19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΤηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-2017

Σχετικές αναρτήσεις

Τηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-2017

- Advertisement -

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1938 στη Ρόδο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βισμπάντεν Έσσης στη Γερμανία και στη Δραματική Σχολή Γρηγόρη Βαφιά (1965-1966) και Θεατρογνωσία στο Teater Wiessenschaft του Πανεπιστημίου του Μάιντς (1963-1965).

Σκηνοθέτησε διάφορα έργα και εργάστηκε ως λέκτορας στο Λογοτεχνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ σε σεμινάρια με θέμα, Το Αυτοσχέδιο Θέατρο. Βασιζόμενος στη σχετική μελέτη του δημιούργησε στη Ρόδο ερασιτεχνικό θίασο με αυτοσχέδια σατιρικά κείμενα τοπικού περιεχομένου. Σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες μετεξέλιξης του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου σε Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο.

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ έφυγε από τη ζωή στις 26 Αυγούστου του 2017.

Τηλέμαχος Εμμανουήλ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Ραντεβού στον αέρα
1967Ο Σακαφλιάς
1967Ψωμί για έναν δραπέτη
1968Η Λεωφόρος του Μίσους
1968Ο ψεύτης
1968Οικογένεια Χωραφά
1969Όταν η Πόλις Πεθαίνη
1971Μαντώ Μαυρογένους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1989|1989Agatha Christie’s Poirot: Triangle at Rhodes
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα ΜαλλιάΑΝΤ1
1993|1993Η Καλή  ΠεθεράΑΝΤ1
1994|1994Έρωτας και ΠάθοςMega
1994|1994Ασημένιο δηνάριοΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Μίτος της ΑριάδνηςΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Χαμένοι άγγελοιΑΝΤ1
1996|1996ΠαλίρροιαMega
1997|1997Δανεικός ΠατέραςΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Αρζόγλου Κώστας

Ο Κώστας Αρζόγλου είναι Έλληνας ηθοποιός.Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1947. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του...

Αντώνης Παπαδόπουλος 1932-1983

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, χαρισματικός και αυτοδίδακτος κωμικός ηθοποιός, με καλοσυνάτο πρόσωπο και απίθανες γκριμάτσες, γεννήθηκε κυριολεκτικά στο θέατρο, αφού οι γονείς του είχαν τον...

Κώστας Πρέκας 1941-

Ο Κώστας Πρέκας γεννήθηκε στο Αιγάλεω στις 26 Αυγούστου 1941 και είναι Έλληνας ηθοποιός και θιασάρχης. Κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων ασχολήθηκε...

Τελευταίες αναρτήσεις