Λίζα Κουντούρη

Η Λίζα Κουντούρη ήταν ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Λίζα Κουντούρη Λίζα Κουντούρη

Ως νεαρά ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της από το Χορό της εμβληματικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα» (1962).

Η Λίζα Κουντούρη υπήρξε για ένα διάστημα στο στενό πυρήνα του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και είχε παίξει στο θρυλικό Υπόγειο ωσότου την κέρδισε η δημοσιογραφία.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1970 από την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Στη συνέχεια, εργάστηκε ως καλλιτεχνική και τηλεοπτική συντάκτρια πολλών εφημερίδων και περιοδικών, καθώς ασχολήθηκε με ζήλο με το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της, η Λίζα Κουντούρη χαρακτηρίστηκε από το έντονο ταμπεραμέντο και τον δυναμικό της χαρακτήρα.

Παθιάστηκε με ό,τι καταπιάστηκε και για το λόγο αυτό διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, πολιτικού αρθρογράφου και επίσης μέλους της Ενώσεως, Γιάννη Αθανασούλια. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και αγωνιούσε για την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ.

Η Λίζα Κουντούρη έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιουνίου του 2018, από ανακοπή καρδιάς κολυμπώντας στο Βραχάτι Κορινθίας.

Φιλμογραφία

Ηλέκτρα (1961)
Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)
Βίβα Ρένα (1967)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1967)
Ο Μικές παντρεύεται (1968)
Πέρα από λουλούδια και χρώματα (1968)
Ο τζαναμπέτης (1969)
Ο μικρός δραπέτης (1969)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)
Φωνές (1968)

Λίζα Κουντούρη (1934 – 2018)

Τυχαία Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Χειροκροτήματα

Η ταινία, "Χειροκροτήματα" προβλήθηκε ξανά στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" το Νοέμβριο του 1994. Τα "Χειροκροτήματα" είναι δραματική-μουσική ταινία του 1944, σε σενάριο και σκηνοθεσία...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Λίζα Κουντούρη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 631ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 631ο

Χειροκροτήματα

Η ταινία, "Χειροκροτήματα" προβλήθηκε ξανά στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" το Νοέμβριο του 1994. Τα "Χειροκροτήματα" είναι δραματική-μουσική ταινία του 1944, σε σενάριο και σκηνοθεσία...