3.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιαννακάς Άλκης

Σχετικές αναρτήσεις

Γιαννακάς Άλκης

Ο Άλκης (Χρήστος) Γιαννακάς είναι Έλληνας ηθοποιός,γνωστός κυρίως από τις συμμετοχές του στις ταινίες, Ένας ντελικανής (1963) και Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965).
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 1945.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εγκατέλειψε τo θέατρο.
Ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην Πλατεία Αμερικής μαζί με τη σύζυγό του.
Κατά πολλούς ο πιο όμορφος Έλληνας ηθοποιός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου .
Ο Άλκης Γιαννακάς έπαιξε ρόλους του «καλού παιδιού» στην κλασική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.
Ως «ρεμάλι» της Φωκίωνος Νέγρη έγινε ευρύτερα γνωστός ως ωραίος κακός του σινεμά.
Φιλμογραφία
Αρχηγέ προχώρα σε θέλει άλλη χώρα (1987)
Η γειτονιά των τρελών (1987)
Όλοι τους τρελοί εκτός από εμένα (1987)
Ο τρελοξενύχτης (1986)
Τα λιγούρια (1986)
Παγίδα στην Ελλάδα (1982)
Η ιδιωτική μου ζωή (1971)
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
Ζαβολιές (1969)
Ο Νταβέλης (1969)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Ο παρθένος (1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)
Αδικημένη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Μονεμβασιά (1964)
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Ένας ντελικανής (1963)
Τα παλιόπαιδα (1963)

el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθροΦαίδων Γεωργίτσης 1939-2019
Επόμενο άρθροΓιαννακοπούλου Μαρία

Σχετικές αναρτήσεις

Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968-1969)

Η ταινία, "Το παρελθόν μιας γυναίκας" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 377.118 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 99 ταινίες.-Η ταινία στηρίζεται πάνω...

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 1912-1984

Ο ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1912 στο Διακοφτό.Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου και πρωτοεμφανίστηκε το...

Ρηγοπούλου Ζωή

Η Ζωή Ρηγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και είναι ηθοποιός. Κόρη των επίσης ηθοποιών Κάκιας Αναλυτή και Κώστα Ρηγόπουλου.Απόφοιτος της δραματικής σχολής του...

Τελευταίες αναρτήσεις