11.6 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΒάσια Παναγοπούλου 1966-

Σχετικές αναρτήσεις

Βάσια Παναγοπούλου 1966-

- Advertisement -

Η Βάσια Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Μυτιλήνη στις 6 Οκτωβρίου του 1966 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
Μόλις τελείωσε το σχολείο, μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη.

H πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο έργο “Και τώρα πάλι …αμόκ”. Ακολούθησε το “Καρυδιές στην πέτρινη γη” του Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα.

Στη συνέχεια, κυρίως ως θιασάρχης, πρωταγωνίστησε στα έργα: “Χειροκροτήματα” της Μ. Ορ, “Το τραγούδι μας” του Κ. Γουότερχαουζ, “Το νου σου στην Αμέλια” του Ζ. Φεϊντώ, “Δε θα τα πάρεις μαζί σου” των Μ. Χαρτ-Τζ. Κάουφμαν, “Χορεύοντας στη Λουνάσα” του Μπ. Φρίελ, “Οι αθεράπευτοι” του Κρ. Ντουράνγκ, “Κι εγώ σ’ αγαπώ” του Ντ. Λούσι και “Φήμες” του Νιλ Σάιμον.

vasia panagopoulou pavlos evangelopoulos

Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην τριλογία “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο’Νηλ.
Στον κινηματογράφο έπαιξε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες “Ο Μελισσοκόμος”, “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, “Τα βαποράκια”, “Προσοχή κίνδυνος”, “Γρανίτα από μελάνι”, “Όταν οι ρόδες χορεύουν”, “Σούπερ λύκειο νο1 άκρως κουφό και παλαβό”, “Ο μελισσοκόμος”,  “Η Νάνσυ και τα κόλπα της”,  “Περάστε φιλήστε τελειώσατε” κ.α.

Πρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές σειρές: “Το πάθος”, “Το κεφάλι της γάτας”, “Το θέατρο της Δευτέρας”, “Δίψα”, “Μαύρη Χρυσαλίδα”, “Οι τελευταίοι εγγονοί”, “Επιθυμίες“, “Μια αγάπη μια ζωή”, “Έρωτας”, “Κάρμα” κ.ά.

Επίσης, είναι κήρυκας Εθελοντισμού για τα Special Olympics Hellas 2011. Υπήρξε σύζυγος του Απόστολου Δοξιάδη.

Βάσια Παναγοπούλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1982Ο ζιγκολό της Αθήνας 
1983Γρανίτα από μελάνι 
1983Τα βαποράκια 
1984Όταν οι ρόδες χορεύουν 
1985Σούπερ λύκειο: Άκρως κουφό και παλαβό 
1986Ο Μελισσοκόμος 
1986Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε 
1986Η Νάνσυ και τα κόλπα της 
1986Πάρτυ για τρεις 
1987Τεριρέμ 
1987Κλεφτρόνι αγάπη μου 
1987Ο υπνοβάτης 
1987Τα λιονταράκια της νύχτας 
1988Μ’ αγαπάς; 
1988Τοπίο στην Ομίχλη 
1988Μοιραία ανακάλυψη 
1988Παράξενη σχέση 
1989Ο σύντροφος και ο μπάτσος 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1983|1983Τα καθημερινά ΕΡΤ
1984|1984Το πάθος ΕΡΤ2
1985|1985Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία ΕΡΤ
1988|1988Το κεφάλι της γάτας ΕΤ1
1989|1989Το Συνεργείο ΕΤ1
1990|1990Δίψα Mega
1990|1990Μαύρη χρυσαλλίδα ΕΤ1
1991|1991Οι τελευταίοι εγγονοί Mega
1993|1993Κάζα ντι μακαρόνι Mega
1998|1998Επιθυμίες ΑΝΤ1
2000|2000Sex revolution ΑΝΤ1
2003|2003Μια αγάπη μια ζωή Alpha
2005|2005Έρωτας ΑΝΤ1
2009|2009Κάρμα ΑΝΤ1
2017|2017Το τατουάζ Alpha
2021|2021Η γη της Ελιάς Mega
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μαριάννα Κουράκου 1941-

Η Μαριάννα Κουράκου γεννήθηκε στην Αθήνα (Πατήσια) στις 28 Αυγούστου 1941 (άλλη πηγή αναφέρει το 1942). Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό...

Βασιλάκου Κατερίνα

Η Κατερίνα Βασιλάκου γεννήθηκε το 1941 στην Αιδηψό. Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Το 1963 πρωτοεμφανίζεται στο ΚΘΒΕ, όπου παραμένει μέχρι το 1966 παίζοντας...

Κούλα Αγαγιώτου 1915-2006

Η Κούλα Αγαγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1915 και ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Δυό από τις σημαντικές της εμφανίσεις στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία, "Ευδοκία"...

Τελευταίες αναρτήσεις