18.7 C
Athens
Κατηγορία:

Δεμίρης Μάκης

Παρόμοια αρθρα

Ο Μάκης Δεμίρης  γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα, σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Ωδείο Αθηνών, και συνεργάστηκε με μεγάλες πρωταγωνίστριες, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου.
Έπαιξε σε σπουδαίες ταινίες παλαιότερων δεκαετιών, ποτέ βέβαια δεν είχε πρώτο ρόλο, αλλά δεν του ταίριαζε κιόλας.

Από τις φυσιογνωμίες που όλοι θυμούνται και τις μετέπειτα δεκαετίες, όπως το ’80, κάνοντας τον καθηγητή Λεωνίδα Ζουμπά στο “Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 1-2”. Πόσες φορές δεν είχε πει εκείνο το “Τα καθίκια του κερατά”, αν και καθηγητής θρησκευτικών.

Πολύ σημαντικός ηθοποιός, έβγαζε γέλιο ακόμα και η όψη του, όντας ψηλός και αδύνατος και με ένα πρόσωπο που σε έκανε να τον συμπαθήσεις και να γελάσεις.
Στη δεκαετία του 1980 είχε πρόβλημα με τον καρκίνο του φάρυγγα, και ενώ όλα έδειχναν ότι η υγεία του εξελισσόταν καλά, πέθανε το1999 στο σπίτι του, στην Αθήνα, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 60 ετών.

Φιλμογραφία  

ΈτοςΤαινίαΡόλος
1965Υπάρχει και φιλότιμοΝικόλαος Λαχούρης
1966Άνθρωπος για όλες τις δουλειές..σερβιτόρος σε ξενοδοχείο
1966Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης
1966Η βουλευτίναΓραμματέας Υπουργού
1967Αντίζηλοι
1967Βίβα Ρέναρεσεψιονίστας σε ξενοδοχείο
1967Δημήτρη μου, Δημήτρη μουΥπάλληλος ξενοδοχείου
1967Η κοροϊδάραΞενοδοχοϋπάλληλος
1967Καλώς ήλθε το δολάριοΘανάσης, σερβιτόρος σε καμπαρέ
1967Νυμφίος ανύμφευτοςΣκηνοθέτης
1967Πατέρα κάτσε φρόνιμαΜαιτρ του νυχτερινού κέντρου `Αγριόγατος`
1968Όνειρο απατηλό
1968Για μια τρύπια δραχμήΝτετέκτιβ
1968Για ποιόν χτυπά η… κουδούναΠερικλής
1968Η ζηλιάραΓκαρσόνι
1968Καπετάν φάντης μπαστούνιΠελάτης κέντρου διασκέδασης
1968Ο γίγας της ΚυψέληςΠαντελής, ένας πελάτης
1968Ο τσαχπίνης
1968Οι άντρες δεν λυγίζουν ποτέ
1968Ορκίζομαι είμαι αθώα
1968Το κορίτσι του Λούνα παρκιδιοκτήτης κλινικής
1968Το πιο λαμπρό μπουζούκιΔημοσιογράφος
1969Ένας άφραγκος ΩνάσηςΥπάλληλος καταστήματος ρούχων
1969Ένας μάγκας στα σαλόνιαΝτιντής
1969Όταν η πόλις πεθαίνη
1969Αγάπησα έναν προδότη
1969Η αρχόντισσα της κουζίναςΔιευθυντής διαφημιστικής
1969Η αρχόντισσα του λιμανιού
1969Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμΑρχηγός των Χίππυς
1969Κάθε κατεργάρης στον πάγκο τουΣτέλιος
1969Ξύπνα καημένε ΠερικλήΜιχάλης
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάςένας της παρέας
1969Ο θαυματοποιόςΆραβας, αγοραστής όπλων
1969Ο παραμυθάς
1969Ο τζαναμπέτης
1969Τρεις τρελοί για δέσιμο
1970Ένα αστείο κορίτσι
1970Αγάπησα μιαν άγνωστη
1970Αριστοτέλης ο επιπόλαιοςΧάρης Χρηστίδης
1970Η ανταρσία των δέκα
1970Η περιπτερού
1970Η ταξιτζού
1970Κρίμα το μπόι σουΦυλακισμένος
1970Ο ντιρλαντάς
1971Διακοπές στο ΒιετνάμΑφεντικό σφαιριστηρίου
1971Η εφοπλιστίναΝτέτεκτιβ
1971Η ζαβολιάραΝικήτας
1971Καταναλωτική κοινωνία
1971Μαντώ ΜαυρογένουςΚαπετάνιος
1971Ο Μανωλιός στην ΕυρώπηΡίκο
1971Ο αγαθιάρης και η ατσίδαΑρχαιοκάπηλος
1971Ο αρχιψεύταροςΖορμπαναράς
1971Ο καμαριέρης της μπουζουξούς
1972Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύςΚρις Μπακ / Βασίλης Βάρας
1972Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνιαΑνδρέας
1972Η Αλίκη δικτάτωρΠίπης
1972Η κόμισσα της ΚέρκυραςΚωστάκης
1972Μπουμ ταρατατζούμΛαύριος
1972Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκαΜάκης, ιδιοκτήτης κέντρου
1973Η γυναικοκρατίαταχυδρόμος
1973Το πιο γρήγορο μπουζούκι
1974Όλοι θα ζήσουμε
1975Μπουζάνκα αλά ελληνικά
1978Η βαλίτσα του παπάΒασίλης
1979Μονά ζυγά δικά μουΖαφείρης
1980Ο παρθενοκυνηγόςΣγουρός, διευθυντής ασφαλιστικής εταιρίας
1981Η “Νονά”Αστυνόμος
1981Τα καμάκιαΨηλός
1981Το μεγάλο ρουθούνιΚοτσυφάκης, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας
1981Τροχονόμος ΒαρβάραΚουτρουβάλας
1982Κομάντος και μανούλια
1982Μπλου τζιν και πέτσινα μπουφάν
1982Ο αυτάκιας«Υδράργυρος»
1982Ρόδα τσάντα και κοπάναΚος Λεωνίδας Ζουμπάς (καθηγητής θεολογίας)
1982Τα σαϊνια
1983Άγριες πλάκες στα θρανίαΚος Δελημάνης
1983Αχτύπητα καμάκιαΑκάκιος
1983Δώστε την τσόντα στο λαό!..Πορνίδης
1983Παπαδίστικη κομπανίαΧάρος
1983Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο2Λεωνίδας Ζουμπάς
1983Το ψώνιοΗθοποιός σε ρόλο εφοριακού
1984Εθνική παπάδωνΧάρος

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΔεληγιάννης Αλέκος
Επόμενο άρθροΔεσύλλας Μιχάλης

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα