Κώνστα Ντίνα

on

Ντίνα Κώνστα
Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε στη Σάμος στις 31/12/1938 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός . Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη,ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη . Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.

Η Ντίνα Κώνστα έχει εκφράσει ανοιχτά τις πολιτικές της απόψεις. Έχει βάλει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999, στις βουλευτικές εκλογές του 2000,και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2004.
Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος
1970 Βλέπε: Λουκιανός
1978 Η ηλικία της θάλασσας
1981 Ιστορίες μιας κερήθρας
1982 Το στίγμαΑναμέτρηση

Επικίνδυνο παιχνίδι

1984 Τα χρόνια της θύελλας
1997 Προστάτης οικογενείας
2001 Ο καλύτερός μου φίλος
2007 El Greco

Τηλεόραση

Έτος Τίτλος Κανάλι
1978 Έρωτας και επανάσταση ΕΡΤ
1979 Ο συμβολαιογράφος ΕΡΤ
1980 Οι άθλιοι των ΑθηνώνΓια την τιμή και το χρήμα

Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα

ΕΡΤΥΕΝΕΔ

ΕΡΤ

1981 Κίτρινος φάκελοςΟι φρουροί της Αχαΐας ΕΡΤΕΡΤ
1983 Ασημίνα ΛάιουΤο μινόρε της αυγής ΕΤ3ΕΡΤ
1984 ΥπάλληλοιΠρος Οφρύνιο

Χατζημανουήλ

Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία

ΕΡΤΕΡΤ

ΕΡΤ

ΕΤ2

1985 Η φρουτοπίαΧαίρε Τάσο Καρατάσο ΕΡΤΕΡΤ
1987 Η αλεπού κι ο μπούφοςΣιγά η πατρίδα κοιμάται ΕΤ2ΕΤ1
1989 Το σπίτι της θείαςΤο φεγγάρι των ξενιτεμένων ΕΤ2ΕΤ2
1990 Το φάντασμα ΕΤ2
1991 Οι Τρεις Χάριτες: Λευκές νύχτεςΟι Τρεις Χάριτες: Ματωμένος γάμος MegaMega
1992 Πωλείται αγάπη ΕΤ1
1992-1994 Το σόι μας Mega
1993-1996 Δις εξαμαρτείν Mega
1997-1999 Δύο ξένοι Mega
1998 Πανδώρα και Πλάτωνας τα φραουλόπουλαΜια φορά κι έναν καιρό: Τα χριστούγεννα του μαστρο-Σουβλή ΕΤ1ΕΡΤ
1999-2000 Οι θειοσεβούμενοιΣαν χειμωνιάτικη λιακάδα StarStar
2001 Τα χαϊδεμένα παιδιά ΕΤ1
2002 Μαμά και γιος ΝΕΤ
2004-2006 ΡεζερβέΟ θησαυρός της Αγγελίνας

Επτά Θανάσιμες Πεθερές: Η εθιμοτυπική πεθερά

ALPHANET

MEGA

2007 Τα χρυσά κορίτσια ΕΤ1

Τηλεοπτικό θέατρο

Έτος Τίτλος Κανάλι
1976 ΕπέτειοςΑίτηση σε γάμο

Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού

ΕΡΤΕΡΤ

ΕΡΤ

1977 Αλέτρι κι άστρα ΕΡΤ
1981 Η κοιμισμένη τρέλα ΕΡΤ
1982 Το προξενιό της Αντιγόνης ΕΡΤ
1983 ΦαύσταΤο πριμ: Τα πρακτικά μιας συνεδρίασης ΕΡΤΕΡΤ
1984 Καληνύχτα Μαργαρίτα ΕΡΤ
1985 Ο γάμος της Αντιγόνης ΕΡΤ
2001 Βγάλε τον υπουργό από την πρίζα STAR

Ελεύθερο θέατρο

Έτος Τίτλος
1969 Τσάο
1971 Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα
1984 Μια στο Καστρί και μια στο πέταλο
1985 Κάνε το ΠΑΣΟΚ σου παξιμάδιΧαράτσι από τον Ανδρέα τον Απάτσι
1995 Το φιντανάκι
2011-2014 Σωτηρία Μπέλλου – Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας

el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθροΚυριακάκη Ηρώ
Επόμενο άρθροΚωνσταντά Τέτα
Ελληνικός Κινηματογράφος Κώνστα Ντίνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,098ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,496ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Καλαντζής Σάββας Κώνστα Ντίνα

Καλαντζής Σάββας

Ο Σάββας Καλαντζής ή Καλατζής ήταν ένας από τους πιο γνωστούς κομπάρσους του ελληνικού κινηματογράφου. Η πραγματική δουλειά του ήταν ηλεκτρολόγος στα συνεργεία των...
Δούκισσα Κώνστα Ντίνα

Δούκισσα

Ορφανού Νεφέλη Κώνστα Ντίνα

Ορφανού Νεφέλη

Τσιβιλίκας Βασίλης Κώνστα Ντίνα

Τσιβιλίκας Βασίλης