Προηγούμενο άρθροΧαριλάου Βούλα
Επόμενο άρθροΧηνάς Φάνης

Χέλμη Κατερίνα

Η Κατερίνα Χέλμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957. Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της έρωτα ο οποίος είναι πανεπιστημιακός. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Φιλμογραφία   

  • Μπαρμπαγιάννης κανατάς (1957)… Κρινιώ Βενέτη
  • Ερωτικές ιστορίες (1959)
  • Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
  • Μια του κλέφτη (1960) …… Άννα Μαρίδη
  • Μάνα μου τον αγάπησα (1961)
  • Η μεγάλη θυσία (1962)
  • Νόμος 4000 (1962) …. Βούλα, πόρνη
  • Τα κόκκινα φανάρια (1963) … Μαρίνα Γεωργιάδου
  • Χωρίς ταυτότητα (1963)… Τζένη – Ευγενία
  • Ίλιγγος 1963… Λίτσα
  • Οι εχθροί (1965)
  • Εις θάνατον (1967) …. μια πόρνη
  • Η αγάπη μας (1968)… Εύα Τσάμη
  • Το μαύρο στάχυ (1968)
  • Ζαβολιές (1969) …. Ρίτα
  • Πυρετός στην άσφαλτο (1969)
  • Αδυναμίες (1969) … Άννα
  • Νατάσα (1970) …… Νατάσα
  • Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
  • Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
  • Μάρα η τσιγγάνα (1971) ….. Μάρα
  • Στο δρόμο του Λαμόρε (1979) ….. Άννα
  • Ο Γυρολόγος (1980)
  • Άγγελος (1982) ….. μάνα
  • Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995) ….. Ελένη Σαββίδου
  • Αλεξάνδρεια (2001) ….. Χριστίνα
  • Ελ Γκρέκο (ταινία) (2007) … Ισπανίδα Αριστοκράτησσα

Τυχαία Αρθρα

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Χέλμη Κατερίνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο