Ο Στρατής παραστράτησε

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Ασημάκης Γιαλαμάς
Σεναρίο: Ασημάκης Γιαλαμάς

Κωμωδία
1969

Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Φόνσου, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Παπαζήσης, Άννα Μαντζουράνη, Γιούλη Σταμουλάκη, Καίτη Λαμπροπούλου, Εύα Φρυδάκη, Νέλλη Παππά, Δήμος Σταρένιος, Αντώνης Παπαδόπουλος , Γιώργος Μεσσάλας, Γιάννης Μπουρνέλης, Γιώργος Γρηγορίου, Νίκος Κάπιος, Γιάννα Χαμαράκη, Γιώργος Κοσμίδης, Αλέκος Αναστασιάδης (τραγούδι)

Περίληψη: Ένας ικανός συγγραφέας (Ντίνος Ηλιόπουλος), πιστός στις αρχές του, αρνείται να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα του έργου του. Εργάζεται ως καθηγητής προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Η εμφάνιση ενός ελληνο-αμερικανού παραγωγού (Νίκος Ρίζος) θα αλλάξει τη ζωή του. Η πρόταση του παραγωγού αφορά στη συγγραφή ενός σεναρίου για μια καθαρά εμπορική ταινία πάνω στη ζωή της συζύγου του Περικλή, Ασπασίας. Ο συγγραφέας δέχεται και πολύ γρήγορα θα ερωτευτεί την πρωταγωνίστρια της ταινίας (Άννα Φόνσου), αφήνοντας την κοπέλα του (Νέλλη Παππά). Η επαφή του όμως με τον κόσμο του εμπορικού θεάματος θα τον απογοητεύσει, και τελικά θα επιστρέψει στην παλιά του ζωή και στην παλιά του αγαπημένη. Ο ελληνο-αμερικανός παραγωγός θα βρει άλλο θύμα: έναν καθηγητή ιστορίας (Δήμος Σταρένιος), με στόχο αυτή τη φορά τη δημιουργία ενός κόμικ. Την ίδια στιγμή, θα πείσει την αδερφή του συγγραφέα (Άννα Ματζουράνη) να τον παντρευτεί.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 259.606 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο Στρατής παραστράτησε
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ μπούφος
Επόμενο άρθροΤο αφεντικό μου ήταν κορόιδο

Similar Articles

Comments