25.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιαννακάς Άλκης

Σχετικές αναρτήσεις

Γιαννακάς Άλκης

Ο Άλκης (Χρήστος) Γιαννακάς είναι Έλληνας ηθοποιός,γνωστός κυρίως από τις συμμετοχές του στις ταινίες, Ένας ντελικανής (1963) και Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965).
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 1945.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εγκατέλειψε τo θέατρο.
Ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην Πλατεία Αμερικής μαζί με τη σύζυγό του.
Κατά πολλούς ο πιο όμορφος Έλληνας ηθοποιός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου .
Ο Άλκης Γιαννακάς έπαιξε ρόλους του «καλού παιδιού» στην κλασική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.
Ως «ρεμάλι» της Φωκίωνος Νέγρη έγινε ευρύτερα γνωστός ως ωραίος κακός του σινεμά.
Φιλμογραφία
Αρχηγέ προχώρα σε θέλει άλλη χώρα (1987)
Η γειτονιά των τρελών (1987)
Όλοι τους τρελοί εκτός από εμένα (1987)
Ο τρελοξενύχτης (1986)
Τα λιγούρια (1986)
Παγίδα στην Ελλάδα (1982)
Η ιδιωτική μου ζωή (1971)
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
Ζαβολιές (1969)
Ο Νταβέλης (1969)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Ο παρθένος (1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)
Αδικημένη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Μονεμβασιά (1964)
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Ένας ντελικανής (1963)
Τα παλιόπαιδα (1963)

el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθροΦαίδων Γεωργίτσης 1939-2019
Επόμενο άρθροΓιαννακοπούλου Μαρία

Σχετικές αναρτήσεις

Καλλιμάνης Σπύρος

Ο Σπύρος Καλλιμάνης γεννήθηκε το 1900. Γράφτηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1935. ΦιλμογραφίαΤελευταία αποστολή (1947)   Ματωμένα Χριστούγεννα (1951)     Η φλόγα της ελευθερίας (1951) Ευχαριστούμε...

Κουρουκλή Ζωίτσα

Η Ζωίτσα Κουρούκλη γεννήθηκε το 1937 και ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα παίζοντας και τραγουδώντας στο θέατρο, μέχρι που την ανακάλυψε ο Μίμης Πλέσσας στα...

Βαλαβανίδης Χρήστος

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης γεννήθηκε στις 21 Μαΐου  του 1944 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1973. Συνεργάστηκε με πολλούς ιδιωτικούς θιάσους...

Τελευταίες αναρτήσεις