Δακτυλίδης Χρήστος

on

Ο Χρήστος Δακτυλίδης, γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 8 Ιανουαρίου (ή 11 Αυγούστου)  1932.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το 1959.

Εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης και για πολλά χρόνια στο ελεύθερο Θέατρο καθώς και στο Εθνικό.

Επίσης, πήρε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες.

Φιλμογραφία
2.000 ναύτες κι ένα κορίτσι (1960)
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960)
Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966)
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
Ουδείς αναμάρτητος (1967)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967) [Βασίλης]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Αγάπη και αίμα  (1968)
Οι αντίζηλοι (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969)[υποβολέας στο θέατρο]
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Εσχάτη προδοσία (1971)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Με φόβον και πάθος (1972)
Θέμα συνειδήσεως (1973) [Φιλιππου]
Θερμοκήπιο (1985)  [Ξενάκης]

Προηγούμενο άρθροΔαδακαρίδης Πυγμαλίων
Επόμενο άρθροΔαμασιώτης Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος Δακτυλίδης Χρήστος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,288ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,964ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Καζακίδου Αγγέλα Δακτυλίδης Χρήστος

Καζακίδου Αγγέλα

Η Αγγέλα Καζακίδου γεννήθηκε στο Πειραιά και από μικρή έδειξε την αγάπη της προς τις τέχνες. Βγήκε από μικρή στο παιδικό θέατρο, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε...
Μαυροπούλου Γκέλυ Δακτυλίδης Χρήστος

Μαυροπούλου Γκέλυ

Βασιλείου Μόνικα Δακτυλίδης Χρήστος

Βασιλείου Μόνικα