15.9 C
Athens

Μιχαλακόπουλος Γιώργος

Παρόμοια αρθρα

Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938.
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, το 1961.

Διετέλεσε και καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεάτρου.

Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κατά την περίοδο 1974-1986, ενώ διατέλεσε και Αντιπρόεδρος ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Ιθάκη – Έξοδος – Στροφή – Παρέμβαση).

Οργάνωσε στις φυλακές Κορυδαλλού με φυλακισμένους στο θεατρικό εργαστήρι το 1981.

mixalakopoulos
Το 1973 ίδρυσε το Θέατρο Σάτιρας και έπαιξε στα έργα: “Ω, τι κόσμος μπαμπά” (του Κώστα Μουρσελά), “Ας παίξουμε τους δολοφόνους”, “Σάκκο και Βαντζέττι”, “Συνεργός” (του Ντύρεμαντ), “Αίτηση σε γάμο”, “Βλαβερές συνέπειες του καπνού” (του Τσέχωφ).

Παιδική σκηνή «Τα παιδιά στο δάσος του Ρομπέν» (Τζόν Κρόκερ).
Σαν θεατρικός σκηνοθέτης, σκηνοθέτησε αρκετά έργα, ανάμεσα στα οποία: Τα παιδιά στο Δάσος του Ρομπέν” του Τζ. Κρόκερ, “Εκκλησιάζουσες” Θέατρο Διαδρομή, “Λυσιστράτη” Θέατρο Διαδρομή, “Ο Θάνατος του Εμποράκου” Θέατρο Διαδρομή.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε αρκετά έργα, κάνοντας το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1964, στη ταινία Οι Φτωχοδιάβολοι.

Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του: “Ξύπνα Βασίλη” (του Δ. Ψαθά, σκηνοθεσία Δαλιανίδη) στο ρόλο του ποιητή Φανφάρα, “Ένας ιππότης για τη Βασούλα” και “Η ωραία του κουρέα” του Ντ. Δημόπουλου.

Φιλμογραφία
Οι φτωχοδιάβολοι (1964) [Χριστόφορος Τουφεξιάδης]
Ο εαυτούλης μου (1964) [Αλεξίου]
Μερικές το προτιμούν χακί (1965)
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Τάκης Δεληγιώργης]
Ο κόσμος τρελλάθηκε… (1967) [Διονύσης Φιορεντίνος]
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) [Θεόδωρος «Ντορής» Πλάτωνος Μπερέτας]
Η ωραία του κουρέα (1969) [Στέφανος]
Ξύπνα Βασίλη (1969) [Τιμολέων Φανφάρας]
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς (1972)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Το αίμα των αγαλμάτων (1981)
Το φράγμα (1982)
Ο γύρος του θανάτου (1983) [Μαξ Κόλμαν]
Ο κλοιός (1987) [Δημακόπουλος]
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Από το μοναδικό στο πολλαπλό (1993) [αφηγητής]
Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995) [Φίλος και δημοσιογράφος]
Ο κύριος με τα γκρι (1997) [Λεωνίδας Χρύσης]
Παρά λίγο παρά πόντο παρά τρίχα (2002) [Ανδρέας]
Εγκώμιο βραδύτητας (2002) [αφηγητής]
Απόστολος και μόνος  (2006)

- Advertisement -

Προηγούμενο άρθροΜιχαήλ Λιάνα
Επόμενο άρθροΜορίδης Θόδωρος

Περισσότερα άρθρα

Σε αυτη κατηγορία

Μινωτής Αλέξης

Κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, με τεράστια συμβολή στην προαγωγή του νεοελληνικού θεάτρου. Ο Αλέξης Μινωτής γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1898 στα Χανιά της...

Ντορ Ρένα

Η Ρένα Ντορ (πραγματικό όνομα: Ειρήνη Γιαννάτου, 1917 - 5 Μαρτίου 2000) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1917...

Χριστόπουλος Γιώργος

Ο Γιώργος Χριστόπουλος ήταν ηθοποιός,συγγραφέας και θεατρικός σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1939 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Το 1960 μαθητής ακόμα έκανε...

Τελευταία άρθρα