17.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚλεώ Σκουλούδη 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Κλεώ Σκουλούδη 1938-

Η Κλεώ Σκουλούδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Απόφοιτος της Σχολής Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα δραματικής τέχνης στο Παρίσι (Cours Ρενέ Σιμόν).
Πρώτη θεατρική της εμφάνιση στη “Θυσία του Αβραάμ” (Ισαάκ) σε σκην. Μανώλη Σκουλούδη. Πρώτη επαγγελματική εμφάνιση με το θίασο Δ. Μυράτ στην “Υπόθεση Ντρέυφους”.

skouloudi gionakis
Η Κλειώ Σκουλούδη και ο Γιάννης Γκιωνάκης στη ταινία, “Ο πεθερόπληκτος”.

Η Κλεώ Σκουλούδη συνεργάστηκε με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μ. Κατράκη : “Πατούχας”, “Οδύσσεια”, “Μαριμπέλ”, “Βαθιές είναι οι ρίζες”, “Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας”, “Βασίλισσα Αμαλία” με τη Νεοελληνική Σκηνή του Σπύρου Ευαγγελάτου : “Φορτουνάτος” (Αυγουστίνα), “Χάσης” το θίασο Αναλυτή – Ρηγόπουλου : “Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι”, το θίασο Αυλωνίτη – Βασιλειάδου : “Η γυναικούλα μου”, “Νεόπλουτοι”, το θίασο Τζένης Καρέζη : “Παιχνίδι γάμου”, “Δις διευθυντής”, το θίασο Σκουλούδη – Κρεβατά – Μαυρομάτη : “Μιας πεντάρας νιάτα”.

Επίσης το θίασο Γ. Γκιωνάκη : “Στραβόξυλο”, το θίασο Κωνσταντίνου – Μουστάκα – Παράβα – Ξενίδη – Σκουλούδη : “Ησαΐα χόρευε”, το θίασο γυναικών : “Κάτω η φαλλοκρατία”, το θίασο Σ. Μουστάκα : “Νύχτα γάμου”, το θίασο Γιούλη – Καρακατσάνη: “Τρία ψηλά καπέλα”, το θέατρο Κρήτης : “Γύπαρις”, το θίασο Σκουλούδη – Μαυρομάτη – Ερήμου : “Μαρία πενταγιώτισσα”, το θίασο Κάτιας Δανδουλάκη : “Θυμήσου το Σεπτέμβρη”, το θίασο Κ. Καρά : “Σε ποιον ανήκει η ζωή μου” κ.ά.

Τελευταίες εμφανίσεις στις “Εκκλησιάζουσες” στην Επίδαυρο με το Αμφι – Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου (1998) και στη “Μαριτάνα” του Ξενόπουλου με τη Θεατρική Σκηνή της Κατερίνας Βασιλάκου (1999).

Κλεώ Σκουλούδη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Είμαι αθώος 
1960Το Κλωτσοσκούφι 
1961Διαμάντω 
1962Ο Λουστράκος 
1963Ένας Ντελικανής 
1963Οι κατεργάρηδες 
1963Οι σκανδαλιάρηδες 
1963Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα 
1964Η Σωφερίνα 
1964Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα 
1965Άγγελοι χωρίς φτερά 
1965Είναι ένας… τρελλός τρελλός τρελλός Βέγγος 
1965Και οι 14 ήταν υπέροχοι
1965Ο ουρανοκατέβατος 
1966Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης 
1966Θυσία 
1966Μην αδικήσεις ορφανή 
1966Ο Μελέτης στην άμεσο δράση 
1966Ο αδελφός μου ο λόρδος 
1968Για μια τρύπια δραχμή 
1968Ο πεθερόπληκτος 
1973Δικτάτωρ καλεί Θανάση 
1985Νύχτες τρόμου 
1987Οι αδίστακτοι 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973Ψιλικατζίδικο ο Κόσμος ΕΙΡΤ 
1976|1976Λέσχη μυστηρίου: Αρσενικό για δύο ΕΡΤ
1977|1977Υποψίες: Ξενοδοχείον πολυτελείας ΕΡΤ
1980|1980Οι Άθλιοι των Αθηνών ΕΡΤ
1982|1982Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ ΥΕΝΕΔ
1983|1983Χαμογελάστε παρακαλώ ΕΡΤ
1988|1988Βεγγαλικά ΕΤ1
1990|1990Άγγελος κατά λάθος ΑΝΤ1
1993|1993Κωστής Παλαμάς ΕΤ1
1993|1993Μάνα είναι μόνο μία Mega
1996|1996Βραδινές καμπάνες ΕΤ1
1996|1996Λόγω τιμής Mega
1997|1997Τα χρώματα της αγάπης: Ο πρωταγωνιστής ΕΤ1
2004|2004Μη μασάς το παραμύθι Alpha
2011|2011Με λένε Βαγγέλη Mega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΣιδηρόπουλος Παύλος
Επόμενο άρθροΣμαρούλα Γιούλη 1934-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Βάσω Μανωλίδου 1910-2004

Η Βάσω Μανωλίδου γεννήθηκε στις στις 21 Αυγούστου του 1910 στην οδό Μνησικλέους στην Πλάκα. Πατέρας της ήταν ο Παναγιώτης Μανωλίδης από τον Βελβεντό Πιερίων,...

Το λαγιαρνί

Περίληψη: Ένας ηλικιωμένος τσέλιγκας, ο Μάνθος, έχει μια πανέμορφη κόρη, τη Μάρω. Ονειρεύεται για γαμπρό του το πιο πλούσιο παλικάρι του χωριού. Όμως η...

Φόνσου Άννα

Η  Άννα Φόνσου είναι Ελληνίδα ηθοποιός.Γεννήθηκε στην Καισαριανή στις 6 Ιουλίου του 1939. Μεγάλωσε στην Τήνο, από όπου είναι και η καταγωγή της.Σπούδασε στη...

Τελευταίες αναρτήσεις