Δακορώνια Ελένη

on

Η Ελένη (Λένα) Δακορώνια γεννήθηκε το 1944. Ηθοποιός που ”έδωσε τη φωνή της”, σε πολλούς ήρωες κινουμένων σχεδίων. Σύζυγος του Τάσου Μασμανίδη.

Φιλμογραφία
Αποστολή θανάτου (1968)
Αργυρώ η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968)
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)[Λιάνα]
Ωραία Αιγιώτισσα (1968)
Βαριά κατάρα ο διχασμός (1968)
Το… θύμα (1969)[Σοφούλα]
Σάρκα με σάρκα (1970)
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971)
Καυτά ψυχρά κι ανάποδα (1971)[Τούλα]
Βήματα της φωτιάς (1971)[Ελένη Μαρά]
Λυσιστράτη (1972)
Στον ίλιγγο της αμαρτίας (1972)
Ελευθερία ή θάνατος (1972)
Ερωτικές στιγμές (1972)[Νέλλη]
Ο αισιόδοξος (1973)
Γυμνοί στο χιόνι (1974)

Προηγούμενο άρθροΔαδακαρίδης Πυγμαλίων
Επόμενο άρθροΔαμασιώτης Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος Δακορώνια Ελένη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,256ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,956ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Όλη η ζωή του όμορφου του ελληνικού κινηματογράφου Δακορώνια Ελένη

Γεωργίτσης Φαίδων

Ο Φαίδων Γεωργίτσης, από τους διάσημους και ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς, ανδρώθηκε υποκριτικά στον κινηματογράφο, αφού πολύ νωρίς – φοιτητής ακόμα – έκανε την πρώτη...
Σαμπάχ Σούλη Δακορώνια Ελένη

Σαμπάχ Σούλη

Εμιρζάς Γιώργος Δακορώνια Ελένη

Εμιρζάς Γιώργος

Λαδικού Αλεξάνδρα Δακορώνια Ελένη

Λαδικού Αλεξάνδρα