13.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΧέλμη Κατερίνα

Σχετικές αναρτήσεις

Χέλμη Κατερίνα

Η Κατερίνα Χέλμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957. Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της έρωτα ο οποίος είναι πανεπιστημιακός. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Φιλμογραφία   

  • Μπαρμπαγιάννης κανατάς (1957)… Κρινιώ Βενέτη
  • Ερωτικές ιστορίες (1959)
  • Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
  • Μια του κλέφτη (1960) …… Άννα Μαρίδη
  • Μάνα μου τον αγάπησα (1961)
  • Η μεγάλη θυσία (1962)
  • Νόμος 4000 (1962) …. Βούλα, πόρνη
  • Τα κόκκινα φανάρια (1963) … Μαρίνα Γεωργιάδου
  • Χωρίς ταυτότητα (1963)… Τζένη – Ευγενία
  • Ίλιγγος 1963… Λίτσα
  • Οι εχθροί (1965)
  • Εις θάνατον (1967) …. μια πόρνη
  • Η αγάπη μας (1968)… Εύα Τσάμη
  • Το μαύρο στάχυ (1968)
  • Ζαβολιές (1969) …. Ρίτα
  • Πυρετός στην άσφαλτο (1969)
  • Αδυναμίες (1969) … Άννα
  • Νατάσα (1970) …… Νατάσα
  • Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
  • Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
  • Μάρα η τσιγγάνα (1971) ….. Μάρα
  • Στο δρόμο του Λαμόρε (1979) ….. Άννα
  • Ο Γυρολόγος (1980)
  • Άγγελος (1982) ….. μάνα
  • Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995) ….. Ελένη Σαββίδου
  • Αλεξάνδρεια (2001) ….. Χριστίνα
  • Ελ Γκρέκο (ταινία) (2007) … Ισπανίδα Αριστοκράτησσα

Προηγούμενο άρθροΧαριλάου Βούλα
Επόμενο άρθροΧηνάς Φάνης

Σχετικές αναρτήσεις

Φραντζέσκα Αλεξάνδρου 1934-

Η Φραντζέσκα Αλεξάνδρου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934 και τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.Δούλεψε για πρώτη φορά το 1955 στην Θεσσαλονίκη με...

ΘΒ ταινίες γέλιου

ΘΒ ταινίες γέλιου Η ΘΒ Ταινίες Γέλιου ήταν μια ελληνική εταιρί κινηματογραφικών παραγωγών που ιδρύθηκε το 1964 από τον κωμικό ηθοποιό Θανάση Βέγγο με στόχο του να έχει περισσότερη...

Μινωτής Αλέξης

Κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, με τεράστια συμβολή στην προαγωγή του νεοελληνικού θεάτρου. Ο Αλέξης Μινωτής γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1898 στα Χανιά της...

Τελευταίες αναρτήσεις