22.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝόρα Βαλσάμη

Σχετικές αναρτήσεις

Νόρα Βαλσάμη

Η Νόρα Βαλσάμη (το πραγματικό της όνομα είναι, Ελεονώρα Βαλσαμίδη) είναι ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, που υπήρξε ένα από τα πιο όμορφα πρόσωπα στο καλλιτεχνικό στερέωμα και ένα γλυκό, δροσερό και ταλαντούχο κορίτσι.

Νόρα Βαλσάμη

Η Νόρα Βαλσάμη έκανε καριέρα ως πρωταγωνίστρια σε πολλές επιτυχημένες ελληνικές ταινίες, κυρίως της Φίνος Φιλμ. Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Ιουνίου του 1948 (άλλη πηγή αναφέρει το 1945). Είναι σύζυγος του σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο (ονομάζεται κι αυτός Ερρίκος).
Σπούδασε χορό και ρυθμική στην Αίγυπτο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1967.

Έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση σε μια παραγωγή του 1965, στην κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες, όταν ακόμη φοιτούσε στη δραματική σχολή.

Ένα χρόνο αργότερα η Νόρα Βαλσάμη έκανε το ντεμπούτο της και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία, “Τζένη Τζένη“. Τότε ήταν που της παρείχε και το συμβόλαιό της η Φίνος Φίλμ.

Μετά από μια πλειάδα ρόλων αποσύρθηκε από τις ταινίες το 1975 και ασχολήθηκε με το θέατρο αποκλειστικά.

Ανάμεσα στις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε είναι, “Ο Ματωμένος Γάμος” του Λόρκα, “Ένας Ιδανικός Σύζυγος” του Όσκαρ Ουάιλντ κ.ά.

Η Νόρα Βαλσάμη έχει αποτραβηχτεί εδώ και καιρό από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού την τελευταία δεκαετία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και η υγεία της δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Φιλμογραφία

Οι βάσεις και η Βασούλα (1974)
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971)
Ο κατεργάρης (1971)
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Ο γόης (1969)
Τα δυο πόδια σ`ένα παπούτσι! (1969)
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969)
Για ποιον χτυπά η… κουδούνα (1968)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Ο ψεύτης (1968)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Γαμπρός απ’ το Λονδίνο (1967)
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967)
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
Τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι! (1967)
Η Στεφανία (1966)
Οι κυρίες της αυλής (1966)
Τζένη Τζένη (1965)
Ο Καζανόβας (1963)

Προηγούμενο άρθροΖωζώ Σαπουντζάκη 1933-
Επόμενο άρθροΣπεράντζα Βρανά

Σχετικές αναρτήσεις

Τελευταία αποστολή 1949-1950

Η ταινία, “Τελευταία αποστολή” προβλήθηκε τη σαιζόν 1949-1950 και έκοψε 78.318 εισιτήρια.Η ταινία, "Τελευταία αποστολή" ήταν αφιερωμένη από τον Φιλοποίμενα Φίνο στον πατέρα του, που...

Βασδέκη Βέρα

Η Βέρα Βασδέκη γεννήθηκε το 1918 στην Αίγυπτο.Ξεκίνησε πολύ νέα ως εξαιρετικό ταλέντο από τη "Μάντρα" του Αττίκ, που υπήρξε φυτώριο πολλών επιφανών καλλιτεχνών...

Μασούρα Ζωή

Η Ζωή Μασούρα είναι Ελληνίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, γεννημένη το 1971 στην Αθήνα. Κόρη της ηθοποιού Νίκης Τριανταφυλλίδη και του ηθοποιού Κώστα Μεσσάρη.Σπούδασε θέατρο...

Τελευταίες αναρτήσεις