15.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΈρση Μαλικένζου 1940-

Σχετικές αναρτήσεις

Έρση Μαλικένζου 1940-

Η Έρση Μαλικένζου (Περσεφόνη Μαλικένζου) είναι ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1940 στην Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Ηλία Μυλωνάκο.
Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Π.Ι.Ε.Π. Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. στις παρακάτω παραστάσεις: «Δον Ζουάν» και «Ταρτούφος» του Μολίερου, «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι, «Έμπορος της Βενετίας» του Σαίξπηρ, «Ερρίκος Δ΄» του Πιραντέλλο, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη κ.α. Με το θίασο της Τζένης Καρέζης στα: «Γειτονία των αγγέλων» Καμπανέλλη, «Θεοδώρα» του Ρούσου. Με το σύγχρονο Ελληνικό θέατρο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Σταύρου, «Διάσημος 702» του Μιρονιάν.

Με το θέατρο σάτιρα Γ. Μιχαλακόπουλου, «Σάκκο και Βαντζεττι», «Επέτειος» του Τσέχωφ με το θίασο Φέρτη- Καλογεροπούλου¨, «Μορμόλη» και «Έξω εσείς και οι άλλοι», Με το θίασο Φέρτη- Ντενίση, «Μαύρη κωμωδία» του Π. Σάφερ, με του Δεσμούς της Α. Παπαθανασίου, «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με το θίασο του Γ. Βούρου, «Δραπέτες» του Μανιώτη με το Εθνικό Θέατρο, «Ορθός λόγος», «Δολοφονία του Μαρα» του Βαϊς, «Ιππόλυτος » του Ευριπίδη, «Μάνα κουράγιο» του Μπέρχτ, «Φορτουνάτος» του Κατσούρμπου, «Τρέλα του Γεωργίου του Γ΄» του Μπέvετ,«Νεφέλες» του Αριστοφάνη, «Έφηβος» του Λιγνάδη, «Προς Ελευσίνα» του Μάτεση.

Με το έβδομο θέατρο του Κ. Δάματη «Ηβόννη» του Γκομπροβιτς, με τα Σ. Φασουλή «Σκηνές του δρόμου» του Ραϊς, με το θίασο του Γιώργου Μιχαλακόπουλου «Καρέκλες», «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο, με το Μ. Κακογιάννη «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με το θέατρο του Νότου «Γλάρος » του Τσέχωφ, με την Δραματική σχολή του Θεοδοσιάδη «Μικρές έξυπνες προειδοποιήσεις».

Και τέλος η Έρση Μαλικένζου συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ, και με τα ιδιωτικά κανάλια σε θεατρικές παραγωγές και σειρές, όπως η πρόσφατη συμμετοχή της στα “Μαύρα Μεσάνυχτα” του Mega.

Έρση Μαλικένζου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Η εκδίκηση του καβαλλάρη 
1965Και οι 14 ήταν υπέροχοι
1970Ηδονή και εκδίκηση 
1971Η σάρκα προστάζει 
1982Στο Δρόμο του Θεού 
1990Τα Σημάδια της Νύχτας 
1998Ο αδελφός μου κι εγώ 
2000Τέσσερα 
2001Οι ακροβάτες του κήπου 
2003Πολίτικη Κουζίνα 
2005Όμηρος 
2005Αγρύπνια 
2005Το Όνειρο του Ίκαρου 
2006Απόστολος και μόνος 
2009Ricordi mi 
2014Μήδεια, Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων 
2017Καζαντζάκης 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Κεκλεισμένων των θυρών ΕΙΡΤ
1975|1975Ελληνικοί μύθοι: Αργοναυτικός κύκλος ΕΙΡΤ
1976|1976Εν Αθήναις…. ΕΡΤ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο Συμβολαιογράφος ΕΡΤ
1980|1980Οι Άθλιοι των Αθηνών ΕΡΤ
1982|1982Έλληνες διηγηματογράφοι: Ο Σωτήρης και ο κόσμος του ΥΕΝΕΔ
1982|1982Έλληνες διηγηματογράφοι: Στο σκοτάδι και στον έρωτα ΥΕΝΕΔ
1982|1982Η επιστροφή ΕΡΤ
1982|1982Τα Λαυρεωτικά ΕΡΤ
1983|1983Η Κάθοδος ΕΡΤ
1984|1984Αλέξιος Καλλέργης ΕΡΤ2
1985|1985Καπνισμένος ουρανός ΕΡΤ2
1986|1986Μαντάμ Σουσού ΕΡΤ2
1987|1987Η Μανιάτισσα ΕΡΤ
1987|1987Κερένια Κούκλα ΕΡΤ2
1988|1988Ένας φιλήσυχος άνθρωπος ΕΤ2
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1991|1991Ο επισκέπτης της ομίχλης Mega
1991|1991Στενές επαφές τρύπιου τοίχου ΕΤ1
1992|1992Ανατομία ενός εγκλήματος: Εκδρομή ΑΝΤ1
1992|1992Ανατομία ενός εγκλήματος: Εν βρασμώ ψυχής ΑΝΤ1
1992|1992Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Η κυρία δίπλα είναι νεκρή ΑΝΤ1
1993|1993Ιστορία αγάπης ΑΝΤ1
1994|1994Η Οργή των Θεών ΣΚΑΙ
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Δώρον άδωρον ΑΝΤ1
1994|1994Το μάτι του φιδιού ΣΚΑΙ
1995|1995Ανατομία ενός εγκλήματος: Έκπτωτος άγγελος ΑΝΤ1
1995|1995Ανατομία ενός εγκλήματος: Νύχτα τρόμου ΑΝΤ1
1995|1995Ανατομία ενός εγκλήματος: Ο δράκος ΑΝΤ1
1995|1995Χαμένη άνοιξη ΕΤ1
1998|1998Εγκλήματα ΑΝΤ1
1998|1998Νυχτερινό δελτίο ΕΤ1
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
2000|2000Άγγελοι του μίσους Alpha
2000|2000Γεώργιος Βιζυηνός: Η Σιωπή των Αγγέλων ΕΤ1
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Επίγειος θεός Alpha
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Κάθοδος Alpha
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Οδός Αγησιλάου Alpha
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Το χάρισμα Alpha
2000|2000Παππούδες εν Δράσει ΕΤ1
2000|2000Σαν Χειμωνιάτικη Λιακάδα Star
2001|2001Άκρως οικογενειακόν ΑΝΤ1
2001|2001Κάπου σε ξέρω Mega
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Εισβολή Alpha
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Λένα και Μαρία Alpha
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Μικρή οικογενειακή ιστορία Alpha
2001|2001Οι Γυναίκες της Ζωής της ΕΤ1
2002|2002Ασθενείς και οδοιπόροι ΕΤ1
2002|2002Κόκκινος κύκλος: Όταν πονάει το δοντάκι Alpha
2002|2002Κόκκινος κύκλος: Το τέρας Alpha
2002|2002Μαμά + Γιός ΝΕΤ
2004|200410η εντολή: Κλειστές πόρτεςAlpha
2004|2004S1nglesMega
2004|2004Όλα του γάμου δίς κολα Alpha
2005|200510η εντολή: Black χιούμορAlpha
2005|200510η εντολή: Η απαγωγήAlpha
2005|2005Θα βρεις το δάσκαλό σου ΑΝΤ1
2006|200610η εντολή: Επί χρήμασιAlpha
2006|2006Απόστολος και μόνος ΝΕΤ
2007|2007Super μπαμπάς ΑΝΤ1
2007|2007Ιστορίες από την απέναντι όχθη: Δανεικός εφιάλτης ΑΝΤ1
2008|2008Όλα στον αέρα Mega
2008|2008Μαύρα μεσάνυχτα Mega
2009|2009Η οικογένεια βλάπτει Mega
2010|2010Η γενιά των 592€Mega
2010|2010Ο 3ος νόμος: ΚρυμμένοιMega
2010|2010Ο 3ος νόμος: ΠείναMega
2015|201510η εντολή: ΘηρίοAlpha

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κουλίεβα Ταμίλα

Η Ταμίλλα Κουλίεβα γεννήθηκε στο Μπακού στις 16 Φεβρουαρίου του 1967 και μεγάλωσε στην Μόσχα.Είναι ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Σπούδασε σκηνοθεσία...

Έλντα Αθανασάκη

Η Έλντα Αθανασάκη - Φλέγκα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1965.Ηθοποιός του θεάτρου, έπαιξε...

Πίτσα Μπουρνόζου: Το κορίτσι της τέχνης

Η Πίτσα Μπουρνόζου ήταν ηθοποιός, λογοτέχνης, μεταφράστρια και ποιήτρια, σφράγισε με το ταλέντο της κάθε μορφή τέχνης που υπηρέτησε. Μοναδική και αξεπέραστη, χάρισε φως...

Τελευταίες αναρτήσεις