27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒλάχου Πέρσα

Σχετικές αναρτήσεις

Βλάχου Πέρσα

Η Πέρσα Βλάχου – Ψάλτη γεννήθηκε στο Μουντούκι της Κέρκυρας το 1905.
Από το 1921 εμφανίστηκε σε διάφορα μουσικά θέατρα συνεργαζόμενη με τους θιάσους Κόκκου, Ξύδη, Οικονόμου, Μηλιάδη-Σαμαρτζή και περισσότερο με τον θίασο Κυριακού-Βερώνη και τον θίασο Πατρικίου-Αφεντάκη με τον οποίο περιόδευσε στην Αμερική.
Κατά την Κατοχή συμμετείχε στο θίασο του Αττίκ σε βαριετέ όπως στη συνέχεια με τον Γ.Οικονομίδη.
Στις επιθεωρήσεις είχε δημιουργήσει με επιτυχία δικό της τύπο, της “μενιδιάτισσας”.
Επαιξε επίσης σε πολλές οπερέτες.

Φιλμογραφία
Παπούτσι απ’ τον τόπο σου (1946)
Άννα Ροδίτη (1948) [θεία Χαρίκλεια]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955) [κυρα-Δήμητρα]
Καταιγίδα (1965) [Βαλεντίνη]

Προηγούμενο άρθροΑγνή Βλάχου 1930-2015
Επόμενο άρθροΒόκοβιτς Στέλιος

Σχετικές αναρτήσεις

Λιάσκου Χλόη

Λαμπερή ενζενί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η Χλόη Λιάσκου χάρισε λάμψη και μπρίο σε αξέχαστες κωμωδίες και μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ.Γεννήθηκε στην Αθήνα το...

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 και το πλήρες όνομα της είναι, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι Ελληνίδα γερμανικής...

Σκιαδαρέσης Γεράσιμος

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1960 στην Πάτρα και είναι Έλληνας ηθοποιός.Σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή Ε. Χατζίκου, απ'...

Τελευταίες αναρτήσεις