17.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣτεφανάκος Μίμης

Σχετικές αναρτήσεις

Στεφανάκος Μίμης

Ο Μίμης (Δημήτρης) Στεφανάκος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1936, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την Υπεροχή Νεαπόλεως.
Το 1958 πηγαίνει στον Ολυμπιακό, ενώ είχε δελτίο και ήταν αθλητής στην κολύμβηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον διεκδίκησε μαζί με την ΑΕΚ.

Αγωνίστηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού και είχε προτάσεις από την Ίντερ, Μπαρτσελόνα και Φενερμπαχτσέ.

Τελικά το 1965 πήγε στην Νότια Αφρική και αγωνίστηκε με τις τοπικές Ρέιντζερς και Κορίνθιανς.

Χρίστηκε 8 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Ανδρών Ελλάδας.

Ήταν παντρεμένος με την Μάρθα Καραγιάννη. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ασχολήθηκε με την ηθοποιία και μετείχε σε 7 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Φιλμογραφία

  • Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
  • Αγαπούλα μου (1960) …. Γιώργος
  • Καραγκούνα (1961) …. Δήμος
  • Εσκότωσα για το παιδί μου (1962)
  • Ο διαιτητής (1963)
  • Αθήνα ώρα δώδεκα (1964).
Προηγούμενο άρθροΣτασινοπούλου Τιτίκα
Επόμενο άρθροΣτέφανος Στρατηγός (1923-2006)

Σχετικές αναρτήσεις

Βούρτση Μάρθα

Η Μάρθα Βούρτση γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1937 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Η μητέρα της ήταν ζωγράφος και ο πατέρας της Μιχάλης Βούρτσης...

Χαραλαμπόπουλος Βασίλης

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1970 στην Αθήνα και είναι Έλληνας ηθοποιός. Το 1992 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ενώ το...

Μπόγρης Δημήτρης

Με καταγωγή από τη Σαλαμίνα, ο Δημήτρης Μπόγρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές τάσεις και ήθελε να σπουδάσει μουσική, αλλά...

Τελευταίες αναρτήσεις