Δεμίρης Μάκης

on

Ο Μάκης Δεμίρης  γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα, σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Ωδείο Αθηνών, και συνεργάστηκε με μεγάλες πρωταγωνίστριες, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου.
Έπαιξε σε σπουδαίες ταινίες παλαιότερων δεκαετιών, ποτέ βέβαια δεν είχε πρώτο ρόλο, αλλά δεν του ταίριαζε κιόλας.

Από τις φυσιογνωμίες που όλοι θυμούνται και τις μετέπειτα δεκαετίες, όπως το ’80, κάνοντας τον καθηγητή Λεωνίδα Ζουμπά στο “Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 1-2”. Πόσες φορές δεν είχε πει εκείνο το “Τα καθίκια του κερατά”, αν και καθηγητής θρησκευτικών.

Πολύ σημαντικός ηθοποιός, έβγαζε γέλιο ακόμα και η όψη του, όντας ψηλός και αδύνατος και με ένα πρόσωπο που σε έκανε να τον συμπαθήσεις και να γελάσεις.
Στη δεκαετία του 1980 είχε πρόβλημα με τον καρκίνο του φάρυγγα, και ενώ όλα έδειχναν ότι η υγεία του εξελισσόταν καλά, πέθανε το1999 στο σπίτι του, στην Αθήνα, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 60 ετών.

Φιλμογραφία  

Έτος Ταινία Ρόλος
1965 Υπάρχει και φιλότιμο Νικόλαος Λαχούρης
1966 Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. σερβιτόρος σε ξενοδοχείο
1966 Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης
1966 Η βουλευτίνα Γραμματέας Υπουργού
1967 Αντίζηλοι
1967 Βίβα Ρένα ρεσεψιονίστας σε ξενοδοχείο
1967 Δημήτρη μου, Δημήτρη μου Υπάλληλος ξενοδοχείου
1967 Η κοροϊδάρα Ξενοδοχοϋπάλληλος
1967 Καλώς ήλθε το δολάριο Θανάσης, σερβιτόρος σε καμπαρέ
1967 Νυμφίος ανύμφευτος Σκηνοθέτης
1967 Πατέρα κάτσε φρόνιμα Μαιτρ του νυχτερινού κέντρου `Αγριόγατος`
1968 Όνειρο απατηλό
1968 Για μια τρύπια δραχμή Ντετέκτιβ
1968 Για ποιόν χτυπά η… κουδούνα Περικλής
1968 Η ζηλιάρα Γκαρσόνι
1968 Καπετάν φάντης μπαστούνι Πελάτης κέντρου διασκέδασης
1968 Ο γίγας της Κυψέλης Παντελής, ένας πελάτης
1968 Ο τσαχπίνης
1968 Οι άντρες δεν λυγίζουν ποτέ
1968 Ορκίζομαι είμαι αθώα
1968 Το κορίτσι του Λούνα παρκ ιδιοκτήτης κλινικής
1968 Το πιο λαμπρό μπουζούκι Δημοσιογράφος
1969 Ένας άφραγκος Ωνάσης Υπάλληλος καταστήματος ρούχων
1969 Ένας μάγκας στα σαλόνια Ντιντής
1969 Όταν η πόλις πεθαίνη
1969 Αγάπησα έναν προδότη
1969 Η αρχόντισσα της κουζίνας Διευθυντής διαφημιστικής
1969 Η αρχόντισσα του λιμανιού
1969 Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμ Αρχηγός των Χίππυς
1969 Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του Στέλιος
1969 Ξύπνα καημένε Περικλή Μιχάλης
1969 Ο άνθρωπος της καρπαζιάς ένας της παρέας
1969 Ο θαυματοποιός Άραβας, αγοραστής όπλων
1969 Ο παραμυθάς
1969 Ο τζαναμπέτης
1969 Τρεις τρελοί για δέσιμο
1970 Ένα αστείο κορίτσι
1970 Αγάπησα μιαν άγνωστη
1970 Αριστοτέλης ο επιπόλαιος Χάρης Χρηστίδης
1970 Η ανταρσία των δέκα
1970 Η περιπτερού
1970 Η ταξιτζού
1970 Κρίμα το μπόι σου Φυλακισμένος
1970 Ο ντιρλαντάς
1971 Διακοπές στο Βιετνάμ Αφεντικό σφαιριστηρίου
1971 Η εφοπλιστίνα Ντέτεκτιβ
1971 Η ζαβολιάρα Νικήτας
1971 Καταναλωτική κοινωνία
1971 Μαντώ Μαυρογένους Καπετάνιος
1971 Ο Μανωλιός στην Ευρώπη Ρίκο
1971 Ο αγαθιάρης και η ατσίδα Αρχαιοκάπηλος
1971 Ο αρχιψεύταρος Ζορμπαναράς
1971 Ο καμαριέρης της μπουζουξούς
1972 Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς Κρις Μπακ / Βασίλης Βάρας
1972 Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια Ανδρέας
1972 Η Αλίκη δικτάτωρ Πίπης
1972 Η κόμισσα της Κέρκυρας Κωστάκης
1972 Μπουμ ταρατατζούμ Λαύριος
1972 Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα Μάκης, ιδιοκτήτης κέντρου
1973 Η γυναικοκρατία ταχυδρόμος
1973 Το πιο γρήγορο μπουζούκι
1974 Όλοι θα ζήσουμε
1975 Μπουζάνκα αλά ελληνικά
1978 Η βαλίτσα του παπά Βασίλης
1979 Μονά ζυγά δικά μου Ζαφείρης
1980 Ο παρθενοκυνηγός Σγουρός, διευθυντής ασφαλιστικής εταιρίας
1981 Η “Νονά” Αστυνόμος
1981 Τα καμάκια Ψηλός
1981 Το μεγάλο ρουθούνι Κοτσυφάκης, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας
1981 Τροχονόμος Βαρβάρα Κουτρουβάλας
1982 Κομάντος και μανούλια
1982 Μπλου τζιν και πέτσινα μπουφάν
1982 Ο αυτάκιας «Υδράργυρος»
1982 Ρόδα τσάντα και κοπάνα Κος Λεωνίδας Ζουμπάς (καθηγητής θεολογίας)
1982 Τα σαϊνια
1983 Άγριες πλάκες στα θρανία Κος Δελημάνης
1983 Αχτύπητα καμάκια Ακάκιος
1983 Δώστε την τσόντα στο λαό!.. Πορνίδης
1983 Παπαδίστικη κομπανία Χάρος
1983 Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο2 Λεωνίδας Ζουμπάς
1983 Το ψώνιο Ηθοποιός σε ρόλο εφοριακού
1984 Εθνική παπάδων Χάρος

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΔεληγιάννης Αλέκος
Επόμενο άρθροΔεσύλλας Μιχάλης
Ελληνικός Κινηματογράφος Δεμίρης Μάκης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,308ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,968ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Ντιριντάουα  Καίτη Δεμίρης Μάκης

Ντιριντάουα Καίτη

Η Καίτη Ντιριντάουα (πραγματικό όνομα: Αικατερίνη Οικονόμου) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και τραγουδίστρια, σύζυγος του Κώστα Χατζηχρήστου, με τον οποίο είχε αποκτήσει...
Αβραμίδου Βούλα Δεμίρης Μάκης

Αβραμίδου Βούλα

Καμπερίδης Δημήτρης Δεμίρης Μάκης

Καμπερίδης Δημήτρης

Δανδουλάκη Κάτια Δεμίρης Μάκης

Δανδουλάκη Κάτια