1.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΙωαννίδου Ράνια

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωαννίδου Ράνια

Ράνια Ιωαννίδου
Η Ράνια (Ουρανία) Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο).

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Θεοδόση (πέθανε του 1995).

Έχει δανείσει τη φωνή της σε πάρα πολλές παιδικές σειρές όπως ”Ντένις ο τρομερός”, ”Κάντι-Κάντι”, ”Ρομπέν των δασών”, ”Καρουσέλ”, ”Σάντιμπελ”, ”Σέιλορ Μουν””Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν”.


Φιλμογραφία
Σκλάβοι στα δεσμά τους (2009) [Τασία]
Πάμε πάλι (2005) (1989) [Ελένη]
20 γυναίκες κι εγώ (1973)
Γράμμος (1971) [Χρυσούλα]
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)
Πάρε το δάκρυ μου (1965)
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[Νταίζη]
Ο ταυρομάχος προχωρεί (1963)
Το νησί των πειρασμών (1961)
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)
Γαμήλιες περιπέτειες (1959)

Προηγούμενο άρθροΙωάννα Γαλάνη
Επόμενο άρθροΕλένη Ιωάννου-Κοτζαμπάση 1959

Σχετικές αναρτήσεις

Γεράρδου Μαργαρίτα

Η Μαργαρίτα Γεράρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1930 και πέθανε στις 31 Μαρτίου 2014. Σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία...

Επιτροπάκης Πέτρος

Πέτρος Επιτροπάκης Ο Πέτρος Επιτροπάκης ήταν διακεκριμένος λυρικός τενόρος της όπερας και της οπερέτας, με διεθνή καταξίωση. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22/12/1894 ή 1897 ή 1898. Ήταν...

Προοπτική Α.Ε.

Προοπτική Α.Ε. Η Προοπτική Α.Ε., εταιρεία διανομής κινηματογραφικών ταινιών, ιδρύθηκε το 1984 εκπροσωπώντας την Columbia-Tristar Film Distributors International (με την επωνυμία πλέον Sony Pictures Releasing International) στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 1992 απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα...

Τελευταίες αναρτήσεις