Χέλμη Κατερίνα

on

Η Κατερίνα Χέλμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957. Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της έρωτα ο οποίος είναι πανεπιστημιακός. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Φιλμογραφία   

  • Μπαρμπαγιάννης κανατάς (1957)… Κρινιώ Βενέτη
  • Ερωτικές ιστορίες (1959)
  • Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
  • Μια του κλέφτη (1960) …… Άννα Μαρίδη
  • Μάνα μου τον αγάπησα (1961)
  • Η μεγάλη θυσία (1962)
  • Νόμος 4000 (1962) …. Βούλα, πόρνη
  • Τα κόκκινα φανάρια (1963) … Μαρίνα Γεωργιάδου
  • Χωρίς ταυτότητα (1963)… Τζένη – Ευγενία
  • Ίλιγγος 1963… Λίτσα
  • Οι εχθροί (1965)
  • Εις θάνατον (1967) …. μια πόρνη
  • Η αγάπη μας (1968)… Εύα Τσάμη
  • Το μαύρο στάχυ (1968)
  • Ζαβολιές (1969) …. Ρίτα
  • Πυρετός στην άσφαλτο (1969)
  • Αδυναμίες (1969) … Άννα
  • Νατάσα (1970) …… Νατάσα
  • Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
  • Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
  • Μάρα η τσιγγάνα (1971) ….. Μάρα
  • Στο δρόμο του Λαμόρε (1979) ….. Άννα
  • Ο Γυρολόγος (1980)
  • Άγγελος (1982) ….. μάνα
  • Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995) ….. Ελένη Σαββίδου
  • Αλεξάνδρεια (2001) ….. Χριστίνα
  • Ελ Γκρέκο (ταινία) (2007) … Ισπανίδα Αριστοκράτησσα

Προηγούμενο άρθροΧαριλάου Βούλα
Επόμενο άρθροΧηνάς Φάνης
Ελληνικός Κινηματογράφος Χέλμη Κατερίνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,256ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,956ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Ζορμπάς Χρήστος Χέλμη Κατερίνα

Ζορμπάς Χρήστος

Πραγματικό όνομα Χρήστος Τζορμπατζόγλου.Ο Χρήστος Ζορμπάς έχει στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, συμμετείχε σε εκλεκτές συνεργασίες στον ελληνικό κινηματογράφο, οι περισσότερες ταινίες...
Αποστόλου Γεωργία Χέλμη Κατερίνα

Αποστόλου Γεωργία

Ζαρταλούδης Αλέκος Χέλμη Κατερίνα

Ζαρταλούδης Αλέκος