17.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΤάσος Νούσιας 1973-

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Νούσιας 1973-

- Advertisement -

Ο Τάσος Νούσιας γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1973 στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και είναι Έλληνας ηθοποιός. Τέλειωσε τη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη μηχανολογία και αποτέλεσε μέλος ομάδας στίβου. Τελικά, αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Ο Τάσος Νούσιας έκανε και πρωταθλητισμό. Στίβο, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Κάπου εκεί στο τέλος της Γ’ Λυκείου ανοίχτηκαν μπροστά του αυτές οι τρεις μεγάλες κατευθύνσεις, (Γυμναστική Ακαδημία, ΤΕΙ Μηχανολογίας και Υποκριτική). Δεν θέλησε να δώσει Πανελλήνιες γιατί δεν πίστευε αυτό το σύστημα αν και θα μπορούσε να περάσει ή στη Γυμναστική Ακαδημία λόγω των μορίων του στίβου ή σε κάποιο κλάδο Μηχανολογίας επειδή ήδη είχε το πτυχίο του Τεχνικού Λυκείου.

Τάσος Νούσιας

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες σειρές και σε θεατρικές παραστάσεις.

Ο Τάσος Νούσιας έπαιξε στις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας από το Κ.Θ.Β.Ε και το θέατρο Εμπρός ως τον Τεχνοχώρο και το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Δοκιμάστηκε σ’ όλα τα είδη θεάτρου από φαρσοκομωδίες και μπουλβάρ μέχρι το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Αυτή η ποικίλη υποκριτική διαδρομή του τον καθιέρωσε και του έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Τάσος Μπαντής, Γιάννης Κακλέας, Θόδωρος Τερζόπουλος, Αναστασία Ρεβή και άλλοι.

Ο Τάσος Νούσιας μετρά πολλές συμμετοχές και συνεργασίες σε σημαντικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές όπου ενσάρκωσε ήρωες μυθιστορημάτων και ιστορικών βιβλίων όπως: Τα Παιδιά της Νιόβης του Αθανασίου Νόβα, Οι Μάγισσες της Σμύρνης της Μάρας Μεϊμαρίδη, Η Φωνή του Χρήστου Χωμενίδη, Τα Ανίσχυρα Ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου και το 2010 Το Νησί της Βικτόρια Χίσλοπ.

Για περισσότερες βιογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Στις παραγωγές αυτές συνεργάστηκε με εξαιρετικούς σκηνοθέτες, όπως οι Κώστας Κουτσομύτης, Νίκος Γραμματικός, Βασίλης Μαζωμένος, Χρήστος Δήμας, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Θόδωρος Παπαδουλάκης, Γιώργος Γκικαπέπας, Κώστας Χαραλάμπους κ.λ.π.

Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης ασχοληθεί και με την παραγωγή, δημιουργώντας τέσσερις τηλεταινίες για λογαριασμό της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, με τίτλο Στιγμές από την Ιστορία του Θεάτρου, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρλένε Καμίνσκυ, εξετάζοντας την εξέλιξη του θεάτρου μέσα από τέσσερις μεγάλους συγγραφείς: Αισχύλο, Σαίξπηρ, Σίλλερ, Τσέχωφ που υπήρξαν ορόσημο για την ιστορία του θεάτρου.

Ο Τάσος Νούσιας είναι παντρεμένος με την Μαρλένε Καμίνσκυ και την χαρακτηρίζει μια εξαιρετική προσωπικότητα. Η Μαρλένε Καμίνσκυ είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Είναι Γερμανίδα, γεννημένη στη Τζαμάικα, μεγαλωμένη κοντά στη Στουτγκάρδη και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο της Ζυρίχης και το Young Vic του Λονδίνου.

Τάσος Νούσιας: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1996Απόντες 
1998Black Out P.S. Red Out 
1998Από την άκρη της πόλης 
2001Ο Παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση 
2002Ο Βασιλιάς 
2003Όταν χορέψουμε μαζί 
2003Μάτια από νύχτα 
2006Στα όρια 
2007Ώμος προς ενοικίαση 
2010I love Καρδίτσα 
2010Tungsten 
2011Δεμένη κόκκινη κλωστή 
2012Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι 
2014Μήδεια, Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων 
2015Short fuse 
2015Μαριονέτες 
2016Γραμμές 
2016Η Ρόζα της Σμύρνης 
2021Λούγκερ 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1994|1994Οι Αγνοημένοι: Η εκδίκηση ΑΝΤ1
1995|1995Μαγική νύχτα: Τελευταία παράσταση ΕΤ1
1995|1995Σκονισμένα σύννεφα ΕΤ1
1995|1995Χαμένη άνοιξη ΕΤ1
1997|1997Καραμπόλα ΑΝΤ1
1999|1999Ανίσχυρα Ψεύδη ΕΤ1
2000|2000Εκτός πορείας ΕΤ1
2001|2001Η Φωνή ΕΤ1
2002|2002Φιλί Ζωής ΑΝΤ1
2004|2004Τα παιδιά της Νιόβης ΝΕΤ
2005|2005Le dernier seigneur des Balkans ΝΕΤ
2005|2005Οι μάγισσες της Σμύρνης Mega
2006|2006Το Κόκκινο Δωμάτιο: Το Χρέος του Βαγγέλη Mega
2007|2007Ιστορίες από την απέναντι όχθη: Δανεικός εφιάλτης ΑΝΤ1
2007|2007Μαζί σου Mega
2008|2008Όλα στον αέρα Mega
2008|2008Παύλος Μελάς: Γράμματα από την Μακεδονία ΕΤ3
2008|2008Το κλειδί του Παραδείσου ΑΝΤ1
2009|2009Καρυωτάκης ΕΤ1
2010|2010Το Νησί Mega
2011|2011Κλινική Περίπτωση Mega
2011|2011Χωρίς όρια ΑΝΤ1
2020|2020Έτερος Εγώ: Κάθαρσις Cosmote TV
2021|202121: Η Επανάσταση των ΕλλήνωνMega
2021|2021Έξαψη Mega
2021|2021Σασμός Alpha
2022|2022Μια Νύχτα του Αυγούστου ΕΡΤ1
2023|2023Έτερος Εγώ: Νέμεσις Cosmote TV
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Ντουνιάς 1943-

Ο Γιάννης Ντουνιάς γεννήθηκε στην Κοκκινιά στις 17 Οκτωβρίου του 1943. Ξεκίνησε την καριέρα του με το τραγούδι "ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΜΠΑΙΝΕ" που ήταν ο...

Γιώργος Κωνσταντίνου 1934-

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, σπουδαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, είναι πολύπλευρο ταλέντο, αφού εκτός από τα αναμφισβήτητα υποκριτικά του προσόντα, χάρη στα...

Βαγγέλης Βουλγαρίδης 1942-

Ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης, με το ευγενικό παρουσιαστικό και τη βαθειά φωνή, είχε τη δεκαετία του ’60 μια σύντομη αλλά αξιόλογη πορεία σαν ζεν πρεμιέ,...

Τελευταίες αναρτήσεις