12.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝτίνα Κώνστα 1938-2022

Σχετικές αναρτήσεις

Ντίνα Κώνστα 1938-2022

Η Ντίνα Κώνστα (πλήρες όνομά, Κωνσταντίνα Κώνστα) γεννήθηκε στη Σάμος στις 31/12/1938 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός . Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

konsta ntina
Η Ντίνα Κώνστα στο ρόλο της ως Σωτηρία Μπέλλου.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη,ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές, «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά, «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.

Η Ντίνα Κώνστα έχει εκφράσει ανοιχτά τις πολιτικές της απόψεις. Έχει βάλει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999, στις βουλευτικές εκλογές του 2000,και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Χάραξε τη δική της πορεία, λάτρευε τις συναντήσεις στο σπίτι με τις καλές της φίλες Δέσπω Διαμαντίδου και Λίλη Παπαγιάννη, και έζησε με τους δικούς της κανόνες που επέβαλλε για την ίδια της τη ζωή.

Η είδηση πως η αγαπημένη ηθοποιός πάσχει με άνοια και ζει σε ίδρυμα με ηλικιωμένους είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η τραγική σύμπτωση είναι πως ρόλο της ηλικιωμένης με άνοια είχε υποδυθεί με τεράστια επιτυχία ως «Ιουλία Χανιώτη» στην τηλεοπτική σειρά «Μητέρα και γιος», που προβλήθηκε για μια σεζόν, τη χρονιά 2002-2003.

Η Ντίνα Κώνστα έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 03 Ιουλίου του 2022 σε ηλικία 83 ετών.

Η είδηση πως η Ντίνα Κώνστα δεν ζει πια, έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Συνάδελφοί της και ο κόσμος που την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της αποχαιρέτησαν με θλίψη την «Ντένη Μαρκορά».

Ντίνα Κώνστα: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Βλέπε Λουκιανός 
1978Η Ηλικία της Θάλασσας 
1981Ιστορίες μιας κερήθρας 
1982Επικίνδυνο παιχνίδι 
1982Το στίγμα 
1984Τα χρόνια της θύελλας 
1998Προστάτης Οικογένειας 
2007El Greco 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1976|1976Μια φορά κι έναν καιρό: Ο φαντασμένος ΕΡΤ
1977|1977Μια φορά κι έναν καιρό: Τα Χριστούγεννα του μαστρο-Σουβλή ΕΡΤ
1978|1978Έρωτας και επανάσταση ΕΡΤ
1979|1979Ο Συμβολαιογράφος ΕΡΤ
1980|1980Για την τιμή και το χρήμα ΥΕΝΕΔ
1980|1980Οι Άθλιοι των Αθηνών ΕΡΤ
1980|1980Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα: Μόλις εκυκλοφόρησεν ΕΡΤ
1981|1981Ο Κίτρινος Φάκελλος ΕΡΤ
1981|1981Οι Φρουροί της Αχαΐας ΕΡΤ
1982|1982Ο Καπιταλιστής ΕΡΤ
1983|1983Το Μινόρε της Αυγής ΕΡΤ
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία ΕΡΤ2
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία: Ενοικιάζεται ΕΡΤ2
1984|1984Προς Οφρύνιο ΕΡΤ
1984|1984Υπάλληλοι ΕΡΤ
1984|1984Χατζημανουήλ ΕΡΤ 
1985|1985Φρουτοπία ΕΡΤ
1985|1985Χαίρε Τάσο Καρατάσο ΕΡΤ
1987|1987Η αλεπού και ο μπούφος ΕΤ2
1988|1988Σιγά… η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1
1988|1988Το σπίτι της θείας ΕΤ2
1989|1989Ασημίνα Λαΐου ΕΤ3
1989|1989Το φεγγάρι των ξενιτεμένων ΕΤ2
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1990|1990Οι τρεις χάριτες Mega
1990|1990Το φάντασμα ΕΤ2
1991|1991Οι τρεις χάριτες: Λευκές νύχτες Mega
1991|1991Οι τρεις χάριτες: Ματωμένος γάμος Mega
1992|1992Πωλείται αγάπη ΕΤ1
1992|1992Το σόι μας Mega
1993|1993Το Δις Εξαμαρτείν Mega
1997|1997Δυο Ξένοι… Mega
1998|1998Πανδώρα και Πλάτωνας τα φραουλόπουλα ΕΤ1
2000|2000Οι θειο… …σεβούμενοι Star
2000|2000Σαν Χειμωνιάτικη Λιακάδα Star
2001|2001Τα χαϊδεμένα παιδιά ΕΤ1
2002|2002Μαμά + Γιός ΝΕΤ
2004|20047 θανάσιμες πεθερές: Η εθιμοτυπική πεθεράMega
2004|2004Ρεζερβέ Alpha
2005|2005Ο Θησαυρός της Αγγελίνας ΝΕΤ
2007|2007Τα Χρυσά Κορίτσια ΕΤ1
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1968Εσθήρ 
1969Τσάο 
1971Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα 
1984Μια στο Καστρί και μια στο πέταλο 
1985Κάνε το ΠΑΣΟΚ σου παξιμάδι 
1985Χαράτσι από τον Ανδρέα τον Απάτσι 
1986Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα 
1987Θάνατος Βασιλικού Επιτρόπου 
1995Το φιντανάκι 
2011Σωτηρία Μπέλλου: Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας 
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ντούζου Τέτα

Η Παναγιώτα (Τέτα) Ντούζου γεννήθηκε στην Αθήνα στις  7 Ιουνίου του 1964 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Δραστηριοποιήθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο τη δεκαετία του '80. Είναι κόρη του Αντρέα Ντούζου και αδερφή του...

Μιράντα Μυράτ 1906-1994

Η Μιράντα Μυράτ γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1906 στην Αθήνα και ήταν κόρη δύο σπουδαίων θεατρίνων, του Μήτσου Μυράτ και της Κυβέλης. Ήταν αδελφή...

Πρωτοψάλτη Λήδα

Ο πατέρας μου ήταν από τη Σμύρνη, έμπορος, η μάνα μου από τη Ρωσία. Τους ακολουθούσαν δύο καταστροφές. Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1940. Η...

Τελευταίες αναρτήσεις