18 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΠαναγιώτου Χάρης

Σχετικές αναρτήσεις

Παναγιώτου Χάρης

Ο Χάρης (Χαρίτων) Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1936 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Δίδαξε υποκριτική στη Σχολή Θεάτρου «Περίακτος» του σκηνοθέτη Βασίλη Ρίτσου.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1989-1992) και ειδικός σύμβουλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου.

Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμίρη με την οποία απέκτησε τρεις κόρες και δεύτερη η  Έφη Οικονόμου.


Φιλμογραφία



Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (1993)
Αγώνας χωρίς τέλος (1979)
Προσκλητήριο στη μάνα (1979)
Ο τελευταίος των κομιτατζήδων (1970)
Λιτανεία των ηρώων (1970)
ΟΧΙ (1969)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Ο Μικές παντρεύεται (1968) [Λευτέρης Μπουλντόζας]
Η κόρη της Πενταγιώτισσας (1967) [Δημήτρης]
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) [Βαγγέλης Καρανάμπασης]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966) [Μανώλης]
Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966) [Μήτσος]
Παράνομοι πόθοι (1966)
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Λουκής Ντάλμπασης]
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Πανάγος]

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτου Κάκια
Επόμενο άρθροΚατίνα Παξινού 1900-1973

Σχετικές αναρτήσεις

Σπύρος Καλογήρου 1922-2009

Ο Σπύρος Καλογήρου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 03 Νοεμβρίου του 1922 και ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που ταυτίστηκε με το ρόλο...

Άλβα Ιωάννα

Η Ιωάννα Άλβα ήταν τραγουδίστρια της μεταπολεμικής μουσικής σκηνής. Είναι γνωστή από τις πολυακουσμένες επιτυχίες που τραγούδησε ("Κάν' υπομονή ώσπου νά'ρθει καλοκαίρι", "Τί...

Κυνόδοντας

Πλοκή: Μια οικογένεια με τρία νεαρά παιδιά ζει απομονωμένη σε μια άνετη, όμορφη και απόμερη μονοκατοικία. Στο σπίτι αυτό, η όποια γνώση για τον...

Τελευταίες αναρτήσεις