Μια Ιταλίδα απ’ τη Κυψέλη

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 28 Οκτωβρίου 1968
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης
Συγγραφέας: Ντίνος Δημόπουλος
Σεναρίο: Ντίνος Δημόπουλος

Κωμωδία
1968

Ηθοποιοί: Μάρω Κοντού (Μπιάνκα), Αλέκος Αλεξανδράκης (Αντώνης), Γιάννης Βογιατζής (Πολυκράτης Σπανός), Κατερίνα Γιουλάκη (Τούλα Σπανού), Δημήτρης Νικολαϊδης (Παναγιώτης), Καίτη Παπανίκα (Ρενέ), Γιώργος Γαβριηλίδης (Τζων Μπάρκερ, πρόξενος), Ηλέκτρα Καλαμίδα (μητέρα), Αθηνόδωρος Προύσαλης (ιδιοκτήτης μπουζουξίδικου), Δημήτρης Μάρας, Σιμόνη Ξυνοπούλου (Ελένη, υπηρέτρια), Πόπη Αστεριάδη (τραγούδι), Δέσποινα Σταυρουλάκη (τραγούδι)

Περίληψη: Μια πλούσια γυναίκα με απίστευτη ξενομανία, ταλαιπωρεί όλη της την οικογένεια, από τον άντρα της μέχρι και την μητέρα της. Όταν ο αδελφός της επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Ιταλία, της παρουσιάζει την Ελληνίδα μνηστή του σαν Ιταλίδα, για να μην τον αποκληρώσει. Το ζευγάρι όμως, σε συνεργασία με τον ταλαιπωρημένο σύζυγο της αυστηρής αδελφής, θα καταφέρει να της αλλάξει γνώμη και να αποβάλλει την ξενομανία της.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 396.882 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 108 ταινίες.
-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου έργου του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη.
-Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας και οι αρχές απαγόρευσαν στον Αλέκο Αλεξανδράκη, λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων, να ταξιδέψει στην Ιταλία για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Ελληνικός Κινηματογράφος Μια Ιταλίδα απ’ τη Κυψέλη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜια ζωή την έχουμε
Επόμενο άρθροΜια κυρία στα μπουζούκια

Similar Articles

Comments