21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΦάνης Χηνάς 1940-1992

Σχετικές αναρτήσεις

Φάνης Χηνάς 1940-1992

- Advertisement -

Ο Φάνης Χηνάς γεννήθηκε το 1940 στη Μαραθιά Ευρυτανίας και σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε το 1961, με το “Θέατρο Τέχνης” του Κάρολου Κουν, στο έργο “Τα Νέα Παιδιά” του Ζ.Α. Λακούρ.

Είχε αξιόλογη θεατρική παρουσία. Στα χρόνια της δικτατορίας, μετανάστευσε στη Γαλλία, όπου παρακολούθησε και σεμινάρια παντομίμας δίπλα στον Μαρσέλ Μαρσό.

xinas fanis

Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες: “Εμείς οι Αμαρτωλοί” (1966), “Το Πρόσωπο της Μέδουσας” (1966), “Κοινωνία Ώρα Μηδέν” (1966), “Ναι μεν, αλλά…” (1972) κ.ά.

Στην τηλεόραση, πρωταγωνίστησε στις σειρές: “Χαμένος Παράδεισος” (1977), “Επιστροφή” (1982) και “Όλη η Δόξα Όλη η Χάρη” (1988).

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ. Πέθανε από εγκεφαλίτιδα το 1992, σε ηλικία 52 ετών (αυτή είναι… η παρέκκλιση) στον Βόλο, χωρίς να έχει δώσει σίγουρα όσα θα μπορούσε.

Φάνης Χηνάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Une balle au coeur 
1966Εμείς οι αμαρτωλοί 
1966Κοινωνία ώρα μηδέν 
1966Μεγάλη μου αγάπη 
1967Vortex 
1971Μαντώ Μαυρογένους 
1972Αέρα, αέρα, αέρα 
1972Ναι μεν, Αλλά… 
1973Ζήτημα ζωής και θανάτου 
1985Μπορντέλο 
1986Νοκ άουτ 

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Θοδωρής Αθερίδης 1965-

Ο Θοδωρής Αθερίδης γεννήθηκε στις 03 Μαΐου του 1965 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στο 40ό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ενώ στο Λύκειο ασχολήθηκε...

Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου 1940-

Η Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1940 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1964 μετανάστευσε στην Ιταλία, όπου παντρεύτηκε και...

Καίτη Παπανίκα 1942-2017

Η Καίτη Παπανίκα ήταν ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, που διακρίθηκε κυρίως σε ρόλους ωραίου κοριτσιού στη διάρκεια της ακμής...

Τελευταίες αναρτήσεις