23.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
Κατηγορία:

Σχολή για σωφερίνες 1963-1964

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1964
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1964
Διάρκεια: 90'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Κώστας Στράντζαλης
Σενάριο: Γιώργος Ολύμπιος
Συγγραφέας: ***
Φωτογραφία: Γιώργος Τσακίρης
Μουσική συνθεση: Χρήστος Μουραμπάς
Εταιρία παραγωγης: ***
Παραγωγός: Κώστας Στράντζαλης
Τραγούδι: Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ντίνα Τριάντη, Ζαννίνο, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Σιμόνη Κυριακίδου, Άννυ Πασπάτη, Αθηνά Μερτύρη, Λίλιαν Μηνιάτη, Ράλλης Αγγελίδης, Μαίρη Μεταξά, Ταϋγέτη, Πόπη Δεληγιάννη, Υβόνη Βλαδίμηρου, Παναγιώτης Τράικος, Γιάννης Μωραϊτης, Ηλίας Μαρνέρης, Δημήτρης Ιωάννου, Τζένη Ζαννίνου, Δημήτρης Αντάλης, Δημήτρης Παναγιωτίδης, Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα

Η ταινία, “Σχολή για σωφερίνες” προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 188.244 εισιτήρια. Ήρθε στην 28η θέση σε 92 ταινίες.
-Οι εναλλακτικοί τίτλοι της ταινίας είναι, “Το σαραβαλάκι” και “Ο Βέγγος σωφεράντζα“.

Περίληψη της ταινίας, “Σχολή για σωφερίνες”

Η ταινία ξεκινά με την αφήγηση κάποιου να κάνει μια περιγραφή της σύγχρονης Αθήνας και την ανάγκη του κόσμου να μετακινείται με αυτοκίνητο, ώσπου ξεφυτρώνουν συνεχώς σαν μανιτάρια σχολές οδήγησης.

Μία από αυτές τις σχολές είναι του Μπάμπη (Θανάσης Βέγγος) και του Ντίνου, οι οποίοι αναλαμβάνουν να παραδίδουν μαθήματα αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες. Ο Ντίνος (Ανδρέας Μπάρκουλης) αναλαμβάνει την εκμάθηση σε όλες τις νεαρές και όμορφες πελάτισσες, αφήνοντας στον Μπάμπη όλες τις λιγότερο όμορφες και αρκετά μεγαλύτερες σε ηλικία. Ο Μπάμπης αρχίζει να δυσανασχετεί γι’ αυτό και να αντιδράει σε αυτή την κατάσταση, ώσπου τελικά ο Ντίνος του αναθέτει να μάθει οδήγηση στην νεαρή Μίρκα, μιας και ο ίδιος θα απουσιάζει από την Αθήνα, αφού θα πάει με τη νεαρή Άννυ (Σιμόνη Κυριακίδου) στην Βυτίνα.

Η Μίρκα κάνει την εμφάνιση της στη σχολή οδηγών, με τον Μπάμπη σύντομα να την ερωτεύεται. Την εμφάνιση του στη σχολή κάνει όμως και ο Κατραβάς, ο θείος της Μίρκας, ο οποίος προσποιείται ότι είναι ο πατέρας της και δωροδοκεί τον Μπάμπη με τρεις χιλιάδες δραχμές για να αποτρέψει την Μίρκα να μάθει να οδηγεί.

sxoli gia soferines 1 1

Η Μίρκα επισκεπτέται τον συμβολαιογράφο κύριο Γαρδίκη (Ράλλης Αγγελίδης), ο οποίος την ενημερώνει ότι για να πάρει τον έλεγχο της μεγάλης περιουσίας της θα πρέπει να παντρευτεί και, μέχρι να γίνει αυτό, τη διαχείρισή της περιουσίας της θα την έχει ο Κατραβάς (Ζαννίνο). Η Μίρκα (Ντίνα Τριάντη) θέλοντας να ξεφύγει από την κηδεμονία του Κατραβά, αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στον Μπάμπη. Ο Μπάμπης δέχεται την πρόταση μιας και είναι ερωτεύμενος μαζί της, αλλά η Μίρκα του ξεκαθαρίζει ότι θα είναι εικονικός γάμος προκειμένου να διώξει τον θείο της από το σπίτι και το εργοστάσιο.

Μετά τον γάμο τους που θα γίνει στην Χαλκίδα, ο Μπάμπης αναλαμβάνει το εργοστάσιο της Μίρκας. Μαζί του παίρνει και τον Ντίνο, ως υποδιευθυντή του εργοστασίου. Όμως, ενώ είναι ερωτευμένος με την Μίρκα δεν μπορεί να αντέξει τον ρόλο του ψεύτικου συζύγου και αποφασίζει να αποχωρήσει, επιστρέφοντας και τα χρήματα που του είχε δώσει η Μίρκα ως προκαταβολή για τη συμφωνία τους.

Ο θείος της Μίρκας πηγαίνει και βρίσκει τον Μπάμπη, όπου στην συνέχεια πηγαίνουν μαζί σε μια αποθήκη του εργοστασίου. Εκεί ο Κατραβάς ομολογεί στον Μπάμπη ότι έχει υπεξαίρεσει ένα μεγάλο μέρος του εμπορευμάτος και προτείνει στον Μπάμπη να μοιραστούν τα χρήματα από την πώληση του 50-50. Ο Μπάμπης αντιδρά και λέει στον Κατραβά ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Ο Κατραβάς τότε επιχειρεί να σκοτώσει τον Μπάμπη, αλλά αυτός καταφέρνει και τον χτυπά με μια σανίδα στο κεφάλι αφήνοντας τον Κατραβά αναίσθητο.

Ο Μπάμπης πιστεύοντας ότι σκότωσε τον Κατραβά φεύγει τρέχοντας μακριά. Η Μίρκα μαθαίνοντας τι έγινε βρίσκει τον Ντίνο και ομολογεί την αγάπη της για τον Μπάμπη. Στο τέλος ένα περιπολικό της αστυνομίας εντοπίζει τον Μπάμπη στη εθνική οδό, όπου του ανακοινώνουν ότι ο Κατραβάς είναι ζωντανός. Τότε φθάνει και η Μίρκα με τον Ντίνο όπου η ίδια συστήνει στους αστυνομικούς τον συζυγό της, τον Μπάμπη και όλα έχουν αίσιο τέλος.

Στην ίδια κατηγορια

Τέρμα τα δίφραγκα 1962-1963

Η ταινία, "Τέρμα τα δίφραγκα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 8.425 εισιτήρια. Ήρθε...

Κάθε καημός και δάκρυ 1964-1965

Η ταινία, "Κάθε καημός και δάκρυ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 92.046 εισιτήρια....

Επικίνδυνοι ερασταί 1971-1972

Η ταινία, "Επικίνδυνοι ερασταί" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 20.039 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Ο πόνος του μπεκρή 1966-1967

Η ταινία, "Ο πόνος του μπεκρή" προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 111.900 εισιτήρια....

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία