Κατηγορώ το κορμί μου

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1969
Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις
Φωτογραφία: Δημήτρης Παπακωνσταντής
Συγγραφέας: Γιάννης Τζιώτης
Σεναρίο: Γιάννης Τζιώτης

Ερωτική
1969

Ηθοποιοί: Κώστας Πρέκας (Δημήτρης) , Christine Allen (Χριστίνα) , Στέφανος Στρατηγός , Βέρα Κρούσκα (Βέρα) , Δημήτρης Κλέρης , Τούλα Γαλάνη , Δήμος Ντεμάκος , Ντίνος Περέλης , Μπέτυ Σάββα

Πλοκή: Η Χριστίνα, μια νέα και όμορφη κοπέλα, ζει ολομόναχη σε μια απομονωμένη βίλα. Μια μέρα πέφτει θύμα ληστείας από αγνώστους, οι οποίοι της αρπάζουν όλα τα πανάκριβα οικογενειακά κοσμήματα. Ο διοικητής της χωροφυλακής, που αναλαμβάνει την υπόθεση, γοητεύεται από την «κρυφή» ζωή της και την πιέζει να του μιλήσει για το παρελθόν της. Η Χριστίνα του αναφέρει τη γνωριμία της με έναν Αμερικανό στρατιώτη. Μια καινούργια γνωριμία της, με τον γοητευτικό Δημήτρη, δίνει κάποιο νόημα στη ζωή της, χωρίς να γνωρίζει όμως ότι ο τελευταίος είναι αστυνομικός και βαλτός απ’ τον διοικητή του να εισχωρήσει στην ιδιωτική της ζωή και να μάθει τα μυστικά της. Στο μεταξύ, μνημονεύει στον διοικητή τη σχέση της με έναν ζιγκολό τον οποίο είχε συναντήσει στον ιππόδρομο, καθώς και με μια λεσβία χορεύτρια, τη Βέρα, την οποία είχε γνωρίσει σε ένα νυχτερινό κέντρο. Ο Δημήτρης ανακρίνει τη Βέρα επειδή φοράει ένα δακτυλίδι της Χριστίνας, εκείνη όμως υποστηρίζει πως πρόκειται για δώρο από την τελευταία. Όταν αντιλαμβάνεται το ψέμα της, ο Δημήτρης τη συλλαμβάνει, λίγο πριν εκείνη το σκάσει στην Αμερική, αλλά η κοπέλα προλαβαίνει να αποκαλύψει στη Χριστίνα την πραγματική ιδιότητα του νέου. Ο Δημήτρης, που στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τη Χριστίνα, τη συναντά αποφασισμένος να ενώσει τη ζωή του μαζί της για πάντα.
Trivia: Η ταινία έκοψε 135.750 εισιτήρια. Ήρθε στην 46η θέση σε 108 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κατηγορώ το κορμί μου
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΝήsos
Επόμενο άρθροΔιαγωγή μηδέν

Similar Articles

Comments