27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΧάρης Παναγιώτου 1936-

Σχετικές αναρτήσεις

Χάρης Παναγιώτου 1936-

Ο Χάρης Παναγιώτου έγινε γνωστός από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» του 1965. Πρωταγωνιστής σε αυτή ήταν ο γνωστός ηθοποιός, τον οποίο λάτρευε ο κόσμος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Είχε το ρόλο του Ανδρέα Μαυρογιαλούρου.

Ο Χάρης Παναγιώτου παρέμεινε στη συνείδηση του κοινού ως ο Πανάγος, το τίμιο παιδί που ενημέρωσε τον Μαυρογιαλούρο για τις μίζες και τις παρατυπίες που ακολούθησε ο μεγάλος πολιτικός. Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, ήταν παντρεμένος με την Κατίνα, η οποία ήταν έτοιμη να γεννήσει.

iparxei kai filotimo

Ο Χάρης Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1936. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ο πρώτος ρόλος του στη Φίνος Φιλμ ήταν στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου. Ο ηθοποιός διετέλεσε επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Ήταν και ειδικός σύμβουλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου.

Η Έφη Οικονόμου περιέγραψε το 2001 την πρώτη τους συνάντηση. Γνώρισε τον Παναγιώτου, το 1970, σε παράσταση στο Άλσος Παγκρατίου.

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, η Οικονόμου ζήτησε από τον Παναγιώτου να της πάρει ένα παγωτό. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε ένα ραντεβού στο Λυκαβηττό. «Είχε μια πολύ ωραία φωνή, κι έτσι όπως ήταν ο Λυκαβηττός τη νύχτα και η φωνή του Παναγιώτου, την έπαθα», ανέφερε.

«Όσοι δεν ξέρουν την Έφη δεν ξέρουν πόσο παιδί είναι”, ανέφερε ο Χάρης Παναγιώτου εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τη σύζυγό του. “Δεν είχαμε παίξει ποτέ μαζί, όμως ήξερα την Έφη Οικονόμου την κορμάρα» είπε επίσης, με χιούμορ. Παντρεύτηκαν το 1974 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο της ηθοποιού, δηλαδή το 2016.

Η Έφη Οικονόμου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Ο Χάρης Παναγιώτου βυθίστηκε στη θλίψη. Επίσης, είχε παντρευτεί και με τη Γιώτα Σοϊμίρη, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες. Έως το τέλος της καριέρας του έπαιξε συνολικά σε δεκαέξι ταινίες, καθώς και σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων.

Χάρης Παναγιώτου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος παράστασης
1965Υπάρχει και φιλότιμο 
1974Αγάπη μου, παγόβουνο 
1975Δον Κάρλος, Ινφάντης της Ισπανίας 
1976Υπάρχει και φιλότιμο 
1977Ο Λαμπρούκος και οι λατρείες του 
1979Μια Μαρία… σε τιμή ευκαιρίας 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1965Μοντέρνα Σταχτοπούτα 
1965Μπετόβεν και Μπουζούκι 
1965Υπάρχει και φιλότιμο 
1966Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι 
1966Η Αδελφή μου Θέλει Ξύλο 
1966Η παραστρατημένη 
1966Παράνομοι πόθοι 
1967Η κόρη της Πενταγιώτισσας 
1967Κολωνάκι διαγωγή μηδέν 
1967Κοντσέρτο για Πολυβόλα 
1968Ο Μικές Παντρεύεται 
1968Στα σύνορα της προδοσίας 
1969Όχι 
1970Η λιτανεία των ηρώων 
1970Ο τελευταίος των κομιτατζήδων 
1971Υπερήφανοι αετοί 
1978Αγώνας χωρίς τέλος 
1979Προσκλητήριο στη μάνα 
1986Παπαμανούλι… …αγάπη μου 
1987Ο Κέρβερος και το δόλωμα 
1993Τα δελφινάκια του Αμβρακικού 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1976|1976Μια Αθηναία στην Αθήνα ΕΡΤ
1978|1978Αναδυομένη ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Η μάνα ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Ο απατεώνας ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Ένας ταξιτζής από τ’ αλώνια ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Το οικόπεδο ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Χειμωνιάτικο πρωινό ΥΕΝΕΔ
1980|1980Λάουρα ΥΕΝΕΔ
1981|1981Τ’ ανάποδα ΕΡΤ
1987|1987Του κουτιού τα παραμύθια ΕΤ1
1992|1992Επικίνδυνες σχέσεις ΕΤ2
1995|1995Τα δελφινάκια του Αμβρακικού ΕΤ1

Του Δημήτρη Μπιτολά

Προηγούμενο άρθροΠαϊτατζή Άννα
Επόμενο άρθροΚατίνα Παξινού 1900-1973

Σχετικές αναρτήσεις

Ντόβας Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Ντόβας γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου στις 18 Δεκεμβρίου του 1931. Τη δεκαετία του ’50 βρέθηκε στην Αθήνα, όπου και ασχολήθηκε με το...

Γιάννης Μιχαλόπουλος 1927-2016

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στα Εξάρχεια της Αθήνας το 1927 και ήταν ηθοποιός και ενδυματολόγος. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πήρε το...

Ζούνης Λάμπρος

Ο Λάμπρος Ζούνης ήταν αρχικά ηθοποιός και στη συνέχεια επί πολλά χρόνια κονφερασιέ σε διάφορα κέντρα, όπως στον Κήπο του Μουσείου, όπου παρουσίαζε...

Τελευταίες αναρτήσεις