16.1 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΜαριάννα Τουμασάτου 1967-

Σχετικές αναρτήσεις

Μαριάννα Τουμασάτου 1967-

- Advertisement -

Η Μαριάννα Τουμασάτου γεννήθηκε στις 06 Δεκεμβρίου του 1967 στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα, ενώ κατάγεται από την Κεφαλονιά. Μετά το σχολείο, φοίτησε στη Δραματική Σχολή Τέχνης “Κάρολος Κουν”, από την οποία αποφοίτησε με άριστα το 1991. Αδερφός της, είναι ο επίσης ηθοποιός Γρηγόρης Τουμασάτος.

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, το 1992, μέσα από τη σειρά «Γυναίκες» ενώ την ίδια χρονιά, συμμετείχε και σε δύο επεισόδια της σειράς «Τμήμα Ηθών».

Τη σεζόν 1992-1993 έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά «Κλειστά Παράθυρα», ενώ την επόμενη σεζόν συμμετείχε στις σειρές «Αναστασία» και «Εσύ αποφασίζεις». Παράλληλα, το 1994, συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο της σειράς «Ταύρος με Τοξότη».

Τη σεζόν 1995-1996 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Βραδινές Καμπάνες», τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Cheek to Cheek» μαζί με τον Κώστα Κόκλα και τη σεζόν 1998-1999 πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Πάνου Μιχαλόπουλου στην κωμωδία «Νταντά για όλες τις δουλειές» που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1.

toumasatou

Το 1999, είχε έναν από τους βασικούς ρόλους στη σειρά «Στα φτερά του έρωτα» αλλά μετά το τέλος της, αποστασιοποιήθηκε από την τηλεόραση για κάποιο διάστημα και επέστρεψε το 2003 με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως “Θάλεια” στη σειρά «Με θέα στο πέλαγο».

Τις σεζόν 2004-2007, πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά «Βέρα στο δεξί» της Έλενας Ακρίτα, από όπου και έγινε ευρύτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό.

Τη σεζόν 2007-2008 συμμετείχε με κεντρικό ρόλο στη σειρά «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» και το 2008 σε ένα επεισόδιο της σειράς «Επτά Θανάσιμες Πεθερές».

Έπειτα, αποστασιοποιήθηκε ξανά από την τηλεόραση και επέστρεψε το 2014 και τη σειρά «Οι Συμμαθητές» όπου πρωταγωνιστεί με τους Μάριο Αθανασίου και Κρατερό Κατσούλη μεταξύ άλλων και σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Θεατρικά, έκανε το ντεμπούτο της, τη σεζόν 1990-1991 ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στη Δραματική Σχολή, με την παράσταση «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» ενώ ακολούθησε η παράσταση «Μίννη η Αθώα».
Το καλοκαίρι του ’91, συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις «Ιφιγένεια εν αυλίδι» και «Νεφέλες» ενώ τη σεζόν 1991-1992, πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Άγριο Μέλι». Τη χρονιά 1994-95 συμμετείχε στην παράσταση «Και μαζί και μόνος» ενώ το καλοκαίρι του ’95, στην κωμωδία «Μου Μου».

Τη σεζόν 1996-1997 έπαιξε στις παραστάσεις «Άθλιοι» και «Με το ίδιο μέτρο» ενώ τη χρονιά 1997-1998 στην παράσταση «Οι Εκατομμυριούχοι της Νάπολης» στο Εθνικό Θέατρο.

Το 1999, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, δημιούργησαν την παράσταση «Καβγάδες στην Κιότζα» και τη σεζόν 2000-2001, είχε έναν από τους βασικούς ρόλους, στην παράσταση «Οκτώ Γυναίκες Κατηγορούνται».

Έχει συμμετάσχει επίσης, στις παραστάσεις «Κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο» (2001-2002) στο Θέατρο Αθηνών, «Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» (2002-2003) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, «Οι Δύο Ορφανές» (2003-2004), «Ξανά Μαζί» (2004-2005), «Με το ίδιο νόμισμα» στο Θέατρο Λαμπέτη, «Το Τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές» (2006-2007), «Κάθε Χρόνο Ίδια Μέρα» (2007-2009) στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης, «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (2009) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, «Σ’αγαπάω αλλά…» (2012) στο Θέατρο Αθηνά, «Η Ποντικοπαγίδα» (2013-2014) στο Θέατρο Βεάκη και «Ένα εξοχικό παρακαλώ» το καλοκαίρι του 2016, στο Θέατρο Αθηνά.

Κινηματογραφικά, την απολαύσαμε το 2012, στην ταινία «Το Ποντίκι» της Α. Αναγωστοπούλου.

Για πολλά χρόνια είχε σχέση με τον επίσης ηθοποιό, Παύλο Ευαγγελόπουλο, ενώ αργότερα και με τον Κωνσταντίνο Καζάκο. Στη σειρά “Τα φτερά του έρωτα” γνώρισε τον ηθοποιό Αλέξανδρο Σταύρου.

Στα παρασκήνια της “Βέρας στο Δεξί”, τον ερωτεύτηκε και το 2010 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο. Στις 27 Ιανουαρίου του 2011 ήρθε στον κόσμο η κόρη τους, Χρυσηίδα.

Μαριάννα Τουμασάτου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1992|1992Γυναίκες Mega
1992|1992Κλειστά Παράθυρα ΕΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Ζιγκολό ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Τα καλά παιδιά ΑΝΤ1
1993|1993Αναστασία Mega
1993|1993Εσύ αποφασίζεις Mega
1994|1994Ταύρος με Τοξότη: Πως να γίνετε άσσοι στο μπιλιάρδο ΑΝΤ1
1996|1996Cheek to Cheek ΑΝΤ1
1996|1996Βραδινές καμπάνες ΕΤ1
1996|1996Εκείνες & Εγώ ΑΝΤ1
1998|1998Νταντά για όλες τις δουλειές ΑΝΤ1
1999|1999Στα φτερά του έρωτα ΕΤ1
2003|2003Με Θέα στο Πέλαγο Mega
2004|2004Βέρα στο Δεξί Mega
2007|2007Αν υπήρχες θα σε χώριζα Mega
2008|20087 θανάσιμες πεθερές: Η Λεριά πεθεράMega
2014|2014Οι συμμαθητές ΑΝΤ1
2017|2017Κάτι χωρισμένα παλικάρια ΑΝΤ1
2018|2018Γυναίκα Χωρίς Όνομα ΑΝΤ1
2021|2021Μόλις Χθες ΣΚΑΙ
2022|2022Ποιός Παπαδόπουλος; ΑΝΤ1
2023|2023Έτερος Εγώ: Νέμεσις Cosmote TV
- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Σούλα Διακάτου

Από το 1961 έως το 1996 η Σούλα Διακάτου έλαβε μέρος σε 16 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.ΦιλμογραφίαΠόθοι στα στάχια (1960)Η Νάνσυ την... ψώνισε! (1960)Τα...

Γωγώ Ατζολετάκη 1953-

Η Γωγώ Ατζολετάκη γεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης στις 22 Δεκεμβρίου του 1953 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θιασάρχης, παραγωγός ραδιοφώνου και συγγραφέας.Είναι μια γυναίκα που...

Συμέλα Κοτρίδου

Η Συμέλα Κοτρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες.Πάρα πολύ καλή μαθήτρια, πολλές χρονιές σημαιοφόρος, με κλίση στις τέχνες και στα φιλολογικά, που από νωρίς οι καθηγητές...

Τελευταίες αναρτήσεις