28.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΠίτσα Καπιτσινέα 1938-2018

Σχετικές αναρτήσεις

Πίτσα Καπιτσινέα 1938-2018

Η Πίτσα Καπιτσινέα ήταν σύζυγός του ηθοποιού, Γκίκα Μπινιάρη.
Από το 1949 εως το 1982,έλαβε μέρος σε 80 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2018 σε ηλικία 80 ετών, χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι.
Οι φίλοι και συγγενείς επέλεξαν να μη γνωστοποιήσουν την είδηση του θανάτου της που αποκαλύφθηκε επτά μήνες μετά.

Πίτσα Καπιτσινέα: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Ηλέκτρα 
1965Το Λάθος 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1975|1975Η Θέμις έχει κέφια ΕΙΡΤ
1976|1976Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια: Άτιμη τύχη ΕΡΤ 
1980|1980Μεθυσμένη πολιτεία ΕΡΤ
1983|1983Οι Ιερόσυλοι ΕΡΤ2
1986|1986Η Βεντέτα ΕΡΤ2
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1954Ιππόλυτος 
1955Άμλετ 
1955Οιδίπους Τύραννος 
1956Η 7η Ημέρα της Δημιουργίας
1960Ηρακλής Μαινόμενος 
1962Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα 
1968Επτά επί Θήβας 
1969Βάκχαι 
1969Λυσιστράτη 
1980Λυσιστράτη 
1983Δόνα Ροζίτα 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

Σχετικές αναρτήσεις

Ελένη Χαλκούση 1901-1993

Η Ελένη Χαλκούση του Νικολάου, υπήρξε σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, χρονογράφος και μεταφράστρια θεατρικών έργων. Γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Προποντίδας, κοντά στη Κωνσταντινούπολη το 1901 αν...

Μηλιάδου Ανθή

Η Ανθή Μηλιάδου γεννήθηκε το 1889 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κόρη των ηθοποιών Παντελή και Ελπινίκης Ρούσσου και αδερφή των επίσης ηθοποιών Ευαγγελίας Νίκα-Ρούσσου (1881-1902) και Χριστίνας...

Τζίμης Μακούλης 1935-2007

Ο Τζίμης Μακούλης (Jimmy Makulis)  είναι Έλληνας τροβαδούρος, από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της ελαφράς μουσικής της δεκαετίας του ’50. Ο Τζίμης Μακούλης επάξια ονομάστηκε “πρεσβευτής...

Τελευταίες αναρτήσεις