32.1 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΤούλα Γαλάνη 1949-

Σχετικές αναρτήσεις

Τούλα Γαλάνη 1949-

- Advertisement -

Η Τούλα Γαλάνη γεννήθηκε το 1949 στη Δράμα.
Αναδείχθηκε Β΄Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1966 και σπούδασε χορό στη σχολή Γαλάνη.
Ξεκίνησε με την αδελφή της Ιωάννα το τραγούδι από τις επιθεωρήσεις πίστας, όπου τραγουδούσαν, χόρευαν και παρουσίαζαν το πρόγραμμα.
Το ’69-’70 στράφηκαν στο ελαφρολαϊκό τραγούδι και έκαναν αξιόλογη καριέρα σε Γερμανία και Αμερική, ως ”αδελφές Αλάσκα”.

Τούλα Γαλάνη: Φιλμογραφία

Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)
Οι στιγματισμένοι (1966)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)
Έρωτες στη Λέσβο (1967)
Λάουρα (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Κατηγορώ το κορμί μου (1969)
Αν ήμουν πλούσιος (1972)
Ένα ελεύθερο κορίτσι (1973) [Ρόζα Ανδριτσάκη]
Ερωτισμός και πάθος (1974) [Νιόβη]
Χασαμπούλια της Κύπρου (1975)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρίκα Ανθοπούλου 1899-1974

Η Μαρίκα Ανθοπούλου γεννήθηκε το 1899 σε θεατρικό περιβάλλον.Ήταν κόρη της τραγουδίστριας όπερας Μάγδας Κομνηνού και από παιδική ηλικία (13 ετών) εμφανίστηκε στη σκηνή...

Έλντα Αθανασάκη

Η Έλντα Αθανασάκη - Φλέγκα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1965.Ηθοποιός του θεάτρου, έπαιξε...

Το κανόνι και τ’ αηδόνι 1968-1969

Η ταινία, "Το κανόνι και τ' αηδόνι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 24.309 εισιτήρια. Ηρθε στην 92η θέση σε 108 ταινίες.-Σπονδυλωτή ταινία, αποτελούμενη...

Τελευταίες αναρτήσεις