Οι βάσεις και η Βασούλα

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 03 Μαρτίου 1975
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Ντίνος Δημόπουλος
Σεναρίο: Ντίνος Δημόπουλος

Αισθηματική
1975

Ηθοποιοί: Νόρα Βαλσάμη, Χρήστος Ζορμπάς, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Ελένη Θεοφίλου, Νότης Περγιάλης, Στράτος Παχής, Γιώργος Τζιφός, Μιχάλης Δεσύλλας, Γιώργος Γεωργίου , Μαρία Ζαφειράκη, Βασίλης Κουρής, Ρένα Κουμιώτη (τραγούδι), Michael Brandy (Johnny), Νίκος Μπίνας, Κώστας Δάρρας

Περίληψη: Μια νεαρή κοπέλα, η Βασούλα πιάνει δουλειά στην Τρούμπα, με τη μεσολάβηση του τριτοξαδέλφου της Μεμά. Ξεγελασμένη από τις υποσχέσεις του για γάμο, δέχεται να κάνει την χορεύτρια και την κονσοματρίς σε καμπαρέ, με τον Μεμά στο ρόλο του προστάτη. Παράλληλα, μένει σε ένα φτωχόσπιτο με τον αλκοολικό πατέρα της. Ένα βράδυ, αποφασίζει να κρύψει τον φοιτητή της Νομικής, Λευτέρη Βάρνα, προκειμένου να ξεφύγει από αυτούς που τον κυνηγούν για το μαχαίρωμα ενός Αμερικανού ναύτη. Ο Λευτέρης θα της ανοίξει τα μάτια, λέγοντάς της για τα δικαιώματα στη ζωή. Η αμοιβαία εκτίμηση θα εξελιχθεί σε ερωτική σχέση και παρά την σύλληψη του Λευτέρη αλλά και τον θάνατο του πατέρα της, η Βασούλα θα πάρει την απόφαση να αφήσει την Τρούμπα και το Μεμά, για να δουλέψει ως εργάτρια μαζί με την μητέρα του Λευτέρη. Οι νόμοι της Τρούμπας όμως είναι σκληροί και ο Μεμάς δεν θα την αφήσει να ξεφύγει τόσο εύκολα…

Παρασκήνιο: Η ταινία, “Οι βάσεις και η Βασούλα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1974-1975 και έκοψε 25.123 εισiτήρια. Ήρθε στην 27η θέση σε 47 ταινίες.
-Η ταινία είναι γέννημα της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου, γυρισμένη μέσα στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, στα Σπάτα. Ο τίτλος της αποτελεί διασκεδαστική αλληγορία, όπου η Βασούλα είναι η Ελλάδα και ο προαγωγός της είναι οι καταπιεστές της Ελλάδας.
-Πρόκειται για την τελευταία συνεργασία της Νόρας Βαλσάμη με την Φίνος Φιλμ.

Οι βάσεις και η Βασούλα 1974-1975

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι βάσεις και η Βασούλα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟι Γερμανοί ξανάρχονται
Επόμενο άρθροΟι αμαρτωλοί

Similar Articles

Comments