26.7 C
Athens
Κατηγορία:

Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα 1959-1960

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1959
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1959
Διάρκεια: 88' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου
Συγγραφέας: Ναπολέων Ελευθερίου
Φωτογραφία: Γιάννης Χατζόπουλος
Μουσική συνθεση: Γιάννης Βέλλας
Εταιρία παραγωγης: Χρήσμα Φιλμ
Παραγωγός: Χρήστος Μανιάτης
Τραγούδι: Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα
Χορευτές: Γιάννης Φλερύ, Λίντα Άλμα

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος (Μιλτιάδης Σουρβός, αγροφύλακας), Κώστας Χατζηχρήστος (Ευθύμιος Ταμτούρλας, πρόεδρος), Ρίκα Διαλυνά (Judy), Σπύρος Φωκάς (Αλέκος), Νίκος Φέρμας (Χαρίλαος Μητροβασίλης, καφετζής), Λαυρέντης Διανέλλος (δάσκαλος), Χρήστος Τσαγανέας (Ιορδάνης Μουράτογλου), Δέσποινα Παναγιωτίδου, Τάκης Χριστοφορίδης (Τώνης), Ζωή Φυτούση, Αλέκα Στρατηγού (Φιλίτσα)

Η ταινία, “Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 46.546 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 52 ταινίες.

Περίληψη της ταινίας, “Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα”

Οι κάτοικοι της Κολοπετινίτσας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κοινότητας, Ευθύμιο Ταμτούρλα (Κώστας Χατζηχρήστος) και τον αγροφύλακα Μιλτιάδη Σουρβό (Μίμης Φωτόπουλος) υποδέχονται τον κύριο Τώνη και την κυρία Τζούντη (Ρίκα Διαλυνά), ένα νεόνυμφο ζευγάρι Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι ήρθαν στο χωριό για να περάσουν το μήνα του μέλιτος.

Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για δύο απατεώνες που κατέφυγαν εκεί γιατί άρπαξαν τα χρήματα του επιχειρηματία Ιορδάνη Μουράτογλου που είναι φίλος του Τώνη (Τάκης Χριστοφορίδης) και θαυμαστής της Τζούντη. Η τελευταία είναι τραγουδίστρια. Τότε ο πρόεδρος Ευθύμιος, εν όψει των κοινοτικών εκλογών, ανακαλύπτει ένα πηγάδι με εξαιρετικό και θεραπευτικό νερό, και προσκαλεί τον Μουράτογλου στην Κολοπετινίτσα για να κτίσει ένα ξενοδοχείο.

Από την άλλη μεριά, ο Μουράτογλου έχει ήδη στείλει στο χωριό ένα ζωγράφο, τον Αλέκο, για να παρακολουθεί τους κλέφτες. Ο Ευθύμιος δεν κατορθώνει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ο Αλέκος (Σπύρος Φωκάς) όμως κατορθώνει όχι μόνο να βρει τα χρήματα, αλλά και να κλέψει την καρδιά της Τζούντη, την οποία ο Μουράτογλου στο τέλος συγχωρεί.

Στην ίδια κατηγορια

Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970-1971)

Η ταινία, "Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 319.543 εισιτήρια....

Ο γόης 1969-1970

Η ταινία, "Ο γόης" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 356.864 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Επικίνδυνοι ερασταί 1971-1972

Η ταινία, "Επικίνδυνοι ερασταί" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 20.039 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος

Περίληψη: Ένας φτωχός και έντιμος υπάλληλος, ο Γρηγόρης έχει σαγηνευτεί από την τσαχπίνα αλλά...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία