Ιωαννίδου Ράνια

on

Ράνια Ιωαννίδου
Η Ράνια (Ουρανία) Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο).

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Θεοδόση (πέθανε του 1995).

Έχει δανείσει τη φωνή της σε πάρα πολλές παιδικές σειρές όπως ”Ντένις ο τρομερός”, ”Κάντι-Κάντι”, ”Ρομπέν των δασών”, ”Καρουσέλ”, ”Σάντιμπελ”, ”Σέιλορ Μουν””Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν”.


Φιλμογραφία
Σκλάβοι στα δεσμά τους (2009) [Τασία]
Πάμε πάλι (2005) (1989) [Ελένη]
20 γυναίκες κι εγώ (1973)
Γράμμος (1971) [Χρυσούλα]
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)
Πάρε το δάκρυ μου (1965)
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[Νταίζη]
Ο ταυρομάχος προχωρεί (1963)
Το νησί των πειρασμών (1961)
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)
Γαμήλιες περιπέτειες (1959)

Προηγούμενο άρθροΙωάννα Γαλάνη
Επόμενο άρθροΙωάννου-Κοτζαμπάση Ελένη
Ελληνικός Κινηματογράφος Ιωαννίδου Ράνια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,939ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Καλατζόπουλος Γιάννης Ιωαννίδου Ράνια

Καλατζόπουλος Γιάννης

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Από μικρός στον κινηματογράφο, στο θέατρο για παιδιά και στο ραδιόφωνο, έγινε γνωστός ως...
Γεράρδου Μαργαρίτα Ιωαννίδου Ράνια

Γεράρδου Μαργαρίτα

Πλοιός Βαγγέλης Ιωαννίδου Ράνια

Πλοιός Βαγγέλης