Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 10 Νοεμβρίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου
Συγγραφέας: Ερρίκος Θαλασσινός
Σεναρίο: Ερρίκος Θαλασσινός

Κωμωδία
1969

Ηθοποιοί: Νίκος Σταυρίδης , Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίκος Ρίζος, Άννα Μαντζουράνη, Γιώργος Κάππης, Γιάννης Φέρμης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Μανώλης Δεστούνης, Ρία Δελούτση, Νικήτας Πλατής, Νάσος Κεδράκας, Αντώνης Παπαδόπουλος , Νίκος Πασχαλίδης, Ρένα Πασχαλίδου, Απόστολος Σουγκλάκος, Κική Πέρση, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Φώτης Μεταξόπουλος (χορός), Νάντια Φοντάνα (χορός), Νάγια Χατζή (τραγούδι)

Περίληψη: Ένα καλοσυνάτο γεροντοπαλίκαρο, ο Χαράλαμπος, αγαπά την όμορφη υπηρέτριά του Μελπομένη, αλλά ντρέπεται να το παραδεχτεί. Η Μελπομένη είναι επίσης ερωτευμένη μαζί του αλλά κι αυτή φοβάται να το ομολογήσει. Όμως κι ο χασάπης της γειτονιάς, ο Θόδωρος, είναι σφοδρά ερωτευμένος με τη Μελπομένη και μια μέρα καταφτάνει στον Χαράλαμπο, ζητώντας το χέρι της. Ο Χαράλαμπος αρνείται φυσικά και έτσι ο Θόδωρος αποφασίζει να την απαγάγει. Η άλλη όμως υπηρέτρια του Χαράλαμπου, η Τούλα, που είναι τσιμπημένη με τον Θόδωρο, αποφασίζει να τους κάνει να παραδεχτούν την αλήθεια. Τέλος παίρνει η ίδια τον Θόδωρο, ο Χαράλαμπος παίρνει τη Μελπομένη, και ο ανιψιός Τώνης, ο οποίος κόπτεται για τα προτερήματα των πολυκατοικιών, βρίσκει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μιας θεατρίνας.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 228.917 εισiτήρια. Ήρθε στην 32η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ Στρατής παραστράτησε
Επόμενο άρθροΟ νάνος και οι 7 Χιονάτες

Similar Articles

Comments