30 C
Athens
Κατηγορία:

Χρήστος Δακτυλίδης 1932-

Ο Χρήστος Δακτυλίδης, γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 08 Ιανουαρίου (ή 11 Αυγούστου)  του 1932.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το 1959.

Εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης και για πολλά χρόνια στο ελεύθερο Θέατρο καθώς και στο Εθνικό.

Επίσης, πήρε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες.

Χρήστος Δακτυλίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
19602.000 ναύτες κι ένα κορίτσι
1960Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα
1966Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός
1966Κάνε τον πόνο μου χαρά
1966Κοινωνία ώρα μηδέν
1967Ουδείς αναμάρτητος
1967Αν μιλούσε το παρελθόν μου
1967Κοντσέρτο για πολυβόλα
1967Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω
1968Πολύ αργά για δάκρυα
1968Αγάπη και αίμα 
1968Οι αντίζηλοι
1968Μείνε κοντά μου αγαπημένε
1969Κακός ψυχρός και ανάποδος
1969Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα
1970Εν ονόματι του νόμου
1970Η ζούγκλα των πόλεων
1971Εσχάτη προδοσία
1971Η κόρη του ήλιου
1972Με φόβον και πάθος
1973Θέμα συνειδήσεως
1985Θερμοκήπιο
ΈτοςΤίτλος σειράς
1971|1971Ο Άγνωστος Πόλεμος
1973|1973Εν τούτω νίκα
1976|1976Εν Αθήναις….
1976|1976Μεγάλη περιπέτεια
1978|1978Έρωτας και επανάσταση
1982|1982Οι Αξιόπιστοι
1982|1982Οι δεσμώτες
1982|1982Το ξεκίνημα της φωτιάς: Ρόκκος Χοϊδάς
1983|1983Οι Ιερόσυλοι
1983|1983Το Μινόρε της Αυγής
1986|1986Η Βεντέτα
1987|1987Ελισάβετ Μαρτινέγκου
1989|1989Η έκτη εντολή
1990|1990Φόνος Χωρίς Ταυτότητα
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά
1992|1992Φθινοπωρινοί εραστές
1994|1994Η Οργή των Θεών 
1994|1994Ταύρος με Τοξότη
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Δώρον άδωρον
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Εικόνες από το μέλλον
1997|1997Τα χρώματα της αγάπης: Το στοίχημα
2000|2000Ποτέ δεν είναι αργά 
Προηγούμενο άρθροΔαδακαρίδης Πυγμαλίων
Επόμενο άρθροΔαμασιώτης Γιώργος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα