Ελληνικός Κινηματογράφος Νόρα Βαλσάμη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Τυχαία Αρθρα

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 και το πλήρες όνομα της είναι, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι Ελληνίδα γερμανικής...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Νόρα Βαλσάμη

Η Νόρα Βαλσάμη (το πραγματικό της όνομα είναι, Ελεονώρα Βαλσαμίδη) είναι ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, που υπήρξε ένα από τα πιο όμορφα πρόσωπα στο καλλιτεχνικό στερέωμα και ένα γλυκό, δροσερό και ταλαντούχο κορίτσι.

Νόρα Βαλσάμη Νόρα Βαλσάμη Νόρα Βαλσάμη

Η Νόρα Βαλσάμη έκανε καριέρα ως πρωταγωνίστρια σε πολλές επιτυχημένες ελληνικές ταινίες, κυρίως της Φίνος Φιλμ. Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Ιουνίου του 1948 (άλλη πηγή αναφέρει το 1945). Είναι σύζυγος του σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο (ονομάζεται κι αυτός Ερρίκος).
Σπούδασε χορό και ρυθμική στην Αίγυπτο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1967.

Έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση σε μια παραγωγή του 1965, στην κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες, όταν ακόμη φοιτούσε στη δραματική σχολή.

Ένα χρόνο αργότερα η Νόρα Βαλσάμη έκανε το ντεμπούτο της και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία, “Τζένη Τζένη“. Τότε ήταν που της παρείχε και το συμβόλαιό της η Φίνος Φίλμ.

Μετά από μια πλειάδα ρόλων αποσύρθηκε από τις ταινίες το 1975 και ασχολήθηκε με το θέατρο αποκλειστικά.

Ανάμεσα στις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε είναι, “Ο Ματωμένος Γάμος” του Λόρκα, “Ένας Ιδανικός Σύζυγος” του Όσκαρ Ουάιλντ κ.ά.

Η Νόρα Βαλσάμη έχει αποτραβηχτεί εδώ και καιρό από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού την τελευταία δεκαετία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και η υγεία της δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Φιλμογραφία

Οι βάσεις και η Βασούλα (1974)
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971)
Ο κατεργάρης (1971)
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Ο γόης (1969)
Τα δυο πόδια σ`ένα παπούτσι! (1969)
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969)
Για ποιον χτυπά η… κουδούνα (1968)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Ο ψεύτης (1968)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Γαμπρός απ’ το Λονδίνο (1967)
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967)
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
Τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι! (1967)
Η Στεφανία (1966)
Οι κυρίες της αυλής (1966)
Τζένη Τζένη (1965)
Ο Καζανόβας (1963)

Similar Articles

Αρθρα

Διπλοπεννιές

Η ταινία, "Διπλοπεννιές" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 463.853 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 101 ταινίες. Στην Ιαπωνία η ταινία προβλήθηκε με τίτλο...

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 653ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 653ο