11.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚουράκου Μαριάννα

Σχετικές αναρτήσεις

Κουράκου Μαριάννα

Η Μαριάννα Κουράκου γεννήθηκε στην Αθήνα (Πατήσια) στις 28 Αυγούστου 1941 (άλλη πηγή αναφέρει το 1942).
Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη.
Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Μοίρα ιδιοκτήτη των μύλων ”Αγίου Γεωργίου”, ο οποίος πέθανε. Απέκτησε τρία παιδιά.

Φιλμογραφία

Η επιστροφή της Μήδειας (1968)[Φιλιώ]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968) [Έλενα]
Ο αλύγιστος (1968)[Ελένη]
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Αλέκα Λιακοπούλου]
Η κοροϊδάρα (1967) [Μαριάννα Κουράκου]
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967) [Χριστίνα]
Η αρτίστα (1966) [Χριστίνα]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Τζούλια Πανά]
Χαμένη ευτυχία (1966) [Ελένη]
Επιχείρησις Δούρειος Ίππος (1966)
Αφήστε με να ζήσω (1965) [Άννα]
Κάνε με πρωθυπουργό (1965) [Λίλα Σακοπούλου]
Κατάρα με δέρνει βαριά (1965)
Αδικημένη (1964) [Αγγελική Ανδρέου]
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Σε ποιον να πω τον πόνο μου (1964) [Μαρίνα Μαρή]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Πολιορκία (1963) [Μυρτώ]
Τα παλιόπαιδα (1963) [Μαρία]
Τερέζα (1963) [Τερέζα]
Το μεγάλο αμάρτημα (1963)
Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962) [Ρένα]
Ο γερο-Δήμος (1962) [Χρυσαυγή]
Οιδίπους τύραννος (1958) [Χορός]
Ο μεθύστακας (1949)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ελευθερία Βιδάκη 1969-2004

Η Ελευθερία Βιδάκη γεννήθηκε στο Θέρισο Χανίων το 1969 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε με άριστα,...

Αργύρης Γιάννης

Ο Γιάννης Αργύρης ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ηθοποιών που τους θυμόμαστε σαν «δεύτερους» σε ρόλους, αλλά «πρώτους» σε ποιότητα και προσφορά. Γεννήθηκε στο...

Δημήτριεφ Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Δημήτριεφ ήταν Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής, γεννημένος στην Αθήνα το 1929.  Ξεκίνησε από το μουσικό θέατρο. To 1955-58 τραγουδούσε στις επιθεωρήσεις των θεάτρων...

Τελευταίες αναρτήσεις