18.8 C
Athens

Χέλμη Κατερίνα

Παρόμοια αρθρα

Η Κατερίνα Χέλμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957. Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της έρωτα ο οποίος είναι πανεπιστημιακός. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Φιλμογραφία   

  • Μπαρμπαγιάννης κανατάς (1957)… Κρινιώ Βενέτη
  • Ερωτικές ιστορίες (1959)
  • Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
  • Μια του κλέφτη (1960) …… Άννα Μαρίδη
  • Μάνα μου τον αγάπησα (1961)
  • Η μεγάλη θυσία (1962)
  • Νόμος 4000 (1962) …. Βούλα, πόρνη
  • Τα κόκκινα φανάρια (1963) … Μαρίνα Γεωργιάδου
  • Χωρίς ταυτότητα (1963)… Τζένη – Ευγενία
  • Ίλιγγος 1963… Λίτσα
  • Οι εχθροί (1965)
  • Εις θάνατον (1967) …. μια πόρνη
  • Η αγάπη μας (1968)… Εύα Τσάμη
  • Το μαύρο στάχυ (1968)
  • Ζαβολιές (1969) …. Ρίτα
  • Πυρετός στην άσφαλτο (1969)
  • Αδυναμίες (1969) … Άννα
  • Νατάσα (1970) …… Νατάσα
  • Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
  • Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
  • Μάρα η τσιγγάνα (1971) ….. Μάρα
  • Στο δρόμο του Λαμόρε (1979) ….. Άννα
  • Ο Γυρολόγος (1980)
  • Άγγελος (1982) ….. μάνα
  • Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995) ….. Ελένη Σαββίδου
  • Αλεξάνδρεια (2001) ….. Χριστίνα
  • Ελ Γκρέκο (ταινία) (2007) … Ισπανίδα Αριστοκράτησσα

- Advertisement -

Προηγούμενο άρθροΧαριλάου Βούλα
Επόμενο άρθροΧηνάς Φάνης

Περισσότερα άρθρα

Σε αυτη κατηγορία

Γαλιάτσος Νίκος

Ο Νίκος Γαλιάτσος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947 .Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές Πέλου Κατσέλη και «Θεάτρου Τέχνης» Κάρολου Κουν.Πρώτη εμφάνιση έκανε το 1969 με...

Ιωαννίδου Μαρία

Η Μαρία Ιωαννίδου πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο δίπλα στον Χορν και τη Λαμπέτη όταν ήταν 7 χρονών.Στη συνέχεια έπαιξε στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Αριστοκρατικός...

Γαρυφάλλου Νίκος

Ο αδικοχαμένος ηθοποιός γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 28 Οκτωβρίου 1937. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1964.Έκανε ντεμπούτο στο...

Τελευταία άρθρα