Ένα μεγάλο μυστήριο πλανάται γύρω από μία βλοσυρή φιγούρα του Ελληνικού κινηματογράφου που συναντάμε πάντα… κορνιζαρισμένο και που οι περισσότεροι τον αποκαλούμε ως… μπάρμπα.

Τον συναντάμε το 1965 στο «Υπάρχει και φιλότιμο» , όπου τον συστήνει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ως τον αείμνηστο πατέρα του, αλλά και στο «Θησαυρό του μακαρίτη» τον οποίο η Γεωργία Βασιλειάδου… θρηνεί γιατί πέθανε από το πολύ φαΐ.

Η ίδια μυστηριώδης φιγούρα βρίσκεται και στο «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», στον «Εχθρό του λαού» ακόμα και «Στον αστερισμό της Παρθενου».

Πολλά site αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πορτραίτο βρισκόταν στο “οπλοστάσιο” του σκηνογράφου Μάρκου Ζέρβα (που δούλευε για τη Φίνος φιλμ), επειδή όλες οι συγκεκριμένες ταινίες είναι σε δική του σκηνογραφία.

Η πιο πιθανή εξήγηση αυτή του μυστηρίου είναι πως ο ηθοποιός αυτός είναι ο ηθοποιός Βελλισάριος Κοντογιάννης, ένας ηθοποιός που δεν έχουμε παρατηρήσει ωστόσο στις Ελληνικές ταινίες παρά μόνο ως… φωτογραφία!

Προηγούμενο άρθροΜια φορά θυμάμαι την Αρλέτα
Επόμενο άρθροΟι 55 Σεναριογράφοι της Φίνος Φίλμ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!