13.9 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΛίζα Κουντούρη

Σχετικές αναρτήσεις

Λίζα Κουντούρη

- Advertisement -

Η Λίζα Κουντούρη ήταν ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Λίζα Κουντούρη

Ως νεαρά ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της από το Χορό της εμβληματικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα» (1962).

Η Λίζα Κουντούρη υπήρξε για ένα διάστημα στο στενό πυρήνα του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και είχε παίξει στο θρυλικό Υπόγειο ωσότου την κέρδισε η δημοσιογραφία.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1970 από την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Στη συνέχεια, εργάστηκε ως καλλιτεχνική και τηλεοπτική συντάκτρια πολλών εφημερίδων και περιοδικών, καθώς ασχολήθηκε με ζήλο με το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της, η Λίζα Κουντούρη χαρακτηρίστηκε από το έντονο ταμπεραμέντο και τον δυναμικό της χαρακτήρα.

Παθιάστηκε με ό,τι καταπιάστηκε και για το λόγο αυτό διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, πολιτικού αρθρογράφου και επίσης μέλους της Ενώσεως, Γιάννη Αθανασούλια. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και αγωνιούσε για την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ.

Η Λίζα Κουντούρη έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιουνίου του 2018, από ανακοπή καρδιάς κολυμπώντας στο Βραχάτι Κορινθίας.

Φιλμογραφία

Ηλέκτρα (1961)
Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)
Βίβα Ρένα (1967)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1967)
Ο Μικές παντρεύεται (1968)
Πέρα από λουλούδια και χρώματα (1968)
Ο τζαναμπέτης (1969)
Ο μικρός δραπέτης (1969)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)
Φωνές (1968)

Λίζα Κουντούρη (1934 – 2018)

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Σπύρος Φωκάς 1937-2023

Ο Σπύρος Φωκάς ήταν Έλληνας ηθοποιός με καριέρα στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου του 1937. Το πραγματικό του όνομα ήταν Σπύρος...

Σοφία Φιλιππίδου 1948-

Η Σοφία Φιλιππίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Οκτωβρίου του 1948 και κατοικεί στα Εξάρχεια. Είναι Ελληνίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας.Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή...

Κώστας Καζάκος 1935-2022

Ο εξαιρετικός ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ακούραστος και συνεπής με τις αρχές του, ήταν για μισό και πλέον αιώνα παρών στο καλλιτεχνικό αλλά και στο...

Τελευταίες αναρτήσεις