17.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Τηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1938 στη Ρόδο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βισμπάντεν Έσσης στη Γερμανία και στη Δραματική Σχολή Γρηγόρη Βαφιά (1965-1966) και Θεατρογνωσία στο Teater Wiessenschaft του Πανεπιστημίου του Μάιντς (1963-1965).

Σκηνοθέτησε διάφορα έργα και εργάστηκε ως λέκτορας στο Λογοτεχνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ σε σεμινάρια με θέμα, Το Αυτοσχέδιο Θέατρο. Βασιζόμενος στη σχετική μελέτη του δημιούργησε στη Ρόδο ερασιτεχνικό θίασο με αυτοσχέδια σατιρικά κείμενα τοπικού περιεχομένου. Σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες μετεξέλιξης του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου σε Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο.

Τηλέμαχος Εμμανουήλ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Ραντεβού στον αέρα
1967Ο Σακαφλιάς
1967Ψωμί για έναν δραπέτη
1968Η Λεωφόρος του Μίσους
1968Ο ψεύτης
1968Οικογένεια Χωραφά
1969Όταν η Πόλις Πεθαίνη
1971Μαντώ Μαυρογένους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1989|1989Agatha Christie’s Poirot: Triangle at Rhodes
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα ΜαλλιάΑΝΤ1
1993|1993Η Καλή  ΠεθεράΑΝΤ1
1994|1994Έρωτας και ΠάθοςMega
1994|1994Ασημένιο δηνάριοΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Μίτος της ΑριάδνηςΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Χαμένοι άγγελοιΑΝΤ1
1996|1996ΠαλίρροιαMega
1997|1997Δανεικός ΠατέραςΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΤατιάνα Παπαμόσχου
Επόμενο άρθροΝίκη Τριανταφυλλίδη 1942-2013

Σχετικές αναρτήσεις

Χρόνης Εξαρχάκος 1932-1984

Ο Χρόνης Εξαρχάκος ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Είχε μπριόζικο στυλ, έδινε τέμπο στο ρόλο του...

Ο Μάγος της Αθήνας 1931-1932

Ο "Μάγος της Αθήνας" ξεκίνησε να προβάλλεται στον κινηματογράφο «Σπλέντιτ» από τις 30 Μαρτίου 1931, όμως σημείωσε παταγώδη εμπορική αποτυχία, καθώς τα έσοδα δεν...

Κοντογιαννίδης Παύλος

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης (γεν. Βέροια, 13 Αυγούστου 1950) είναι Έλληνας ηθοποιός ποντιακής καταγωγής, με πολύχρονη θητεία στο Θέατρο, την Τηλεόραση, αλλά και το σινεμά. Εκλέχθηκε...

Τελευταίες αναρτήσεις