Ο θησαυρός του μακαρίτη

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου 1959
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Σεναρίο: Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία
1959

Ηθοποιοί: Γεωργία Βασιλειάδου (Θεώνη), Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Λευτεριώτης, Στέφανος Ληναίος, Άντζελα Ζήλεια, Νίκος Φέρμας, Νίκη Λινάρδου, Γιάννης Βογιατζής , Γιάννης Φέρμης, Ράλλης Αγγελίδης, Ταϋγέτη, Γιώργος Χριστοφορίδης , Σοφία Κεφαλοπούλου, Βελισσάριος Κοντογιάννης (πορτραίτο), Γιάννης Σύλβας, Κώστας Φυσσούν, Πόπη Νικολαϊδου, Νίκος Μπράβος, Γοργώ Χρέλια

Περίληψη: Η Θεώνη και η ανιψιά της Λουκία, βλέπουν ξενοίκιαστα τα δωμάτια του σπιτιού που κληρονόμησαν από τον άντρα της Θεώνης, και σκαρφίζονται ένα έξυπνο κόλπο για να τα νοικιάσουν. Γράφουν μερικές πλαστές διαθήκες του μακαρίτη, που αναφέρουν οτι ένας μεγάλος θησαυρός είναι κρυμμένος κάπου μέσα στο σπίτι. Βάζουν από ένα αντίγραφο σε μερικά βιβλία και τα πουλάνε στον βιβλιοπώλη της γειτονιάς. Οι αγοραστές των βιβλίων, που βρίσκουν τις δήθεν διαθήκες, νοικιάζουν τα άδεια δωμάτια, προσδοκώντας να βρούν τον θησαυρό. Μπορεί ο θησαυρός να μην υπάρχει, αλλά θα εμφανιστεί η πραγματική διαθήκη του μακαρίτη.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 54.899 εισιτήρια. Ηρθε στην 13η θέση σε 52 ταινίες.
-Τέταρτη ταινία της Finos Film με τον Βασίλη Αυλωνίτη και τη Γεωργία Βασιλειάδου να αλληλοσυμπληρώνονται, κάνοντας το κοινό να γελάει με την ψυχή του.
-Η ταινία αυτή αποτελεί μια από τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Τσιφόρου στην Finos Film, ο οποίος υπήρξε στυλοβάτης της εταιρίας τα πρώτα 15 χρόνια.
-Είναι χαρακτηριστικό πως η Γεωργία Βασιλειάδου τραγουδάει για πρώτη φορά σε κινηματογραφική ταινία, κάτι που προκαλεί εντύπωση αν σκεφτεί κανείς πως η μεγάλη κωμικός δεν ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός, αλλά ως λυρική τραγουδίστρια.
-Η φωτογραφία του μακαρίτη που ζωντανεύει στο φινάλε της ταινίας, χρησιμοποιήθηκε στα επόμενα χρόνια ως ντεκόρ σε πολλές ταινίες της Finos Film.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο θησαυρός του μακαρίτη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments