Ελληνικός Κινηματογράφος Φυσσούν Πέτρος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΦόνσου Άννα
Επόμενο άρθροΦωτίου Έλλη

Τυχαία Αρθρα

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Φυσσούν Πέτρος

Ο Πέτρος Φυσσούν είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία (άλλες πηγές αναφέρουν στο Αγρίνιο), γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν.

a67e9d105d87a83c2081372f8c241cc4_XL Φυσσούν Πέτρος Φυσσούν Πέτρος

Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978.

Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.
Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια.

Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Μόνιμος κάτοικος Αθηνών (οδού Χοϊδά) και ομιλεί Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά. Αδερφός του ο επίσης ηθοποιός Κώστας Φυσσούν.

c82e68ecc91a6115905b52a4dab0ec5b_XL Φυσσούν Πέτρος Φυσσούν Πέτρος
Φιλμογραφία  

  • Οι Παράνομοι (1958)
  • Μια λατέρνα, μια ζωή (1958)
  • Οι Υπερήφανοι (1962)
  • Ο αδελφός Άννα (1963)
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Προδοσία (1964)
  • Διωγμός (1964)
  • Η μοίρα του αθώου (1965)
  • Διχασμός (1965)
  • Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)
  • Οι ένοχοι (1967)
  • Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
  • Ο Αλύγιστος (1968)
  • Μπροστά στην αγχόνη (1968)
  • Η οργή του αδικημένου (1968)
  • Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
  • Μαντώ Μαυρογένους (1971)
  • Αέρα, αέρα, αέρα (1972)
  • Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
  • Rosmarinus Officinalis (2008)
  • The Flight of the Swan (2011)

Similar Articles

Αρθρα

Στράτος Διονυσίου

Ο Στράτος Διονυσίου ήταν λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και τραγουδοποιός που έλαμψε στις πίστες και τη δισκογραφία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του λαϊκού...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 653ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 653ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο