Κουράκου Μαριάννα

on

Η Μαριάννα Κουράκου γεννήθηκε στην Αθήνα (Πατήσια) στις 28 Αυγούστου 1941 (άλλη πηγή αναφέρει το 1942).
Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη.
Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Μοίρα ιδιοκτήτη των μύλων ”Αγίου Γεωργίου”, ο οποίος πέθανε. Απέκτησε τρία παιδιά.

Φιλμογραφία

Η επιστροφή της Μήδειας (1968)[Φιλιώ]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968) [Έλενα]
Ο αλύγιστος (1968)[Ελένη]
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Αλέκα Λιακοπούλου]
Η κοροϊδάρα (1967) [Μαριάννα Κουράκου]
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967) [Χριστίνα]
Η αρτίστα (1966) [Χριστίνα]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Τζούλια Πανά]
Χαμένη ευτυχία (1966) [Ελένη]
Επιχείρησις Δούρειος Ίππος (1966)
Αφήστε με να ζήσω (1965) [Άννα]
Κάνε με πρωθυπουργό (1965) [Λίλα Σακοπούλου]
Κατάρα με δέρνει βαριά (1965)
Αδικημένη (1964) [Αγγελική Ανδρέου]
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Σε ποιον να πω τον πόνο μου (1964) [Μαρίνα Μαρή]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Πολιορκία (1963) [Μυρτώ]
Τα παλιόπαιδα (1963) [Μαρία]
Τερέζα (1963) [Τερέζα]
Το μεγάλο αμάρτημα (1963)
Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962) [Ρένα]
Ο γερο-Δήμος (1962) [Χρυσαυγή]
Οιδίπους τύραννος (1958) [Χορός]
Ο μεθύστακας (1949)

Προηγούμενο άρθροΚουμαριανού Ειρήνη
Επόμενο άρθροΚρεβατά Μαρίκα
Ελληνικός Κινηματογράφος Κουράκου Μαριάννα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,098ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,496ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Λυγίζος Μήτσος Κουράκου Μαριάννα

Λυγίζος Μήτσος

Ο Μήτσος Λυγίζος γεννήθηκε το 1912 (αναφέρεται και το 1914) στην Αθήνα και πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993.Ποιητής, μελετητής, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Σε...
Μοσχονά Μπέτυ Κουράκου Μαριάννα

Μοσχονά Μπέτυ

lampros konstantaras Κουράκου Μαριάννα

Κωνσταντάρας Λάμπρος

Κυριακού Άννα Κουράκου Μαριάννα

Κυριακού Άννα