Δεσύλλας Μιχάλης

on

Μιχάλης Δεσύλλας
width= Δεσύλλας Μιχάλης Δεσύλλας Μιχάλης

Ο Μιχάλης Δεσύλλας γεννήθηκε στην Κέρκυρα.
Από μικρός έδειξε μεγάλη αγάπη για το θέατρο, ιδιαίτερα για την όπερα.
Δεν έχανε παράσταση όταν στο νησί του έφτανε κάποιος θίασος.
Σε όσες παραστάσεις έδινε ο κάθε θίασος, ο Μιχάλης ήταν παρών, για να μάθει το κάθε τι γύρω απ’ το έργο και τους Ηθοποιούς, και όχι μόνο.
Γινόταν η <μασκότ> του θιάσου, κάθε φορά, έτσι η <παρασκηνιακή> ζωή μπήκε από πολύ ενωρίς στο πετσί του, δίνοντάς του τη γνώση και το σεβασμό που έδειχναν πάντα οι ηθοποιοί για το χώρο.
Έτσι άρχισε να αγκαλιάζει κι’αυτός το θέατρο, στην αρχή με τον τοπικό καλλιτεχνικό σύλλογο Ιόνιος Πνοή, και στη συνέχεια με την <Καλλιτεχνική Κερκυραϊκή Σκηνή> παίζοντας σε διάφορα θεατρικά έργα σαν ερασιτέχνης ηθοποιός.
Την ίδια αγάπη έδειξε για το τραγούδι και τη Μουσική.
Έτσι, στην αρχή, και σε πολύ μικρή ηλικία, έκανε σεκόντα στην μητέρα του, όταν εκείνη τραγουδούσε,
προς μεγάλη απόλαυση της γειτονιάς, στη συνέχεια με τους παιδικούς του φίλους γυρνώντας στα <καντούνια> τα βράδια,
έκαναν καντάδες και μετά στις Κερκυραϊκές χορωδίες, και στις Κερκυραϊκές Ταβέρνες
και όχι μόνο, συνέχισε να τραγουδάει, όπως τραγουδάει και μέχρι σήμερα (2001) σαν επαγγελματίας,
παράλληλα πάντα με όλες τις άλλες καλλιτεχνικές του <ανησυχίες>.
Θέατρο, Κιν/γράφο, Τηλεόραση, Ζωγραφική, συγγραφή τραγουδιών, ποίησης, θεατρικών έργων, αφηγημάτων, αλλά και μουσικής σύνθεσης.
Η εγγραφή στην 1η Δημοτικού, και στην 1η θεωρία της Μουσικής σε κάποια Φιλαρμονική της Κέρκυρας, ήταν τότε δεδομένο για τα παιδιά.
Έτσι και ο Μιχάλης <γράφτηκε>, στην 1η Δημοτικού, και συγχρόνος και στην Φιλαρμονική εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ,
που με πρώτο του δάσκαλο στην θεωρία τον Δημ. Ζερνιώτη, άρχισε την πορεία του στον ατελείωτο χώρο της Μουσικής απ’ τα 6 του χρόνια.
Το αρχικό του όνειρο ήταν η Λυρική σκηνή.
Το όνειρο όμως έμεινε μόνο όνειρο, γιατί έχασε τον πατέρα του πολύ ενωρίς, στα 14 του, και έπρεπε να <σταθεί> στα πόδια του.
Αυτό ακριβώς έκανε λοιπόν, και αυτό κάνει και μέχρι σήμερα.
Στην Φιλαρμονική εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ γνώρισε τον μεγάλο του δάσκαλο, τον Κερκυραίο μουσουργό Αλέκο Γκρέκ, όπου και κοντά του έμαθε πιάνο και κλασικό τραγούδι.
Ο Μιχάλης παίζει, πιάνο, κιθάρα, κλαρίνο, φλάουτο, ξυλόφωνο, και vibraphone.
Κατάφερε μόνος του να μάθει να μιλάει από λίγα: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Μετά το Στρατιωτικό του έφυγε απ’ την Κέρκυρα και ήρθε στην Αθήνα (1969) και συνέχισε τις σπουδές του, στο Ωδείο, Δραματική σχολή, Σχολή καλών τεχνών (σκηνοθεσία), δουλεύοντας πάντα (βιοποριστικά) σαν τραγουδιστής.
Το 1975 του εγκρίνεται η άδεια Ηθοποιού, και δουλεύει για πρώτη φορά σαν επαγγελματίας στο θέατρο Μετροπόλιταν του θεατρικού επιχειρηματία Τάκη Μακρίδη, όπου και έμεινε κοντά του σαν συνεργάτης και φίλος μέχρι το θάνατό του (3.9.1987).
Έχει παίξει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, videoταινίες, τηλεοπτικές σειρές, τηλεοπτικά, Θεατρικά, διαφημίσεις κ.α.
Τελευταία παρουσία του στην τηλεόραση ήταν η εκπομπή του Αntenna, 1000 και 1 Συνταγές που παρουσίαζαν με την Εφη Θεοχάρη (1989-1994).
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τον είχαν απομακρύνει από το χώρο του θεάματος.
Έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου 2018.

Φιλμογραφία

Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Ο τσαρλατάνος (1973)
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1975)
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979)
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Καθένας με την τρέλλα του… (1980)
Πολίτες δεύτερης κατηγορίας (1981)
Άγριες κότες (1981)
Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος (1982)
Κέρατο στο κέρατο (1982)
Το παιδί του σωλήνα (1982)
Γύφτικη κομπανία (1983)
Ζωή (1995)

Προηγούμενο άρθροΔεστούνης Μανώλης
Επόμενο άρθροΔημητρίου Ρίτα
Ελληνικός Κινηματογράφος Δεσύλλας Μιχάλης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,906ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Ανουσάκη Ελένη Δεσύλλας Μιχάλης

Ανουσάκη Ελένη

Η Ελένη-Ηλέκτρα Ανουσάκη είναι ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1944. Γονείς της είναι η ηθοποιός Μαλαίνα Ανουσάκη και ο τενόρος...
Βέμπο Αλίκη Δεσύλλας Μιχάλης

Βέμπο Αλίκη

Καλογιάννης Μιχάλης Δεσύλλας Μιχάλης

Καλογιάννης Μιχάλης

Καζής Νίκος Δεσύλλας Μιχάλης

Καζής Νίκος