6.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓαλάνη Τούλα

Σχετικές αναρτήσεις

Γαλάνη Τούλα

Η Τούλα Γαλάνη γεννήθηκε το 1949 στη Δράμα.
Αναδείχθηκε Β΄Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1966 και σπούδασε χορό στη σχολή Γαλάνη.
Ξεκίνησε με την αδελφή της Ιωάννα το τραγούδι από τις επιθεωρήσεις πίστας, όπου τραγουδούσαν, χόρευαν και παρουσίαζαν το πρόγραμμα.
Το ’69-’70 στράφηκαν στο ελαφρολαϊκό τραγούδι και έκαναν αξιόλογη καριέρα σε Γερμανία και Αμερική, ως ”αδελφές Αλάσκα”.
Φιλμογραφία
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)
Οι στιγματισμένοι (1966)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)
Έρωτες στη Λέσβο (1967)
Λάουρα (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Κατηγορώ το κορμί μου (1969)
Αν ήμουν πλούσιος (1972)
Ένα ελεύθερο κορίτσι (1973) [Ρόζα Ανδριτσάκη]
Ερωτισμός και πάθος (1974) [Νιόβη]
Χασαμπούλια της Κύπρου (1975)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Γαβριηλίδης 1908-1982
Επόμενο άρθροΣούλα Γαλάτη 1945-

Σχετικές αναρτήσεις

Άντλερ Ρίτα

Η Ρίτα Άντλερ γεννήθηκε το 1945 και είναι απόφοιτη της Δραματικής σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη το 1966. Φιλμογραφία Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)ΩΣ ΛΗΔΑ...

Μηλιάδου Ανθή

Η Ανθή Μηλιάδου γεννήθηκε το 1889 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κόρη των ηθοποιών Παντελή και Ελπινίκης Ρούσσου και αδερφή των επίσης ηθοποιών Ευαγγελίας Νίκα-Ρούσσου (1881-1902) και Χριστίνας...

Τσαλίκη Ναταλία

Η Ναταλία Τσαλίκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου του 1956 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Παρακολούθησε το πρώτο έτος στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών αλλά εγκατέλειψε καθώς έψαχνε πιο δημιουργικά πράγματα.Τελείωσε τη...

Τελευταίες αναρτήσεις