32.1 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΛίζα Κουντούρη

Σχετικές αναρτήσεις

Λίζα Κουντούρη

- Advertisement -

Η Λίζα Κουντούρη ήταν ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Λίζα Κουντούρη

Ως νεαρά ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της από το Χορό της εμβληματικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα» (1962).

Η Λίζα Κουντούρη υπήρξε για ένα διάστημα στο στενό πυρήνα του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και είχε παίξει στο θρυλικό Υπόγειο ωσότου την κέρδισε η δημοσιογραφία.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1970 από την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Στη συνέχεια, εργάστηκε ως καλλιτεχνική και τηλεοπτική συντάκτρια πολλών εφημερίδων και περιοδικών, καθώς ασχολήθηκε με ζήλο με το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της, η Λίζα Κουντούρη χαρακτηρίστηκε από το έντονο ταμπεραμέντο και τον δυναμικό της χαρακτήρα.

Παθιάστηκε με ό,τι καταπιάστηκε και για το λόγο αυτό διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, πολιτικού αρθρογράφου και επίσης μέλους της Ενώσεως, Γιάννη Αθανασούλια. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και αγωνιούσε για την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ.

Η Λίζα Κουντούρη έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιουνίου του 2018, από ανακοπή καρδιάς κολυμπώντας στο Βραχάτι Κορινθίας.

Φιλμογραφία

Ηλέκτρα (1961)
Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)
Βίβα Ρένα (1967)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1967)
Ο Μικές παντρεύεται (1968)
Πέρα από λουλούδια και χρώματα (1968)
Ο τζαναμπέτης (1969)
Ο μικρός δραπέτης (1969)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)
Φωνές (1968)

Λίζα Κουντούρη (1934 – 2018)

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Μαλούχος 1932-2024

Ο Γιάννης Μαλούχος γεννήθηκε, στις 13 του Σεπτέμβρη 1932, στη Δημητσάνα. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας θα χάσει νωρίς τον πατέρα του, που θα τον εκτελέσουν...

Θεόδωρος Ντόβας 1931-2016

Ο Θεόδωρος Ντόβας γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου στις 18 Δεκεμβρίου του 1931. Τη δεκαετία του ’50 βρέθηκε στην Αθήνα, όπου και ασχολήθηκε με το...

Νόρα Βαλσάμη 1948-

Η Νόρα Βαλσάμη (το πραγματικό της όνομα είναι, Ελεονώρα Βαλσαμίδη) είναι ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, που υπήρξε ένα από τα...

Τελευταίες αναρτήσεις