30.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΤηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-2017

Σχετικές αναρτήσεις

Τηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-2017

- Advertisement -

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1938 στη Ρόδο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βισμπάντεν Έσσης στη Γερμανία και στη Δραματική Σχολή Γρηγόρη Βαφιά (1965-1966) και Θεατρογνωσία στο Teater Wiessenschaft του Πανεπιστημίου του Μάιντς (1963-1965).

Σκηνοθέτησε διάφορα έργα και εργάστηκε ως λέκτορας στο Λογοτεχνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ σε σεμινάρια με θέμα, Το Αυτοσχέδιο Θέατρο. Βασιζόμενος στη σχετική μελέτη του δημιούργησε στη Ρόδο ερασιτεχνικό θίασο με αυτοσχέδια σατιρικά κείμενα τοπικού περιεχομένου. Σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες μετεξέλιξης του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου σε Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο.

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ έφυγε από τη ζωή στις 26 Αυγούστου του 2017.

Τηλέμαχος Εμμανουήλ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Ραντεβού στον αέρα
1967Ο Σακαφλιάς
1967Ψωμί για έναν δραπέτη
1968Η Λεωφόρος του Μίσους
1968Ο ψεύτης
1968Οικογένεια Χωραφά
1969Όταν η Πόλις Πεθαίνη
1971Μαντώ Μαυρογένους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1989|1989Agatha Christie’s Poirot: Triangle at Rhodes
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα ΜαλλιάΑΝΤ1
1993|1993Η Καλή  ΠεθεράΑΝΤ1
1994|1994Έρωτας και ΠάθοςMega
1994|1994Ασημένιο δηνάριοΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Μίτος της ΑριάδνηςΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Χαμένοι άγγελοιΑΝΤ1
1996|1996ΠαλίρροιαMega
1997|1997Δανεικός ΠατέραςΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ντίνος Καρύδης 1938-

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου του 1938. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της...

Χριστόφορος Παπακαλιάτης 1975-

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1975.Είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας.Άρχισε να παίζει στην τηλεόραση από τα 16 του χρόνια.Ο Χριστόφορος...

Μάκης Ρευματάς 1935-2012

Ο Μάκης Ρευματάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 ήταν Έλληνας ηθοποιός.Είχε πολύ χαρακτηριστική φωνή και είχε συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες αλλά και σε μεταγλωττίσεις....

Τελευταίες αναρτήσεις