24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒέρα Κρούσκα 1949-

Σχετικές αναρτήσεις

Βέρα Κρούσκα 1949-

Η Βέρα Κρούσκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Πήρε άδεια από την επιτροπή “Εξαιρετικών ταλέντων” για να φοιτήσει στη σχολή του Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 15 χρονων.

Πήρε μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού με δασκάλες τη Σόνια Μοριάνοβα, την Μύριαμ Σουαζι και την Καιη Χολντεν.
Πήρε μαθήματα φωνητικής με δασκάλες την Έλλη Νικολαΐδη και την Γιολάντα Ντι Τάσο.
Πρώτη εμφάνιση στη σκηνή στο έργο “Σαράντα καράτια” πλάι στην Έλλη Λαμπέτη.

Η Βέρα Κρούσκα έλαβε μέρος σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα έργα: “Το άνθος του κάκτου” με τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη, “Ταβαριτς”, “Φορολογικές υποθέσεις”, “Πικ νικ”, “Όσκαρ”, με το θίασο του Κώστα Μουσούρη.
Πρωταγωνίστρια στα έργα “Χιλιάδες κλόουν”, “Ξενοδοχείο ευτυχίας”, “Μια Κυριακή στη Νέα Υόρκη”, “Καημένε μου Μαρικ”, “Ένα καπέλο γεμάτο βροχή”, “Οι φίλοι”,”Κάτι τρέχει”, “Μαθήματα γάμου”, “Όποιος γελάσει τελευταίος”, “Πέπσυ”, “Ο άνθρωπος, το κτήνος και η Αρετή”, “Φράνκι και Τζόνυ”, “Ρεμπέτικο”, “Οι μικροαστοί” και “Αίμα στο χιόνι”.

krouska vera

Η Βέρα Κρούσκα συνεργάστηκε με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Γιάννη Ξανθούλη στις επιθεωρήσεις “Το ΠΑΣΟΚ της Χάιδως”, και “Του ΠΑΣΟΚ τους το χαβά”. Έπίσης συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στα έργα “Ο κατά φαντασία ασθενής”, “Οι εγκληματίες”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Βίρα τις άγκυρες” και “Άμλετ”.

Με το Κ.Θ.Β.Ε στα “Η όπερα της πεντάρας”, “Η τύχη της Μαρούλας”, “Το νυφιάτικο τραγούδι”, “Η θαυμαστή μπαλωματού”, “Οπερέτα”.
Με το προσκήνιο του Αλέξη Σολομού στο έργο “Ο Κούρος”, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου στην “Όπερα της πεντάρας”, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου στο “Τριαντάφυλλο στο στήθος”. με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στα “Ένα αφιέρωμα στα έργα του Φ.Γ. Λόρκα”, “Γερμα”, “Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμα”, Θαυμαστή μπαλωματού” και “Ο ματωμένος γάμος”.

Η Βέρα Κρούσκα έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Αλέξη Σολομό, Μιχάλη Κακογιάννη, Νίκο Κούνδουρο, Σταμάτη Φασουλή, Κώστα Μπάκα, Γιώργο Αρμένη, Παντελή Βούλγαρη, Κοραή Δαματη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Γιάννη Ιορδανίδη, Γιώργο Ρεμούνδο.
Έχει λάβει μέρος σε 13 ταινίες με σημαντικότερες τις: “Όχι”, “Χρυσομαλλούσα”, “Ο ασυμβίβαστος”, “Το αίμα των αγαλμάτων”, “Και ξανά προς τη δόξα τραβά” κ.α.

Σε σήριαλ την έχουμε δει στα: “Το κορίτσι της Κυριακής”, “Ο δρόμος χωρίς γυρισμό”, “Εν Αθήναις”, “Μεθυσμένη πολιτεία”, “Οι εντιμότατοι”, “Το ταξίδι”, “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”, “Οι επαγγελματίες”, “Αν υπήρχες θα σε χώριζα”, “Γεώργιος Βυζηινός”, “7 θανάσιμες πεθερές” και “Safe sex”.

Βέρα Κρούσκα: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Ο Ταξιτζής 
1963Η Ψεύτρα 
1963Μερικοί το Προτιμούν Κρύο… 
1964Ένας μεγάλος έρωτας 
1964Η Σωφερίνα 
1965Όχι, …κύριε Τζόνσον 
1966Να ζη κανείς ή να μη ζη; 
1967Έρωτες στη Λέσβο 
1967Ο αχόρταγος 
1968Lady Desire 
1968Κατάσκοποι στο Σαρωνικό 
1968Στα σύνορα της προδοσίας 
1969Όχι 
1969Θυμήσου αγάπη μου… 
1969Κατηγορώ το Κορμί μου 
1969Ο Άγιος Νεκτάριος: Ο προστάτης των φτωχών 
1970Ο τελευταίος των κομιτατζήδων 
197128 Οκτωβρίου ώρα 5.30
1971Δώστε τα χέρια 
1971Οι τελευταίοι του Ρούπελ 
1973Ο βάλτος 
1977Passi di morte perduti nel buio 
1978Η χρυσομαλλούσα 
1979Ο ασυμβίβαστος 
1980Και ξανά προς τη δόξα τραβά 
1982Το αίμα των αγαλμάτων 
2001Ο καλύτερός μου φίλος 
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1962Οδός ονείρων 
1963Ο 13ος θεός
1968Σαράντα καράτια 
1970Το άνθος του κάκτου 
1971Ερωτικές και φορολογικές υποθέσεις 
1972Ερωτιάρης… αλά Ελληνικά 
1973Ευτυχώς τρελάθηκα 
1975Μαθήματα γάμου 
1980Καϋμένε μου Μάρικ 
1982Και το ΠΑΣΟΚ της Χάιδως 
1983Του ΠΑΣΟΚ τους το χαβά 
1984Ο Κούρος 
1986Όποιος γελάσει τελευταίος 
1986Η όπερα της πεντάρας 
1988Κάτι τρέχει 
1989Ένα καπέλο γεμάτο βροχή 
1990Οδός κουτοπονείρων 
1991Ρεμπέτικο 
1995Ο Έμπορος της Βενετίας 
1997Βίρα τις άγκυρες 
1998Ο άνθρωπος το κτήνος κι η αρετή 
1999Τριαντάφυλλο στο στήθος 
2000Οι μικροαστοί 
2001Φράνκυ και Τζόνυ 
2003Άμλετ 
2004Μίκης Θεοδωράκης: Μια ζωή… Ελλάδα 
2014Ωραία χρόνια 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Το κορίτσι της Κυριακής ΕΙΡΤ 
1973|1973Δρόμος χωρίς γυρισμό ΥΕΝΕΔ
1976|1976Εν Αθήναις…. ΕΡΤ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1977|1977Ιστορίες χωρίς δάκρυα ΕΡΤ
1979|1979Η Μεγάλη Παρέλαση ΕΡΤ
1980|1980Μεθυσμένη πολιτεία ΕΡΤ
1981|1981Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους ΕΡΤ
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία ΕΡΤ2
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία: Η τυφλόμυγα ΕΡΤ2
1985|1985Μικρές αγγελίες ΕΡΤ2
1986|1986Μικρογραφίες ΕΡΤ
1990|1990Οι εντιμότατοι ΕΤ1
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά ΑΝΤ1
1993|1993Οι φιλενάδες ΑΝΤ1
1993|1993Πάθος ΕΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Πορεία καταστροφής ΑΝΤ1
1996|1996Βραδινές καμπάνες ΕΤ1
1996|1996Οι επαγγελματίες Mega
1998|1998Απαγορευμένη αγάπη Mega
2000|2000Γεώργιος Βιζυηνός: Η Σιωπή των Αγγέλων ΕΤ1
2006|2006Το Κόκκινο Δωμάτιο: Η Εκδίκηση Μιας Κυρίας Mega
2007|20077 θανάσιμες πεθερές: Η Κολωνακιώτισσα πεθεράMega
2007|2007Safe sex: Πρακτορείο Άδωνις Mega
2007|2007Αν υπήρχες θα σε χώριζα Mega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚουρουκλή Ζωίτσα
Επόμενο άρθροΒλαδίμηρος Κυριακίδης 1964-

Σχετικές αναρτήσεις

Ζέτα Αποστόλου

Η Ζέτα Αποστόλου γεννήθηκε στο χωριό Αθανάσιος Διάκος της Φωκίδας. Ήταν αδερφή του ηθοποιού Νατάσας Αποστόλου. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου. Ίσως η...

Βέρα Βασδέκη 1918-2003

Η Βέρα Βασδέκη γεννήθηκε το 1918 στην Αίγυπτο. Ξεκίνησε πολύ νέα ως εξαιρετικό ταλέντο από τη "Μάντρα" του Αττίκ, που υπήρξε φυτώριο πολλών επιφανών...

Κώστας Τσάκωνας 1943-2015

Ο Κώστας Τσάκωνας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1943 στην Αθήνα. Όταν ήταν 11χρονών αναγκάστηκε να αρχίσει να δουλεύει και παράλληλα πήγαινε σε νυχτερινό...

Τελευταίες αναρτήσεις