11.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Τηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1938 στη Ρόδο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βισμπάντεν Έσσης στη Γερμανία και στη Δραματική Σχολή Γρηγόρη Βαφιά (1965-1966) και Θεατρογνωσία στο Teater Wiessenschaft του Πανεπιστημίου του Μάιντς (1963-1965).

Σκηνοθέτησε διάφορα έργα και εργάστηκε ως λέκτορας στο Λογοτεχνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ σε σεμινάρια με θέμα, Το Αυτοσχέδιο Θέατρο. Βασιζόμενος στη σχετική μελέτη του δημιούργησε στη Ρόδο ερασιτεχνικό θίασο με αυτοσχέδια σατιρικά κείμενα τοπικού περιεχομένου. Σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες μετεξέλιξης του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου σε Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο.

Τηλέμαχος Εμμανουήλ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Ραντεβού στον αέρα
1967Ο Σακαφλιάς
1967Ψωμί για έναν δραπέτη
1968Η Λεωφόρος του Μίσους
1968Ο ψεύτης
1968Οικογένεια Χωραφά
1969Όταν η Πόλις Πεθαίνη
1971Μαντώ Μαυρογένους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1989|1989Agatha Christie’s Poirot: Triangle at Rhodes
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα ΜαλλιάΑΝΤ1
1993|1993Η Καλή  ΠεθεράΑΝΤ1
1994|1994Έρωτας και ΠάθοςMega
1994|1994Ασημένιο δηνάριοΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Μίτος της ΑριάδνηςΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Χαμένοι άγγελοιΑΝΤ1
1996|1996ΠαλίρροιαMega
1997|1997Δανεικός ΠατέραςΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Δενδρινός 1926-1996

Ο Νίκος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του...

Πέτρος Πανταζής (1937-2008)

Ο Πέτρος Πανταζής ήταν ένας σεμνός Έλληνας Ηθοποιός του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης. Γεννήθηκε το 1937 στο Μεταξουργείο της Αθήνας. Σε νεαρή ηλικία...

Καλλιμάνης Σπύρος

Ο Σπύρος Καλλιμάνης γεννήθηκε το 1900. Γράφτηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1935. ΦιλμογραφίαΤελευταία αποστολή (1947)   Ματωμένα Χριστούγεννα (1951)     Η φλόγα της ελευθερίας (1951) Ευχαριστούμε...

Τελευταίες αναρτήσεις