Καταδρομή στο Αιγαίον

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 28 Απριλίου 1946
Παραγωγός: Ηλίας Περγαντής
Φωτογραφία: Γιάννης Δριμαρόπουλος
Συγγραφέας: Μ. Καραγάτσης
Σεναρίο: Μ. Καραγάτσης

Πολεμική
1946

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας , Ζινέτ Λακάζ , Ελένη Χατζηαργύρη , Μάνος Κατράκης , Γιάννης Αποστολίδης , Χριστόφορος Νέζερ , Γιώργος Φούντας , Φραγκούλης Φραγκούλης , Μιχάλης Νικολόπουλος , Κώστας Παππάς , Λευτέρης Τρακάδας , Κώστας Στράντζαλης , Τ. Μπουρούνης , Χ. Σοφοκλέους

Πλοκή: Ο λοχαγός Αλέξης Κομνηνός καταφέρνει να διαφύγει απ’ τους Γερμανούς, και με τη βοήθεια του ηγούμενου Συνέσιου φτάνει στο αρχηγείο Μέσης Ανατολής στο Κάιρο. Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του και συνδέεται με την όμορφη Μαρία, απ’ την οποία δεν αποκρύπτει ότι είναι παντρεμένος. Στο μεταξύ, η γυναίκα του Άννα και ο Συνέσιος συλλαμβάνονται από τους Γερμανούς με την κατηγορία πως μετέδωσαν στο Κάιρο την πληροφορία για τον απόπλου μιας γερμανικής νηοπομπής. Ο Κομνηνός, μαζί με μια ομάδα κομάντος, αποβιβάζονται στην κατεχόμενη Ελλάδα και ελευθερώνουν τους φυλακισμένους πατριώτες –εκτός από τον Συνέσιο που έχει ήδη εκτελεστεί. Ενώ όμως προσπαθούν να διαφύγουν, η Άννα τραυματίζεται θανάσιμα. Μετά το τέλος του πολέμου, ο Κομνηνός ζητάει συγγνώμη από τον κυβερνήτη Ραΐδη τον οποίο είχε θεωρήσει εραστή της γυναίκας του, και μαζί με τη Μαρία, επισκέπτονται τον τάφο της Άννας.
Trivia: Πρώτη ταινία της εταιρίας παραγωγής που δημιούργησε ο Ηλίας Περγαντής και μοναδική κινηματογραφική δουλειά ενός σημαντικού συγγραφέα (του Δημήτρη Ροδόπουλου, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Μ. Καραγάτσης).

Ελληνικός Κινηματογράφος Καταδρομή στο Αιγαίον
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΖητείται ψεύτης 2010
Επόμενο άρθροΡόδα τσάντα και κοπάνα

Similar Articles

Comments