Προηγούμενο άρθροΜιχαήλ Λιάνα
Επόμενο άρθροΜορίδης Θόδωρος

Μιχαλακόπουλος Γιώργος

Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938.
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, το 1961.

Διετέλεσε και καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεάτρου.

Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κατά την περίοδο 1974-1986, ενώ διατέλεσε και Αντιπρόεδρος ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Ιθάκη – Έξοδος – Στροφή – Παρέμβαση).

Οργάνωσε στις φυλακές Κορυδαλλού με φυλακισμένους στο θεατρικό εργαστήρι το 1981.

mixalakopoulos Μιχαλακόπουλος Γιώργος Μιχαλακόπουλος Γιώργος
Το 1973 ίδρυσε το Θέατρο Σάτιρας και έπαιξε στα έργα: “Ω, τι κόσμος μπαμπά” (του Κώστα Μουρσελά), “Ας παίξουμε τους δολοφόνους”, “Σάκκο και Βαντζέττι”, “Συνεργός” (του Ντύρεμαντ), “Αίτηση σε γάμο”, “Βλαβερές συνέπειες του καπνού” (του Τσέχωφ).

Παιδική σκηνή «Τα παιδιά στο δάσος του Ρομπέν» (Τζόν Κρόκερ).
Σαν θεατρικός σκηνοθέτης, σκηνοθέτησε αρκετά έργα, ανάμεσα στα οποία: Τα παιδιά στο Δάσος του Ρομπέν” του Τζ. Κρόκερ, “Εκκλησιάζουσες” Θέατρο Διαδρομή, “Λυσιστράτη” Θέατρο Διαδρομή, “Ο Θάνατος του Εμποράκου” Θέατρο Διαδρομή.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε αρκετά έργα, κάνοντας το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1964, στη ταινία Οι Φτωχοδιάβολοι.

Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του: “Ξύπνα Βασίλη” (του Δ. Ψαθά, σκηνοθεσία Δαλιανίδη) στο ρόλο του ποιητή Φανφάρα, “Ένας ιππότης για τη Βασούλα” και “Η ωραία του κουρέα” του Ντ. Δημόπουλου.

Φιλμογραφία
Οι φτωχοδιάβολοι (1964) [Χριστόφορος Τουφεξιάδης]
Ο εαυτούλης μου (1964) [Αλεξίου]
Μερικές το προτιμούν χακί (1965)
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Τάκης Δεληγιώργης]
Ο κόσμος τρελλάθηκε… (1967) [Διονύσης Φιορεντίνος]
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) [Θεόδωρος «Ντορής» Πλάτωνος Μπερέτας]
Η ωραία του κουρέα (1969) [Στέφανος]
Ξύπνα Βασίλη (1969) [Τιμολέων Φανφάρας]
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς (1972)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Το αίμα των αγαλμάτων (1981)
Το φράγμα (1982)
Ο γύρος του θανάτου (1983) [Μαξ Κόλμαν]
Ο κλοιός (1987) [Δημακόπουλος]
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Από το μοναδικό στο πολλαπλό (1993) [αφηγητής]
Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995) [Φίλος και δημοσιογράφος]
Ο κύριος με τα γκρι (1997) [Λεωνίδας Χρύσης]
Παρά λίγο παρά πόντο παρά τρίχα (2002) [Ανδρέας]
Εγκώμιο βραδύτητας (2002) [αφηγητής]
Απόστολος και μόνος  (2006)

Τυχαία Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η Παριζιάνα

Η Παριζιάνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός,...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Μιχαλακόπουλος Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Πολύβιος Βασιλειάδης

Ο Πολύβιος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1922 και είναι Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός. Στο ξεκίνημά του συνεργάσθηκε με διάφορα περιοδικά σαν συγγραφέας...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 629ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 629ο