Η ανταρσία των 10

Παραγωγής: Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Φιλμ
Πρεμιέρα: 26 Σεπτεμβρίου 1970
Παραγωγός: Ερρίκος Ανδρέου
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Συγγραφέας: Μέλπω Ζαρόκωστα
Σεναρίο: Μέλπω Ζαρόκωστα

Περιπέτεια
1970

Ηθοποιοί: Άγγελος Αντωνόπουλος (καπετάνιος Νικόλας), Χαριτίνη Καρόλου, Βαγγέλης Καζάν, Γιάννης Αργύρης, Κώστας Καρράς (υποπλοίαρχος Ναυπλιώτης), Νίκος Τσαχιρίδης, Πέτρος Ζαρκάδης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μάκης Δεμίρης, Νάσος Κεδράκας, Γιάννης Καλατζόπουλος, Νίκος Λυκομήτρος, Γιάννης Μαλούχος, Βασίλης Τσάγκλος, Γιάννης Κοντούλης, Τάκης Χαλάς

Περίληψη: Ένα ελληνικό φορτηγό πλοίο έχει καθηλωθεί έξω από ένα λιμάνι της Αραβίας, εξαιτίας της απεργίας των λιμενεργατών. Μετά τον θάνατο του καπετάν Νικόλα, την ηγεσία του καραβιού έχει αναλάβει ο πλοίαρχος Ναυπλιώτης. Στο πλοίο επιβιβάζεται η Στέλλα, η χήρα του πρώην καπετάνιου. Ο Ναυπλιώτης διοικεί το πλήρωμα αυστηρά και απαιτεί σκληρή δουλειά από τους άνδρες. Αυτοί όμως δεν αντέχουν την πίεση και όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, τον συλλαμβάνουν και τον δικάζουν.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 40.100 εισιτήρια. Ήρθε στην 74η θέση σε 87 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Η ανταρσία των 10
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments