15.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιαννακάς Άλκης

Σχετικές αναρτήσεις

Γιαννακάς Άλκης

Ο Άλκης (Χρήστος) Γιαννακάς είναι Έλληνας ηθοποιός,γνωστός κυρίως από τις συμμετοχές του στις ταινίες, Ένας ντελικανής (1963) και Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965).
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 1945.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εγκατέλειψε τo θέατρο.
Ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην Πλατεία Αμερικής μαζί με τη σύζυγό του.
Κατά πολλούς ο πιο όμορφος Έλληνας ηθοποιός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου .
Ο Άλκης Γιαννακάς έπαιξε ρόλους του «καλού παιδιού» στην κλασική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.
Ως «ρεμάλι» της Φωκίωνος Νέγρη έγινε ευρύτερα γνωστός ως ωραίος κακός του σινεμά.
Φιλμογραφία
Αρχηγέ προχώρα σε θέλει άλλη χώρα (1987)
Η γειτονιά των τρελών (1987)
Όλοι τους τρελοί εκτός από εμένα (1987)
Ο τρελοξενύχτης (1986)
Τα λιγούρια (1986)
Παγίδα στην Ελλάδα (1982)
Η ιδιωτική μου ζωή (1971)
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
Ζαβολιές (1969)
Ο Νταβέλης (1969)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Ο παρθένος (1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)
Αδικημένη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Μονεμβασιά (1964)
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Ένας ντελικανής (1963)
Τα παλιόπαιδα (1963)

el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Το αγκίστρι 1975-1976

Η ταινία, "Το αγκίστρι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1975-1976 και έκοψε 32.071 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 38 ταινίες.Θρίλερ με αποδέκτη το διεθνές κοινό,...

Κοντογιαννίδης Παύλος

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης (γεν. Βέροια, 13 Αυγούστου 1950) είναι Έλληνας ηθοποιός ποντιακής καταγωγής, με πολύχρονη θητεία στο Θέατρο, την Τηλεόραση, αλλά και το σινεμά. Εκλέχθηκε...

Καπελάρη Αγγελική

Η Αγγελική Καπελάρη (Αγγέλικα Καπελαρή) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 (αλλού αναφέρεται το 1929). Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κάρολου Κουν. Έπαιξε σε κλασικά...

Τελευταίες αναρτήσεις