Στεφανάκος Μίμης

on

Ο Μίμης (Δημήτρης) Στεφανάκος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1936, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την Υπεροχή Νεαπόλεως.
Το 1958 πηγαίνει στον Ολυμπιακό, ενώ είχε δελτίο και ήταν αθλητής στην κολύμβηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον διεκδίκησε μαζί με την ΑΕΚ.

Αγωνίστηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού και είχε προτάσεις από την Ίντερ, Μπαρτσελόνα και Φενερμπαχτσέ.

Τελικά το 1965 πήγε στην Νότια Αφρική και αγωνίστηκε με τις τοπικές Ρέιντζερς και Κορίνθιανς.

Χρίστηκε 8 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Ανδρών Ελλάδας.

Ήταν παντρεμένος με την Μάρθα Καραγιάννη. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ασχολήθηκε με την ηθοποιία και μετείχε σε 7 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Φιλμογραφία

  • Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
  • Αγαπούλα μου (1960) …. Γιώργος
  • Καραγκούνα (1961) …. Δήμος
  • Εσκότωσα για το παιδί μου (1962)
  • Ο διαιτητής (1963)
  • Αθήνα ώρα δώδεκα (1964).
Προηγούμενο άρθροΣτασινοπούλου Τιτίκα
Επόμενο άρθροΣτρατηγός Στέφανος
Ελληνικός Κινηματογράφος Στεφανάκος Μίμης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,861ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,916ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Ασδραγάνη Ρουμπίνη Στεφανάκος Μίμης

Ασδραγάνη Ρουμπίνη

Ρουμπίνη Ασδραγάνη ή Αστραγάνη Η πρώτη κομπάρσα (ίσως περνάει και τον Σπύρο Γουριώτη) σε συμμετοχές στον ελληνικό κινηματογράφο. Την βρήκαμε σε 189 ταινίες. Υπολογίζουμε ότι έχει συμμετοχή σε 195-200...
Χαλκιά Μαίρη Στεφανάκος Μίμης

Χαλκιά Μαίρη

Αρζόγλου Κώστας Στεφανάκος Μίμης

Αρζόγλου Κώστας

Μαλούχος Γιάννης Στεφανάκος Μίμης

Μαλούχος Γιάννης