γιαννακάκη “Μειδιάστε Παρακαλώ”.
-Ανήκει στις κωμωδίες που γύρισε ο Γιάννης Δαλιανίδης τα δύο πρώτα χρόνια στη Φίνος Φίλμ και εδραίωσε την φήμη του ως σκηνοθέτης που είναι σε θέση να γυρίσει γρήγορα και καλά μια ταινία με εμπορική επιτυχία.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο Δήμος από τα Τρίκαλα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments