Προηγούμενο άρθροΙωάννα Γαλάνη
Επόμενο άρθροΙωάννου-Κοτζαμπάση Ελένη

Ιωαννίδου Ράνια

Ράνια Ιωαννίδου
Η Ράνια (Ουρανία) Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο).

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Θεοδόση (πέθανε του 1995).

Έχει δανείσει τη φωνή της σε πάρα πολλές παιδικές σειρές όπως ”Ντένις ο τρομερός”, ”Κάντι-Κάντι”, ”Ρομπέν των δασών”, ”Καρουσέλ”, ”Σάντιμπελ”, ”Σέιλορ Μουν””Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν”.


Φιλμογραφία
Σκλάβοι στα δεσμά τους (2009) [Τασία]
Πάμε πάλι (2005) (1989) [Ελένη]
20 γυναίκες κι εγώ (1973)
Γράμμος (1971) [Χρυσούλα]
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)
Πάρε το δάκρυ μου (1965)
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[Νταίζη]
Ο ταυρομάχος προχωρεί (1963)
Το νησί των πειρασμών (1961)
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)
Γαμήλιες περιπέτειες (1959)

Τυχαία Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 634ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 634ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 631ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 631ο

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Ιωαννίδου Ράνια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η Παριζιάνα

Η Παριζιάνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός,...

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....