21.6 C
Athens
Κατηγορία:

Γιώργος Κιμούλης 1956-

Ο Γιώργος Κιμούλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 1956 και είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής.

Γιώργος Κιμούλης 1956-
ΟΓιώργος Κιμούλης.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα “Ελεύθερο Θέατρο”.

Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”.

Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή.

Είναι μέλος του “Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών” στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος και μέλος της “εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων”.

Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές.

Πρώτος του γάμος με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και δεύτερος με την Ελληνίδα πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα.

Από τον Οκτώβριο του 2016 είναι μέλος της επιτροπής διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση.

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.

Τον Ιανουάριο του 2021, στα πλαίσια του Ελληνικού, Me Too η ηθοποιός, Ζέτα Δούκα αρχικά και αργότερα και άλλες ηθοποιοί κατηγόρησαν τον Γιώργο Κιμούλη για αντιεπαγγελματική και κακοποιητική συμπεριφορά.

Οι καταγγελίες παραδόθηκαν γραπτώς και ονομαστικά, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ύστερα από την μελέτη των περιστατικών από το Πειθαρχικό συμβούλιο του Συλλόγου δεν προέκυψε η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Γιώργος Κιμούλης: Φιλμογραφία

1977Ο αγώνας των τυφλών
1981Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια
1984Λούφα και παραλλαγή
1985Γέλιο με δόσεις
1985Πονηρές διακοπές
1986Εν Πλω
1986Νοκ άουτ
1987Βίος και Πολιτεία
1987Ο άγραφος νόμος
1987Ο θάνατός σου η ζωή μου
1988Ο Πεταλούδας πάει στον Παράδεισο
1988Ο άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά
1990Βιοτεχνία ονείρων
2000Ένας κι ένας
2006Λίστα γάμου
2007Μια Μέλισσα τον Αύγουστο
2007Πρώτη Φορά Νονός
2007Ψυχραιμία
2008Λούφα και απαλλαγή Άι Φορ
2011Οι ιππείς της Πύλου
2015The Republic
2015Μαριονέτες
Προηγούμενο άρθροΚαφετζόπουλος Αντώνης
Επόμενο άρθροΚομνηνός Λάκης

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα