Βλάχου Αγνή

on

Η Αγνή Βλάχου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και σπούδασε στις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (αποφοίτησε το 1953).
Στην αρχή της σταδιοδρομίας της εργάστηκε ως εκφωνήτρια στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικεύτηκε στα ραδιοφωνικά σποτς.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Η. (1977-1988) και σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου.

Πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών θιάσων Σ.Ε.Η, αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Σ.Ε.Η. στην Επιτροπή Διανοουμένων-Καλλιτεχνών και στο Διεθνές Συνέδριο για την Ειρήνη και τον Πολιτισμό.

Συμμετείχε ενεργά στο Γυναικείο Κίνημα και υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων.

Σε νεανική ηλικία ήταν μέλος της ΕΠΟΝ και αργότερα ανέπτυξε δραστηριότητα για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης ’41-’44 ως μέλος της οργάνωσης Π.Ε.Α.Ε.Α.
Το 1969 δίδαξε αυτοσχεδιασμό στη χολή Λυκούργου Σταυράκου και το 1995 ανέλαβε το μάθημα της υποκριτικής στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη.

Πρώτος σύζυγος υπήρξε ο ηθοποιός-συγγραφέας Ντίνος Σιδερίδης και δεύτερος ο ηθοποιός Χρήστος Δακτυλίδης.

Μητέρα της ηθοποιού Λίλιας Δακτυλίδη.
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ: Έλαβε μέρος σε άπειρες ραδιοφωνικές εκπομπές επί σειρά ετών: θεατρικές, λογοτεχνικές, ραδιοφωνικά παιχνίδια, μουσικά προγράμματα, στην εκπομπή συνεχείας Τα ελληνικά των Ελλήνων (Νίκου Τσιφόρου).

Έγραψε και παρουσίαζε τη μουσική εκπομπή Μουσική από τη Γερμανία στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.

Απεβίωσε στις 7 Αυγούστου του 2015.
Φιλμογραφία
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Μια ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)[φωνή Wandisa Vansi)
Ο νόθος (1964)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Τρεις και ο κούκος / Σουβλίστε τους (1981)
Ο ζιγκολό της Αθήνας (1982)
Ο φονιάς (1983) [μητέρα]
Αδέξιος εραστής (1985)
Στη σκιά του φόβου (1988)
Το Βλέμμα του Οδυσσέα (1995)

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΒλαχόπουλος Γιώργος
Επόμενο άρθροΒλάχου Πέρσα
Ελληνικός Κινηματογράφος Βλάχου Αγνή
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,098ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,496ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Βάβαλης Τάκης Βλάχου Αγνή

Βάβαλης Τάκης

Ο Τάκης Βάβαλης γεννήθηκε το 1933 και πέθανε το 2003. Ήταν ο πρώτος σύζυγος της Άννας Μαντζουράνη με την οποία απέκτησε μια κόρη. Φιλμογραφία Μετά την...
Βουλαλάς Τάκης Βλάχου Αγνή

Βουλαλάς Τάκης

Δεμίρης Μάκης Βλάχου Αγνή

Δεμίρης Μάκης

Πάντζας Γιώργος Βλάχου Αγνή

Πάντζας Γιώργος