Ελληνικός Κινηματογράφος Δακτυλίδης Χρήστος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΔαδακαρίδης Πυγμαλίων
Επόμενο άρθροΔαμασιώτης Γιώργος

Τυχαία Αρθρα

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 και το πλήρες όνομα της είναι, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι Ελληνίδα γερμανικής...

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Δακτυλίδης Χρήστος

Ο Χρήστος Δακτυλίδης, γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 8 Ιανουαρίου (ή 11 Αυγούστου)  1932.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το 1959.

Εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης και για πολλά χρόνια στο ελεύθερο Θέατρο καθώς και στο Εθνικό.

Επίσης, πήρε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες.

Φιλμογραφία
2.000 ναύτες κι ένα κορίτσι (1960)
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960)
Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966)
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
Ουδείς αναμάρτητος (1967)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967) [Βασίλης]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Αγάπη και αίμα  (1968)
Οι αντίζηλοι (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969)[υποβολέας στο θέατρο]
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Εσχάτη προδοσία (1971)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Με φόβον και πάθος (1972)
Θέμα συνειδήσεως (1973) [Φιλιππου]
Θερμοκήπιο (1985)  [Ξενάκης]

Similar Articles

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 624ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 624ο

Διπλοπεννιές

Η ταινία, "Διπλοπεννιές" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 463.853 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 101 ταινίες. Στην Ιαπωνία η ταινία προβλήθηκε με τίτλο...

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....