25 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΓιαννακάς Άλκης

Σχετικές αναρτήσεις

Γιαννακάς Άλκης

- Advertisement -

Ο Άλκης (Χρήστος) Γιαννακάς είναι Έλληνας ηθοποιός,γνωστός κυρίως από τις συμμετοχές του στις ταινίες, Ένας ντελικανής (1963) και Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965).
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 1945.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εγκατέλειψε τo θέατρο.
Ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην Πλατεία Αμερικής μαζί με τη σύζυγό του.
Κατά πολλούς ο πιο όμορφος Έλληνας ηθοποιός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου .
Ο Άλκης Γιαννακάς έπαιξε ρόλους του «καλού παιδιού» στην κλασική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.
Ως «ρεμάλι» της Φωκίωνος Νέγρη έγινε ευρύτερα γνωστός ως ωραίος κακός του σινεμά.
Φιλμογραφία
Αρχηγέ προχώρα σε θέλει άλλη χώρα (1987)
Η γειτονιά των τρελών (1987)
Όλοι τους τρελοί εκτός από εμένα (1987)
Ο τρελοξενύχτης (1986)
Τα λιγούρια (1986)
Παγίδα στην Ελλάδα (1982)
Η ιδιωτική μου ζωή (1971)
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
Ζαβολιές (1969)
Ο Νταβέλης (1969)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Ο παρθένος (1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)
Αδικημένη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Μονεμβασιά (1964)
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Ένας ντελικανής (1963)
Τα παλιόπαιδα (1963)

el.wikipedia.org

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Τρούμπα ’67

Περίληψη: Ένας νυχτοφύλακας (Γιώργος Φούντας) ερωτεύεται μια τραγουδίστρια νυχτερινού κέντρου (Καίτη Θεοχάρη) στην Τρούμπα, και την πείθει να μείνει μαζί του και να εγκαταλείψει...

Βύρων Πάλλης 1923-1995

Ο Βύρων Πάλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Με εμφάνιση που εξέπεμπε ήθος και σοβαρότητα, αλλά και...

Οργή 1962-1963

Η ταινία, "Οργή" προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 132.102 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 82 ταινίες.-Πρώτη εμφάνιση για την Βιβέτα Τσιούνη.Περίληψη της...

Τελευταίες αναρτήσεις