12.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘανάσης Παπαδόπουλος 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Θανάσης Παπαδόπουλος 1938-

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην περιοχή της Θήβας, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σε τηλεοπτικές σειρές στην ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση, ενσαρκώνοντας δεύτερους ρόλους κατά κύριο λόγο.

papadopoulos

Τον θυμόμαστε όλοι από τη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη. Η ταινία «Νόμος 4000» αναφερόταν με γλαφυρότητα στον περίφημο νόμο περί τεντιμποϊσμού όπου υποδυόταν ένα μαθητή που γιαουρτώνει τον καθηγητή του που τον ”έχει στο μάτι”, αλλά συλλαμβάνεται από την Αστυνομία και τον κουρεύουν με τη ψιλή. Στη συνέχεια, τον διαπομπεύουν στους δρόμους.

Ο ηθοποιός Θανάσης Παπαδόπουλος, που επιλέχθηκε για τον ρόλο του τεντιμπόι, χρειάστηκε να θυσιάσει τα μαλλιά του για τις ανάγκες τις ταινίας. Το κούρεμα αυτό τον στιγμάτισε στην πραγματική του ζωή για αρκετό καιρό, καθώς τον περνούσαν για αληθινό τεντιμπόι.

Ο ίδιος στο “Λοιπόν” είχε αποκαλύψει σχετικά: “Είναι σαν να τη βλέπω μπροστά μου αυτή τη σκηνή τώρα. Δεν δυσκολεύτηκα για να βγάλω αυτή τη συγκεκριμένη σκηνή, καθώς ο σκηνοθέτης μου, ο Γιάννης Δαλιανίδης που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός σαν επαγγελματίας με βοήθησε πάρα πολύ. Όταν τη γυρίζαμε πολύς κόσμος που παρακολουθούσε τα γυρίσματα τα οποία έλαβαν χώρα σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο της Κυψέλης, νόμιζε ότι ήταν πραγματικό περιστατικό και άρχισαν να με βρίζουν, να με φτύνουν και να με λιντσάρουν γιατί δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν ρόλος για ταινία και θυμάμαι που φώναζαν “Δεν ντρέπεσαι παλιόπαιδο”, γιατί οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν αληθινό και ότι όντως είχα ρίξει γιαούρτι στον καθηγητή μου.”

Στην δεκαετία του 1980 σημειώθηκε η ακμή της καριέρας του, καθώς εμφανιζόταν σε πάρα πολλές βιντεοταινίες. Ως αποτέλεσμα των συμμετοχών σε διάφορες βιντεοταινίες, ο Θανάσης Παπαδόπουλος ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιός με βάση τις συμμετοχές σε ταινίες. Επίσης, στην ταινία “Το Θύμα” (1969) εμφανίζεται κατά λάθος με το όνομα Αντώνης Παπαδόπουλος.

Θανάσης Παπαδόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Εύα 
1960Λύγκος ο Λεβέντης 
1961Για σένα την αγάπη μου 
1961Η Λίζα και η Άλλη 
1961Κατήφορος 
1962Νόμος 4000
1963Aliki My Love 
1963Η βαλίτσα με το πτώμα 
1964Τηλεφωνήσατε στο 100
1965Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη 
1966Θυσία 
1966Ο αδελφός μου ο λόρδος 
1966Οι κυρίες της αυλής 
1967Βίβα Ρένα 
1967Η χαρτορίχτρα 
1967Ο Πουλημένος Άνθρωπος 
1967Ο σατράπης 
1967Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι 
1968Για μια τρύπια δραχμή 
1968Καπετάν φάντης μπαστούνι 
1968Οι άντρες δεν λυγίζουν ποτέ 
1968Το πιο λαμπρό μπουζούκι 
1969Όχι 
1969Ζαβολιές 
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάς 
1969Τα Δυο Πόδια σ’ ένα… Παπούτσι 
1969Το…θύμα 
1969Φοβάται ο Γιάννης το θεριό 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Βαβυλωνία 
1970Ο αετός των σκλαβωμένων 
1970Το παιδί της μαμάς 
1970Τρελά κορίτσια απίθανα αγόρια 
1971Ένας υπέροχος άνθρωπος 
1971Καταναλωτική κοινωνία 
1971Μαντώ Μαυρογένους 
1971Ο Μανωλιός στην Ευρώπη 
1971Ο αγαθιάρης και η ατσίδα 
1972Αέρα, αέρα, αέρα 
1972Αντάρτες των πόλεων 
1972Ο Κύριος Σταθμάρχης 
1972Ο μάγκας με το τρίκυκλο 
1973Ο προεστός του χωριού 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Καθένας με την τρέλλα του… 
1980Ρένα να η ευκαιρία 
1981Άγριες κότες 
1981Η Νονά 
1981Το μεγάλο ρουθούνι 
1981Το ξένο είναι πιο γλυκό 
1981Τροχονόμος …Βαρβάρα 
1982Εγώ και το πουλί μου 
1982Κέρατο στο κέρατο 
1982Και ο πρώτος ματάκιας 
1982Καμικάζι τσαντάκιας 
1983Δώστε την τσόντα στο λαό 
1983Μήτσος… ο ρεζίλης 
1983Παπαδίστικη κομπανία 
1983Πες τα βρωμόστομε 
1983Σερίφης ο Μηχανοφάγος 
1984Αν ήταν το βιολί πουλί 
1984Εθνική Παπάδων: Ο Αθλητισμός Είναι για Όλους 
1984Λαλάκης ο εισαγόμενος 
1985Οι Πόντιοι 
1985Μια Μαρία… σε τιμή ευκαιρίας 
1985Ο αγκαλίτσας λαγωνικό 
1985Πονηρές διακοπές 
1986Αδελφή μου… αγάπη μου 
1986Μερικές τον προτιμούν ηλεκτρονικό 
1986Έλα τώρα που λείπει ο άντρας μου 
1986Ένας εισαγόμενος μπεμπές 
1986Αυτός, αυτή και το βιολί τους 
1986Η αναρχικιά 
1986Η γκαρσονιέρα της τρέλλας 
1986Η κόμπρα του σούπερ μάρκετ 
1986Καπετάν κόκορας… 
1986Ο… σαλταδόρος 
1986Ο επιμένων ερωτικά… 
1986Ο θυρωρός της νύστας 
1986Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή 
1986Ο σεξοβόμβος 
1986Ο τρελλοξενύχτης 
1986Οι ατσίδες 
1986Οι γκόμενες του Τσάρλυ 
1986Οι σκληρές της πενιάς και του ροκ 
1986Ταξί… αγάπη μου 
1986Το βλήμα που δαγκώνει 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1987Λόρδαν ο βάρβαρος 
1987Πόντιος είμαι ότι θέλω κάνω 
1987Έλα Μιμή στον τόπο σου 
1987Ένα μανούλι στο πιάτο σας 
1987Ένας βλάκας με πατέντα! 
1987Έρωτας κεραυνοβόλος 
1987Βλακούν 
1987Για ψύλλου πήδημα 
1987Η δικηγορίνα 
1987Μάθε παιδί μου μπάσκετ 
1987Μερικοί το προτιμούν με ροκ 
1987Ο ανίκανος 
1987Ο αναρχικός 
1987Ο κανονιέρης 
1987Ο μπαμπάς μου ο ξεφτύλας 
1987Οι σκληροί της κουζίνας 
1987Οικογένεια τρα-λα-λα 
1987Τρελλά κανάλια 
1987Χασάπης μόρτης και αλανιάρης 
1988Τσιμπήστε μας κι αφήστε μας 
1988Από κοτάς…. Κοσκωτάς 
1988Εραστής για 11 νύχτες
1988Εραστής για κλάματα 
1988Η μεγάλη απόφραξη 
1988Καψούρης πονηρός και ζηλιαρόγατος 
1988Ληστές και ασφα…ληστές 
1988Μας φάγανε οι τρέλες στις Σεϋχέλλες 
1988Ο παπαλεβέντης 
1988Φρόσω Φροσάρα 
1989Ένας απίθανος Ρωμιός 
1989Ένας μπάτσος στον… Παράδεισο 
1989Αχ! Και νάμουν γκόμενος 
1989Γρίπη αγάπη μου 
1989Δίδυμες και Πόντιες 
1989Η Μαντόνα απ’ τη Δραπετσώνα 
1989Η σπαγγοραμένη 
1989Κλέψαν τα δις την κάλπη να δεις 
1989Μια τρελή τρελή νύχτα 
1989Μπορώ και με την…. γιαγιά μου 
1989Ο εραστής της γυναίκας μου 
1989Ο μυαλοπώλης 
1989Ο τζογαδόρος 
1989Συζυγικό κοκτέιλ 
1989Τα δίδυμα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1990Γαμπρός με το ζόρι 
1990Ο Αλεπούς 
1990Ο Ταμτάκος ζει 
1990Ο χασοδίκης 
2003Τσατ 
2007Γυναικείες συνωμοσίες 
2010Ψύχος 
2011Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 
2014Κοινός παρονομαστής 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Ζαχαριάδης 1940-2015

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης ήταν ηθοποιός και τραγουδιστής γεννημένος το 1940.Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1964. Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του...

Αρτέμης Μάτσας (1930-2003)

Ο Αρτέμης Μάτσας γεννήθηκε το 1930 και απεβίωσε στις 7 Σεπτεμβρίου 2003, ήταν γνωστός Έλληνας ηθοποιός, κριτικός κινηματογράφου και σκηνοθέτης. Έπαιξε στο θέατρο και σε σημαντικό αριθμό κινηματογραφικώνταινιών και...

Αβαγιανός Νίκος

Ο Νίκος Αβαγιανός είναι ηθοποιός,χορευτής, ερμηνευτής, διασκεδαστής και παρουσιαστής.Πήγε στη δραματική σχολή πριν καν τελειώσει το εξατάξιο Γυμνάσιο. Τελείωσε το σχολείο ταυτόχρονα με τη...

Τελευταίες αναρτήσεις