Καμπανέλλης Γιώργος

on

Ο Γιώργος Καμπανέλλης (1930 – 2010) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Αδερφός του σεναριογράφου Ιάκωβου Καμπανέλλη, διακρίθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ στον κινηματογράφο.

 Γεννήθηκε στη Νάξο το 1930. Σκηνοθέτησε μαζί με τον αδερφό του την ταινία, Το κανόνι και το αηδόνι
το 1968.
Το 1953 εμφανίστηκε σε έναν από τους πρώτους του ρόλους στην ταινία Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται
. Στη δεκαετία του 1960 έπαιξε σε πολλές ταινίες, όπως Κλάψε φτωχή μου καρδιά
(1962), Με πότισες φαρμάκι
(1965) και Τώρα που φεύγω από τη ζωή
(1966).

Ανθρωπος διακριτικός, διατήρησε το ίδιο χαμηλό προφίλ σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του, την οποία εγκατέλειψε νωρίς. Αναδείχθηκε κυρίως μέσα από ρόλους ζεν πρεμιέ με συμπρωταγωνίστριες την Γκέλυ Μαυροπούλου, την Ελένη Ζαφειρίου, τη Μέμα Σταθοπούλου, τη Μάρθα Βούρτση, τη Ματίνα Καρρά, την Εφη Οικονόμου και πολλές άλλες ηθοποιούς.
Η Γκέλυ Μαυροπούλου, στο πλευρό της οποίας έκανε το ντεμπούτο του ο Γιώργος Καμπανέλλης στην ταινία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται», συγκλονίστηκε όταν πληροφορήθηκε την είδηση θανάτου του ηθοποιού. «Υπήρξε ένα πολύ ωραίο αγόρι και ένας ευγενέστατος άνθρωπος. Είχε αρχές και πιστεύω τα οποία τηρούσε ανελλιπώς από την πρώτη ημέρα που βγήκε στη σκηνή.

Και το απέδειξε: δεν αναμείχτηκε ποτέ σε σκάνδαλα και σαχλαμάρες. Τον αγαπούσα πάρα πολύ. Είχαμε συνεργαστεί και στο θέατρο, στην περιοδεία που έκανα με δικό μου θίασο. Αν και δεν τον συναντούσα, μιλούσαμε μόνο στο τηλέφωνο, ήταν πάντα στη σκέψη μου» αναφέρει στην «Espresso» η γνωστή ηθοποιός.

Απεβίωσε στην Αθήνα στις 3 Ιανουαρίου 2010 από καρκίνο.
Φιλμογραφία

Στη Θύελλα της Μεγάλης Αγάπης (1972)
Η Αγνωστη της Νύχτας (1970) [Αλέξης]
Τα Παιδιά του Λιμανιού (1969) [Αλέξης]
Καταραμένη Αγάπη (1968) [Δημήτρης]
Το κανονι και τ` αηδονι (1968)
Αργυρώ Η Προδομένη Τσελιγκοπούλα (1968) [Κωνσταντής]
Ας με Κρίνουν οι Γυναίκες (1968) [Χάρης Γκελής]
Δοκιμασία (1966) [Νίκος Μακρής]
Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966) [Δημήτρης Θεοφίλου]
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966) [Κώστας Διαμαντάρας]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Πέτρος]
Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966) [Γιώργος Βαρέντης]
Εξιλέωση (1965) [Πάνος Τσάρας]
Δεν Μπορούν να μας Χωρίσουν (1965) [Νίκος]
Η Φωνή μιας Αθώας (1965) [Πέτρος Αντωνιάδης]
Κλαίω και σ`Αναζητώ (1965)
Μια Γυναίκα Χωρίς Ντροπή (1965)
Προδομένη (1965) [Φώτης]
Στοργή (1965) [Δημήτρης Χατζηγεωργίου]
Με Ιδρώτα και Δάκρυα (1965) [Παύλος]
Με Πότισες Φαρμάκι (1965)
Πάρε το Δάκρυ μου (1965) [Κωνσταντής Λάμπρου]
Η Ζωή μου Ανήκει σε Σένα (1965) [Νικόλας Μπάρμπας]
Ευχη και Καταρα (1964)
Σε Ποιον να Πω τον Πόνο μου (1964) [Γιώργος]
Τα Δάκρυά μου Είναι Καυτά (1964)
Η Αστεφανωτη (1964)
Αμαρτίες Γονέων (1963) [Βαγγέλης]
Θεέ μου Δωσ`μου το Φως μου (1963) [Πέτρος]
Κουράστηκα να σ`Αποκτήσω (1963)
Ολα, Και τη Ζωή μου ακόμα (1963)
Σταυραετοί (1963)
Τερέζα (1963) [Γιώργος]
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [Δημήτρης Νόταρης]
Αγάπη Γραμμένη με Αίμα (1962) [Σήφης]
Κλαψε Φτωχη μου Καρδια (1962)
Το Κοριτσι του Λοχου (1962)
Μάνα Κάνε Κουράγιο (1962) [Αλέκος Δέλιος]
Εσκότωσα για το Παιδί μου (1962) [Γιώργος Κάραλης]
Ο γολγοθάς μιας αθώας (1961) [Πέτρος]
Καπετάνιος για Κλάματα (1961) [Μάνος Σαρρής]
Καραγκούνα (1961) [Δημητρός]
Μας κλεψανε τη Γκολφω (1961)
Μην κλαψης για Μενα (1961)
Το Δράμα μιας Αμαρτωλής (1961) [Αλέκος Ζαμάνης]
Ποιος θα Κρίνη την Κοινωνία (1961)
Κορίτσια της Αθήνας (1961) [Τάκης]
Αγαπούλα μου (1960) [Αλεξανδρίδης]
Η Φτωχούλα και το Βασιλόπουλο (1960) [Μάριος]
Κασσιανή (1960) [Ακύλλας]
Μετά την Αμαρτία (1960) [Σπύρος]
Θυσιάστηκα για το Παιδί μου (1960) [Παύλος]
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [Τάσος Καββαδίας]
Στην Κύπρο, Αρχισε η Αγάπη μας (1960)
Το Γεφύρι του Πεπρωμένου (1960) [Ανδρέας]
Ο θείος από τον Καναδά (1959) [Γιώργος]
Τρεις Μάγκες στο Παρθεναγωγείο (1959)
Ψιτ… Κορίτσια! (1959) [Γιώργος]
Δύο αγάπες δύο κόσμοι (1958) [Παύλος Μαρής]
Ο λεφτάς (1958) [Νάσος Μέντικας]
Το νησί της σιωπής (1958) [Στάθης Χτενάς]
Κυριακάτικοι ήρωες / Οι άσσοι του γηπέδου (1956) [δημοσιογράφος]
Τσιγγάνικο Αίμα (1956)
Φτώχεια Ερως και Κομπίνα (1956)
Γλέντι – λεφτά κι αγάπη (1955) [Άγγελος]
Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953) [Γιάννης Κολαούζος]
Το Κλειδί της Ευτυχίας (1953) [Παναγής]
Ονειρα Κοριτσιών (1953)
Ζαϊρα (1952)
Ο πύργος των ιπποτών (1952) [Τζόνι Καπούλης]
Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαλουτά Άννα
Επόμενο άρθροΚαμπερίδης Δημήτρης
Ελληνικός Κινηματογράφος Καμπανέλλης Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,346ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,975ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Ορφανός Νίκος Καμπανέλλης Γιώργος

Ορφανός Νίκος

Ο Νίκος Ορφανός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1969 και είναι Έλληνας ηθοποιός και πρώην βουλευτής.Απ' τον πατέρα του κατάγεται από το Χουδέτσι Ηρακλείου και...
Ζαρκάδης Πέτρος Καμπανέλλης Γιώργος

Ζαρκάδης Πέτρος

Μεταξά Μαίρη Καμπανέλλης Γιώργος

Μεταξά Μαίρη

Καραγιώργης Κώστας Καμπανέλλης Γιώργος

Καραγιώργης Κώστας