24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΧαριτίνη Καρόλου

Σχετικές αναρτήσεις

Χαριτίνη Καρόλου

Χαριτίνη Καρόλου
Η Χαριτίνη Καρόλου και ο Κώστας Καρράς στη ταινία του 1971, “Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους”.

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη με καταγωγή από τον Βόλο, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και είχε άλλα επτά αδέλφια (ήταν η μικρότερη).

Ο πατέρας της αγαπούσε τον κινηματογράφο και το θέατρο, και από μικρή παρακολουθούσε παραστάσεις με το “μικρόβιο” της υποκριτικής να έχει μπει μέσα της για τα καλά.

Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών (αποφοίτησε το 1964).

Ήταν σύζυγος από το 1986 του σκηνοθέτη και τηλεοπτικού παραγωγού, Σούλη Γεωργιάδη που πέθανε το 1997.

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε μία σπουδαία ηθοποιός και κολλητή φίλης της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Μάλιστα είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα» υποδυόμενες τις αντίζηλες.

Φιλμογραφία

  • 1980 Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα
  • 1980 Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες
  • 1979 Το χαμόγελο της Πυθίας
  • 1978 Υπόθεση Πολκ
  • 1973 Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές
  • 1972 Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας
  • 1971 Αεροσυνοδός
  • 1971 Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους
  • 1971 Οι αμαρτωλοί
  • 1970 Η ανταρσία των δέκα
  • 1970 Ο μεγάλος ένοχος
  • 1970 Ο Ντιρλαντάς
  • 1970 Όμορφες μέρες
  • 1969 Ζαβολιές
  • 1967 Ερασταί του μεσαίου τοίχου
  • 1967 Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω
  • 1967 Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός
  • 1966 Επιχείρησις Δούρειος Ίππος
  • 1963 Ο αδελφός Άννα
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Λουίζα Μπατίστα 1932-

Η Λουίζα Μπατίστα (Ελεούσα Λάππα) γεννήθηκε στη Λαμία το 1932. Ηθοποιός κυρίως του Μουσικού θεάτρου ενώ έπαιξε επίσης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.Άρχισε την...

Καίτη Θεοχάρη (Χλόη)

Η Καίτη Θεοχάρη γεννήθηκε στην Ξάνθη και είναι πρώην Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Ελληνικό κινηματογράφο στα μέσα...

Ζωή Μασούρα 1971-

Η Ζωή Μασούρα είναι Ελληνίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, γεννημένη το 1971 στην Αθήνα. Κόρη της ηθοποιού Νίκης Τριανταφυλλίδη και του ηθοποιού Κώστα Μεσσάρη.Σπούδασε θέατρο...

Τελευταίες αναρτήσεις