Σταμάτης Φασουλής

on

Σταμάτης Φασουλής

Ο Σταμάτης Φασουλής είναι Έλληνας σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας.
Γεννήθηκε στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1972, στον Επιθεωρητή του Γκόγκολ (θίασος Φέρτη- Καλογεροπούλου).
Ήταν βασικό στέλεχος του Ελευθέρου Θεάτρου και αργότερα της Ελεύθερης Σκηνής.

Σταμάτης Φασουλής Σταμάτης Φασουλής

Από το 1992 ηγείται προσωπικού θιάσου, ενώ το 1999 εγκαινίασε ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής το Θέατρο Χορν, το οποίο αποτελεί πια τη μόνιμη στέγη του.
Ως σκηνοθέτης, έχει ανεβάσει όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, από κλασικά έργα ως επιθεωρήσεις και μιούζικαλ, ή παραστάσεις για παιδιά. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, ανεβάζοντας τον Πλούτο του Αριστοφάνη, το Ωραία Φάση του Λένου Χρηστίδη, και το μουσικό θέαμα Βίρα τις άγκυρες των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα.

Με το δικό του θίασο σκηνοθέτησε, – πρωταγωνιστώντας ο ίδιος- τα έργα: “Δάφνες και πικροδάφνες”, (Δ. Κεχαϊδης- Ε. Χαβιαρά) “Μάνα – Μητέρα – Μαμά”, (Γ. Διαλεγμένος), “Το Φυντανάκι” (Π. Χορν), “Μπαμπάδες με ρούμι” (M. Ρέππας – Θ. Παπαθανασίου) , “ART” (Γ .Ρεζά), “Εξ επαφής” (Π. Μάρμπερ), “Τρεις μέρες βροχή” (Ρ. Γκρήνμπεργκ), “Το σπίτι φεύγει” (Α. Νικολή), και άλλα. Έχει γράψει κείμενα για είκοσι επιθεωρήσεις.

Έχει συγγράψει τρία βιβλία: Ένας ηθοποιός διημερεύει, Μια πατρίδα τάβλι και Ένα βότσαλο στη μνήμη. Επιπλέον, το 2017 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο τηλεοπτικό σόου Your Face Sounds Familiar και το 2020 στο Just the 2 Of Us.

Ο Σταμάτης Φασουλής έχει εκφράσει δημοσίως τις πολιτικές του απόψεις. Έχει ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο δημοψήφισμα του 2015 τάχθηκε υπέρ του Ναι. Αρθρογραφεί τακτικά στα “Νέα”.

Φιλμογραφία

Βίλα στην εξοχή (1971)
Acropolis Express (1973)
Άσπρο-Μαύρο (1973)
Τα χρώματα της ίριδος (1975)
Η ηλικία της θάλασσας (1978)
Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί (1981)
Θεόφιλος (1987)
Safe sex (1999)
Η Λιμουζίνα: Κωμωδία παρεξηγήσεων (2013)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Σταμάτης Φασουλής

Ελληνικός Κινηματογράφος Σταμάτης Φασουλής
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,501ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Χαριλάου Βούλα Σταμάτης Φασουλής

Χαριλάου Βούλα

Η Βούλα Χαριλάου είναι ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.Γεννήθηκε το 1932 (σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου). Έπαιξε κυρίως σε δραματικές ταινίες, όπως στο...
Ζωγράφου Αλίκη Σταμάτης Φασουλής

Ζωγράφου Αλίκη

Γληνός Γιώργος Σταμάτης Φασουλής

Γληνός Γιώργος