27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΧέλμη Κατερίνα

Σχετικές αναρτήσεις

Χέλμη Κατερίνα

Η Κατερίνα Χέλμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957. Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της έρωτα ο οποίος είναι πανεπιστημιακός. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Φιλμογραφία   

  • Μπαρμπαγιάννης κανατάς (1957)… Κρινιώ Βενέτη
  • Ερωτικές ιστορίες (1959)
  • Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
  • Μια του κλέφτη (1960) …… Άννα Μαρίδη
  • Μάνα μου τον αγάπησα (1961)
  • Η μεγάλη θυσία (1962)
  • Νόμος 4000 (1962) …. Βούλα, πόρνη
  • Τα κόκκινα φανάρια (1963) … Μαρίνα Γεωργιάδου
  • Χωρίς ταυτότητα (1963)… Τζένη – Ευγενία
  • Ίλιγγος 1963… Λίτσα
  • Οι εχθροί (1965)
  • Εις θάνατον (1967) …. μια πόρνη
  • Η αγάπη μας (1968)… Εύα Τσάμη
  • Το μαύρο στάχυ (1968)
  • Ζαβολιές (1969) …. Ρίτα
  • Πυρετός στην άσφαλτο (1969)
  • Αδυναμίες (1969) … Άννα
  • Νατάσα (1970) …… Νατάσα
  • Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
  • Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
  • Μάρα η τσιγγάνα (1971) ….. Μάρα
  • Στο δρόμο του Λαμόρε (1979) ….. Άννα
  • Ο Γυρολόγος (1980)
  • Άγγελος (1982) ….. μάνα
  • Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995) ….. Ελένη Σαββίδου
  • Αλεξάνδρεια (2001) ….. Χριστίνα
  • Ελ Γκρέκο (ταινία) (2007) … Ισπανίδα Αριστοκράτησσα

Προηγούμενο άρθροΕλένη Χαλκούση 1901-1993
Επόμενο άρθροΧηνάς Φάνης

Σχετικές αναρτήσεις

Εμμανουήλ Γιάννης

Ο Γιάννης Εμμανουήλ γεννήθηκε 1939 στη Στενή Χαλκίδας και σπούδασε σε προχωρημένη ηλικία λόγω οικογενειακών προκαταλήψεων στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Φιλμογραφία Τι έκανες στον...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου 1932-

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε στην Μεσσήνη στις 08 Ιουλίου του 1932 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός.Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή...

Συμέλα Κοτρίδου

Η Συμέλα Κοτρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες.Πάρα πολύ καλή μαθήτρια, πολλές χρονιές σημαιοφόρος, με κλίση στις τέχνες και στα φιλολογικά, που από νωρίς οι καθηγητές...

Τελευταίες αναρτήσεις