18 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΗλίας Λογοθέτης 1939-2024

Σχετικές αναρτήσεις

Ηλίας Λογοθέτης 1939-2024

- Advertisement -

Ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα σαν είδος. Σπούδασε και πήρε πτυχίο από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ο Ηλίας Λογοθέτης ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967 και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο “Βαβυλωνία”.

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο, “Νεκρή Ζώνη.

logothetis 1

Ο Ηλίας Λογοθέτης είχε συνεργαστεί με τους θιάσους, Γιάννη Φέρτη – Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου – Μιράντας Κουνελάκη, και με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό, “Θέατρο της Δευτέρας” (ΕΡΤ1). Είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Ο Ηλίας Λογοθέτης υπήρξε παντρεμένος με τη ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα, Ευτυχία Καλλιτεράκη, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον ηθοποιό Αλέξανδρο Λογοθέτη. Δεύτερη σύζυγος του έως τον θάνατό του ήταν η ηθοποιός, Μαρία Ζαχαρή.

Ο Ηλίας Λογοθέτης πέθανε σε ηλικία 85 ετών, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου του 2024 με τον καλλιτεχνικό κόσμο να αποχαιρετά στα social media, τον σπουδαίο ηθοποιό.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιος του, Αλέξανδρος Λογοθέτης ο οποίος σε ένα instastory έγραψε σε μία μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια». Μια μέρα μετά, επανήλθε στο Facebook και ενημέρωσε πού και πότε θα γίνει η κηδεία του πατέρα του.

logothetis 2

Την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Ηλίας Λογοθέτης είχε δώσει στο The 2night show και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου οπού μεταξύ άλλων είχε εξομολογηθεί ένα απίστευτο περιστατικό.

Ήταν μόλις 2 ετών όταν προσεβλήθη από τύφο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τόσο, που η οικογένειά του τον θεώρησε νεκρό και ετοίμασε την κηδεία του. Ξύπνησε μέσα στο φέρετρο και το μόνο που θυμάται ήταν να ζητά νερό. Αμέσως μετά ακολούθησε πανηγύρι, όπως λέει, από τους δικούς του ανθρώπους που διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν τελικά ζωντανό. «Τύφο νομίζω είχα και μέχρι που μεγάλωσα πολύ, ο Ιταλός γιατρός ερχόταν και με έβλεπε στην Ελλάδα», είχε πει.

Ηλίας Λογοθέτης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Βαβυλωνία 
1971Η Μεγάλη Στιγμή του ’21: Παπαφλέσσας
1972Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς 
1973Μεταμορφώσεις 
1974Εσμέ η τουρκοπούλα 
1976Η σπηλιά της αμαρτίας 
1976Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας 
1979Περιπλάνηση 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι 
1980Μια παπαδιά στα μπουζούκια 
1981Γκαρσονιέρα για Δέκα 
1981Ο σεξοκυνηγός 
1981Πολίτες δεύτερης κατηγορίας 
1982Άρπα Colla 
1982Ο αυτάκιας 
1982Ο ρεπόρτερ 
1982Το αίμα των αγαλμάτων 
1983Δάσκαλε τι δίδασκες; 
1983Δώστε την τσόντα στο λαό 
1983Ζητείται δράκος 
1984Μπορούμε και κάτω απ’ τα θρανία 
1984Ροκάκιας την ημέρα το βράδυ καμαριέρα 
1985Μια παπαδιά στα μπουζούκια Νο2
1985Γέλιο με δόσεις 
1985Η γυναικάρα με τα πράσινα 
1985Ο απατών ελληνικά 
1985Τρελλές διακοπές του θηριοτροφείου 
1986Εθελουσία έξοδος 
1986Ο Γιάννης που έγινε Τζώννης 
1986Ζητείται εγκέφαλος για αμαρτία 
1986Ζητείται ψήφος 
1986Κλαδική εραστών 
1986Ο μυστικός πράκτωρ και οι άνθρωποι του χθες και του σήμερα 
1986Ολέ και τους τα πήραμε 
1986Σου χαρίζω τη γυναίκα μου 
1986Τα φιλαράκια τα καλά 
1987Made in Greece 
1987Τα Παιδιά της Χελιδόνας 
1987Εδώ παπάς εκεί λαπάς 
1987Εταιρεία ξυλοδαρμών ΕΠΕ 
1987Ζητείται κλέφτης 
1987Κομπίνες στις καμπίνες 
1987Ο Παπακομπίνας 
1987Ο θείος μου ο νίνζα Νο1
1987Ο κουμπάρος ο ξεφτίλας 
1987Οι εργένηδες 
1987Παπα-Turbo: Μας πήραν και τα ράσα 
1988Τοπίο στην Ομίχλη 
1988Ο αγαπητικός της Δημητρούλας 
1988Ο υπηρέτης μου κι εγώ 
1988Οι γύφτοι 
1988Χάρρυ Κλυνν και πάσης Ελλάδος 
1989Κλεφτρόνια και αηδόνια 
1989Ντο Ρε Μι Φασολάδα 
1989Χτυποκάρδια και πενιές 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1990Βιοτεχνία ονείρων 
1990Κόκκινο Χρυσό 
1991Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού 
1993Γυναίκες δηλητήριο 
1994Terra incognita 
1994Ύποπτος πολίτης 
1995Ελεύθερη Κατάδυση 
1995Ο Τσαλαπετεινός του Γουαϊόμινγκ 
1996Σαπουνόπετρα: Το Χρήμα στο Λαιμό σας 
1998Οι Αριθμημένοι 
1998Το Αίνιγμα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
2000Ένας μπαίνει, δυο βγαίνουν 
2001Μια Μέρα τη Νύχτα 
2001Το μόνον της ζωής του ταξείδιον 
2002Η Φούσκα 
2004Στη σιωπή ακούγονται όλα 
2005Ο φωτογράφος των Τρικάλων 
2007Ιστορίες έρωτα & φαντασίας 
2011Η άλλη θάλασσα 
2011Οι ιππείς της Πύλου 
2012Encardia, η πέτρα που χορεύει 
2013Wild duck 
2013Το δέντρο και η κούνια 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μπάμπης Αλατζάς 1949-2014

Ο Μπάμπης Αλατζάς ήταν Έλληνας ηθοποιός,γνωστός από τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές.Γεννήθηκε το 1949 στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου...

Δημήτρης Ζακυνθινός 1939-

Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του"Εθνικού Θεάτρου". Αποφοίτησε επίσης από την "Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου"....

Άρης Κοντός

Ο Άρης Κοντός είναι όμορφος και γοητευτικός ηθοποιός που γεννήθηκε στην Ρουμανία από Έλληνα πατέρα και Ρουμάνα μητέρα. Ήρθε στην Ελλάδα στα τέσσερα του...

Τελευταίες αναρτήσεις