Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα

Παραγωγής: Χρήσμα Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1959
Παραγωγός: Χρήστος Μανιάτης
Φωτογραφία: Γιάννης Χατζόπουλος
Συγγραφέας: Ναπολέων Ελευθερίου
Σεναρίο: Ναπολέων Ελευθερίου

Κωμωδία
1959

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος (Μιλτιάδης Σουρβός, αγροφύλακας), Κώστας Χατζηχρήστος (Ευθύμιος Ταμτούρλας, πρόεδρος), Ρίκα Διαλυνά (Judy), Σπύρος Φωκάς (Αλέκος), Νίκος Φέρμας (Χαρίλαος Μητροβασίλης, καφετζής), Λαυρέντης Διανέλλος (δάσκαλος), Χρήστος Τσαγανέας (Ιορδάνης Μουράτογλου), Δέσποινα Παναγιωτίδου, Τάκης Χριστοφορίδης (Τώνης), Ζωή Φυτούση, Αλέκα Στρατηγού (Φιλίτσα), Γιάννης Φλερύ (χορευτής), Λίντα Άλμα (χορεύτρια), Μανώλης Χιώτης (τραγούδι), Μαίρη Λίντα (τραγούδι)

Περίληψη: Οι κάτοικοι της Κολοπετινίτσας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κοινότητας Ευθύμιο Ταμτούρλα και τον αγροφύλακα Μιλτιάδη Σουρβό, υποδέχονται τον κύριο Τώνη και την κυρία Τζούντη, ένα νεόνυμφο ζευγάρι Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι ήρθαν στο χωριό για να περάσουν το μήνα του μέλιτος. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για δύο απατεώνες που κατέφυγαν εκεί γιατί άρπαξαν τα χρήματα του επιχειρηματία Ιορδάνη Μουράτογλου που είναι φίλος του Τώνη και θαυμαστής της Τζούντη. Η τελευταία είναι τραγουδίστρια. Τότε ο πρόεδρος Ευθύμιος, εν όψει των κοινοτικών εκλογών, ανακαλύπτει ένα πηγάδι με εξαιρετικό και θεραπευτικό νερό, και προσκαλεί τον Μουράτογλου στην Κολοπετινίτσα για να κτίσει ένα ξενοδοχείο. Από την άλλη μεριά, ο Μουράτογλου έχει ήδη στείλει στο χωριό ένα ζωγράφο, τον Αλέκο, για να παρακολουθεί τους κλέφτες. Ο Ευθύμιος δεν κατορθώνει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ο Αλέκος όμως κατορθώνει όχι μόνο να βρει τα χρήματα, αλλά και να κλέψει την καρδιά της Τζούντη, την οποία ο Μουράτογλου στο τέλος συγχωρεί.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 46.546 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 52 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments