Κάθε καημός και δάκρυ

Παραγωγής: Άττικα Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1964
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης
Συγγραφέας: Γιάννης Β. Ιωαννίδης
Σεναρίο: Γιάννης Β. Ιωαννίδης

Δραματική
1964

Ηθοποιοί: Μάρθα Βούρτση, Κώστας Κακκαβάς, Ορέστης Μακρής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Θανάσης Μυλωνάς, Μαλαίνα Ανουσάκη, Θόδωρος Μορίδης, Γιώργος Βελέντζας, Νίκος Πασχαλίδης, Δούκισσα (τραγούδι), Τριάνα (χορεύτρια), Σπύρος Πάντζας , Γεράσιμος Μαρόλιας, Δήμητρα Κατερινάκη

Περίληψη: Η Φανή είναι μια φτωχή νέα που εργάζεται στα γραφεία του πλούσιου επιχειρηματία Πετρά. Η μητέρα της Δέσπω πάσχει από την καρδιά της και στηρίζει όλες της τις ελπίδες για την αποκατάσταση της Φανής στον Νίκο, ένα φοιτητή που εργάζεται τα βράδια ως τραγουδιστής σε κοσμική ταβέρνα. Ο γιος του Πετρά, ο Άγγελος, συμπαθεί τη Φανή για τον εξαίρετο χαρακτήρα της και τη σεμνότητά της, αλλά ο πατέρας του θέλει να τον παντρέψει με την Άννα, κόρη του συνεταίρου του. Στο μεταξύ, η μητέρα της Φανής πεθαίνει, ενώ μια στημένη κλοπή λερώνει το όνομα της κοπέλας και την αναγκάζει να απομακρυνθεί από τον Νίκο. Ο πατέρας της τον οποίο η ίδια πίστευε νεκρό, στα χρόνια της Κατοχής, τη βοηθάει να ξανασμίξει με τον Νίκο.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 92.046 εισιτήρια. Ήρθε στην 53η θέση σε 93 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κάθε καημός και δάκρυ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ ζητιάνος μιας αγάπης
Επόμενο άρθροΠόνεσα πολύ για σένα

Similar Articles

Comments