Παπούτσι από τον τόπο σου

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 09 Δεκεμβρίου 1946
Παραγωγός: Γιάννης Νισύριος
Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης
Συγγραφέας: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Σεναρίο: Χρήστος Γιαννακόπουλος

Αισθηματική
1946

Ηθοποιοί: Μάνος Φιλιππίδης, Γεωργία Βασιλειάδου, Αλέκος Λειβαδίτης, Μαρικίτα Μυλωνά, Θεόφιλος Ασημακόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης, Φωφώ Λουκά, Βύρων Σεραϊδάρης

Περίληψη: Ελλάδα, λίγο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια κοπέλα ερωτεύεται έναν άγγλο στρατιώτη, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της. Ο Άγγλος, όπως είχε προβλέψει ο πατέρας της κοπέλας, την εγκαταλείπει μόλις μαθαίνει πως είναι έγκυος. Η κοπέλα θα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, αλλά η σωτηρία της και η αληθινή αγάπη θα βρεθούν, την τελευταία στιγμή, στο πρόσωπο ενός νεαρού έλληνα…
Παρασκήνιο: Πρώτη κωμωδία της Finos Film και πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Αλέκου Σακελλάριου. Το πέρασμα του Σακελλάριου στη σκηνοθεσία έγινε ύστερα από παρότρυνση του ίδιου του Φίνου. Η πρώτη συνεργασία του Αλέκου Σακελλάριου με τον Φίνο σήμανε όχι μόνο μια μακρόχρονη συνεργασία αλλά και μια βαθιά φιλία, που κατέληξε και σε κουμπαριά, αφού ο Σακελλάριος πάντρεψε το 1947 τον Φιλοποίμενα με την Τζέλλα.
-Στην ταινία κάνει την πρώτη της μεταπολεμική εμφάνιση η Γεωργία Βασιλειάδου, ενώ πρωταγωνιστεί ο καλύτερος κινηματογραφικός ηθοποιός της εποχής, Αλέκος Λειβαδίτης.
-Η ταινία αποτελεί την πρώτη συγγραφική συνεργασία του Σακελλάριου με τον Γιαννακόπουλο.
-Δυστυχώς το αρνητικό της ταινίας έχει καταστραφεί και οι κόπιες του έχουν χαθεί.

Ελληνικός Κινηματογράφος Παπούτσι από τον τόπο σου
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΠολύ αργά για δάκρυα
Επόμενο άρθροΠανικός

Similar Articles

Comments