12 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΧαριτίνη Καρόλου

Σχετικές αναρτήσεις

Χαριτίνη Καρόλου

Χαριτίνη Καρόλου
Η Χαριτίνη Καρόλου και ο Κώστας Καρράς στη ταινία του 1971, “Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους”.

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη με καταγωγή από τον Βόλο, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και είχε άλλα επτά αδέλφια (ήταν η μικρότερη).

Ο πατέρας της αγαπούσε τον κινηματογράφο και το θέατρο, και από μικρή παρακολουθούσε παραστάσεις με το “μικρόβιο” της υποκριτικής να έχει μπει μέσα της για τα καλά.

Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών (αποφοίτησε το 1964).

Ήταν σύζυγος από το 1986 του σκηνοθέτη και τηλεοπτικού παραγωγού, Σούλη Γεωργιάδη που πέθανε το 1997.

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε μία σπουδαία ηθοποιός και κολλητή φίλης της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Μάλιστα είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα» υποδυόμενες τις αντίζηλες.

Φιλμογραφία

  • 1980 Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα
  • 1980 Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες
  • 1979 Το χαμόγελο της Πυθίας
  • 1978 Υπόθεση Πολκ
  • 1973 Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές
  • 1972 Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας
  • 1971 Αεροσυνοδός
  • 1971 Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους
  • 1971 Οι αμαρτωλοί
  • 1970 Η ανταρσία των δέκα
  • 1970 Ο μεγάλος ένοχος
  • 1970 Ο Ντιρλαντάς
  • 1970 Όμορφες μέρες
  • 1969 Ζαβολιές
  • 1967 Ερασταί του μεσαίου τοίχου
  • 1967 Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω
  • 1967 Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός
  • 1966 Επιχείρησις Δούρειος Ίππος
  • 1963 Ο αδελφός Άννα
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ρένα Βλαχοπούλου 1917-2004

Η Ρένα Βλαχοπούλου "σφράγισε" μια ολόκληρη εποχή με το ταλέντο της, αλλά και τον μοναδικό χαρακτήρα και το ήθος της. Ανεπανάληπτη κωμικός, ταλαντούχα σόουγουμαν και...

Ράνια Ιωαννίδου 1936-

Η Ράνια Ιωαννίδου γεννήθηκε 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο). Το βαφτιστικό της είναι Ουρανία Ιωαννίδου. Υπήρξε σύζυγος...

Στρατηγού Αλέκα

Η Αλέκα Στρατηγού γεννήθηκε το 1926 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Αδέρφια της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Στέφανος Στρατηγός, Στέλλα Στρατηγού και Ρένα Στρατηγού. Έπαιξε στο θέατρο αλλά και σε αρκετές...

Τελευταίες αναρτήσεις